Snart nyårskonsert

Har precis klivit ur duschen efter att ha varit i stallet. Mockade och bar ut lunchhöet till hästarna. Mimma var som en glupande varg. Lite konstigt. Det är ju trots allt inte så många timmar sen de fick frukost, men så var det i alla fall. Blev inget ridande idag, eftersom jag ska spela Nyårskonsert kl 16. Så jag borde verkligen inte sitta här och slöa utan borde ta och byta om och fixa till håret som är dyngsurt just nu.

Känner verkligen inte för att fixa och trixa någonting just nu, men det kommer bli riktigt skoj att spela bara man kommer iväg hemifrån...

Känner mig helt uttröttad, fast jag knappt har gjort någonting idag. Är lite förkyld, så det är kanske det som tar på krafterna mina.

Näe, det här går inte. Har inte tid för det här. Måste klura på om jag ska hitta på några nyårslöften jag kan bryta... =)
Skriver jag inget mer idag, så får jag passa på att önska GOTT NYTT ÅR nu i stället...


Sista dagen på året

Det här året har gått ofattbart fort. Förstår knappt var tiden har tagit vägen någonstans... Den har knappast försvunnit obemärkt, för mycket av årets händelser kommer jag bära med mig väldigt länge, för att inte säga hela livet.


Ska även passa på att gratta Lindas minsta flicka, som fyller 1 år idag.
Nu ska jag prova kläder till konserten och sen klä på mig för att handla lite ingredienser till maten jag hade tänkt laga i kväll. Har missat att handla några saker och sen måste jag åka till hästen. Tveksamt om jag hinner rida, men vi får se...

...

B4 u, my night was a moonless night - very dark, but there were stars, points of light & reason. Then, u shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire. There was brilliancy, there was beauty. When u were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black. Nothing had changed bu...t my eyes were blinded by light. I couldn't see the stars anymore & there was no reason for anything

Nätverksproblemen åtgärdade

Efter flera timmars strul häromdagen, så tänkte jag göra ett nytt försök och tro det eller ej. Problemen fixade sig själv (nästan i alla fall) på mindre än 5 minuter. Me best! =)
Så nu fungerar det att koppla upp minipc:n till det trådlösa nätverket. Så skönt när man får det att fungera. Känns som om jag har lite flyt nu.

Nu ska jag titta på Beverly Hills 90210 säsong 7 avsnitt 2. Beställde ju Beverly Hills till mig själv i julklapp. Måste kliva upp tidigt i morgon bitti. Dem som ska fixa dit persienner till fönstren dyker upp i morgon bitti vid 8. =/

Full dag...

Jobbade på Kvantum fram till klockan 17 idag och sen var jag i väg och handlade foder åt hästen min. Det är så pass kallt ute och de förbränner rätt mycket energi för att hålla sig varma, även om hon har dubbla täcken på sig ute. Min lilla dam är ju ingen ungdom heller och har alltid haft lite svårt med att hålla vikten, så det var att åka in till Granngården och köpa lusernpellets. Borde ha köpt soja också, men bakluckan hade fryst fast så jag fick lägga fodret i baksätet. Får åka och köpa mer foder någon annan dag.

Passade även på att köpa ett bogskydd till Mimma för hon har fått skav att innetäcket framme på bogen, trots att hon har en padd som ska skydda mot skav. Men hon drar täcket snett när hon ligger på nätterna, så jag tror att det är därför hon får skav. Ska se om jag hittar något annat innetäcket att sätta på henne också och jag får hoppas på att bogskyddet passar henne. Har inte hunnit prova det än...

Var dessutom för kallt idag för att rida. Var -18 grader när jag åkte från jobbet. *brr*

GRATTIS till mig!!!

Är helt toklycklig över att ha klarat 7,5 poängs tentan i psykologin. Kändes som ett väldigt osäkert kort, men nu är det gjort. Att jag klarade den tentan innebär samtidigt att jag har klarat hela den kursen. Känns helt otroligt underbart. Undrar hur det ska firas?
Får nog bli att äta något gott på nyår i samband med att det nya året ska firas in. Ska dock spela den traditionsenliga nyårskonserten, så det får väl bli efter det. =)

Avatar

Var på Avatar med Sofia och jag måste säga att filmen var väldigt bra för att handla om "blå gubbar", som någon uttryckte sig. Måste vara urhäftigt att se den i 3D.

Ridtur i djupsnön

Är otroligt mycket snö ute på täkten nu. Riktigt skoj att galoppera över där, men tyvärr är det inte fullt lika lätt att rida igenom hästen när man varken har en plogad ridbana eller ett ridhus i närheten. Hästen fick springa av sig i allafall. Var väl behövligt. Finns en hel del överskottsenergi i henne just nu. Kan inte gärna dra ner på maten åt henne heller. Hon får så lite kraftfoder i allafall...

Höll på att stå på öronen med henne idag. Mimma lyssnar inte så bra just nu och hon fattade galopp där jag tyckte att vi skulle sakta av. Plötsligt tar det tvärstutt i en snödriva, som blåste drivit ihop och hon gick ner på framknänen. Tur att det var mycket snö så hon inte kunde slå sig och inte gick ner helt. =)

Bio ikväll

Sofia messade precis och frågade om jag ska hänga med på bio i kväll, så om allt går enligt planerna så ska vi se Avatar i kväll...

Nätverksproblem

Jag försöker ansluta min minipc till mitt hemmanätverk, men det går inte särskilt bra. Med andra ord... Det går inte alls. Den hittar nätverket. Jag anger rättnätverksnyckel, men det fungerar fortfarande inte.
Vad gör jag för fel?
Blir snart vansinnig... Eller rättare sagt. Det är jag redan. =S

Det snöar fortfarande

Efter att snön har sjunkit ihop lite under fredagens lilla töväder, så har det kommit en massa mer snö under lördagen. Var ett fruktansvärt blås- och snöväder. Det man hade skottat upp, drev igen på nolltid. Hade tänkt att rida, men om man inte kan titta vart man går när man var på väg ner till hästhagen så var det nog ett dålig idée. Igår kväll kom ännu mer snö och nu snöar det för fullt igen. Idag blåser det dock inte lika mycket, så idag blir det ut och galoppera i djupsnön. Ska bli så härligt. Önskar bara att det var sol ute... =)

Snart ett år...

Helt otroligt att det snart har gått ett helt år sen sen jag startade den här bloggen.
Hade visserligen en blogg innan den här, men den slutade fungera så jag startade den här som ersättning för den gamla.

Julklappar till hästen

Självklart behöver Mimma få något till jul hon med. Blev att jag köpte ett blått ulltäcke.
Och hon fick även ett fleecetäcke.

Inte helt fel när det blir lite rea innan jul. Ulltäcket som kostat 1100-1200 kronor, kostade inte ens 200 kronor. Och vad då fleecetäcke kostade är ju bara att räkna ut. Kan inte säga att det var dyrt i allafal. ;)

Ska försöka fota dem och lägga upp bilderna här... =)

Årets julklappar

Blev många böcker i julklapp till familjen. Jag fick Gomorra av Ulrika och Dan Brown av Magnus. Resten av böckerna var mamma och pappas, men får man bokbrist kan man alltid "tjuva" någon av dem. ;)


Av Christina med familj fick jag två gråa och fina ljuslyktor. Bild kommer senare. Missade att ta kort på dem. Ska ta och inviga dem i kväll tänkte jag.  =)
Av stallägaren fick jag en handduk med en häst på. Väntade inte mig någon julklapp av honom i år.
Fick även lite pengar.
Och en helt underbar julklapp, som kommer hjälpa mig mycket på föreläsningarna i Sundsvall. Tack så mycket.
Var alldeles för mycket och alla var som vanligt alldeles för snälla.
 
 


Juldagen & Annandagens morgon

Känner att jag släpar efter med en dag hela tiden på bloggen. Är så trött just nu att jag oftast inte orkar skria något på kvällen. Så det blir ett litet snabbt inöägg innan jag ska sticka till jobbet.

Hade utsläpp av hästarna igår. Gick faktiskt hyfsat snabbt och fixa i ordning dem. Tog lite tid med Mimma och Dart eftersom jag först måste skrapa ur all snö ur hölådorna. Görs inte direkt av sig själv, tyvärr.

Var en hem och pluggade en del innan jag svängde förbi Kvantum och hälsade på bästaste Sofia på väg till juldagsfikande hemma hos Linda. Mycket trevlig dag igår.
Blev tidig kväll. Tror jag la mig vid 20.30 tiden. Är förkyld och hlt slutkörd. Ingen bra kombination direkt.
Nattsömnen blev dock störd av blåsten som ven och slog trädets grenar mot fönstret. Stormvindar?
Nä, nu måste jag snabbt klä på mig och åka till jobbet. Jobbar 7.30-15.15 och en ska jag åka till stallet och ta in Darten och Mimma.
Ska ta mig en sväng och ut och skritta med Mimma är det tänkt.

Julaftonskvällen

Var till stallet tillsammans med Maria och tog in Mimma, Dart och Skräcken.
Mysigt med alla hästarna som stod inne och mumsade på knäckebröd, morötter och äpple. Är något alldeles särskilt med att vara i stallet under julen.

   

   

Julaftonsmorgon i stallet

Igår morse hade vi som vanligt samling i stallet. Självklart skulle jag som vanligt iväg och jobba, så för att slippa stressa så åkte jag och Maria dit redan vid 6 tiden på morgon. Medan de andra sömntutorna ;) inte kom förrän efter 7.
Fodrade hästarna och tog ut Mimma och Darten så vi kunde mocka ur deras boxar. Sedan blev det traditionsenligt att hämta granris och pynta boxarna. Var lite jobbigt med granriset, när man måste pulsa i snön som räckte en upp till halva låret. Kan säga att det var det värt. Allt för älsklingen. ;)

En 1/2 bal spån gör att boxen ser och blir mycket trevligare.

Jennie och Josse har varit kreativa och gjort en liten annorlunda jultårta.
Undrar hur vi ska tolka det här?!
1. Sliter med granriset 2.  3. 
1. Jennie och Josse slåss med granriet för att få det på plats
2. Hannah tycker mocking är toppen? Eller var det så att mockningen går bra? Vem vet?
3. Maria klär sig för att våga sig ut i djupsnön för att hämta mer granris.

Nu är det dagen efter julafton

Skulle ha bloggat igår, men det är ju som det är när man har tryckt i sig all den där julmaten... Man bli alldeles för trött för att göra något alls. Jag la mig i soffan när jag kom hem från hästarna och där låg jag resten av kvällen och sov till hälften. Mycket trevlig dag, med fina julklappar. Ska fota dem under dagen så lägger jag upp dem här. Kommer väl några kort från julmiddagen oxå... =)

   



Jag önskar alla en God Jul, Merry Christmas, frohe Weihnachten,
Hyvää joulua, mutlu noeller, vrolijk kerstfeest & Wesołych Świąt! ;)


Tävling hos Libresse

Jag är med och tävlar i Libresse Scandinavium tävling...

Nu har jag fått min snö

Nu är det verkligen vitt och fint ute... Men det verkar som om snön fungerar som en ketchupflaska. Först kommer inget, sen kommer inget och sen kommer allt. Snön har bara vräkt ner idag och när jag för en liten stund sen tittade ut så snöade det fortfarande lite. Det ska tydligen komma mer snö också. Ska jag vara ärlig, så tror jag att det börjar räcka nu för ett tag i allafall. =)
Men jag klagar inte.

Parken efter det första snövädret. Nu är det betydligt mer snö där.


Mimma efter första snövädret.


Hemma efter det sista snövädret

14 december - en ny vecka

Dagens julmusik - Hej mitt vinterland...
Äntligen snöar det för fullt ute. Enda problemet är att jag har glömt att leta reda på mina vinterskor. Mycket jag ska hinna med i morgon bitti. Ska klä julgranen och leta reda på skorna, innan tåget går 10:02 mot Sundsvall...
Blir roligt att träffa bror i morgon och dessutom åka til Stenö för att äta julbord. Hoppas det kommer smaka riktigt bra. =)

Lucia är här...

Lite, lite snö ligger på marken. Kom lagomt till lucia, så nu är det bara att hoppas det kommer mer och att den snö som kommer får ligga kvar.

Vad kan passa bättre som dagens julmusik?





Dagen före lucia

Kanske kan lite Disney ge oss lite julkänsla?

Är helt slut...


Jag vill ha en riktig jul...

Jag vill ha en riktig jul med en massa ljus, snö och stämning.
Vad har jag fått?
En massa mörker, en del ljus (har inte hunnit sätta upp så mycket än. Får ta det i helgen.). Det är ingen snö ute, men en massa regn. Julstämningen har inte infunnits sig än. Är för höstlikt väder, stressen har slagit sina klor i mig i och med alla tentor...

Men man kan ju alltid önska och hoppas på det bästa. =)
Bjuder på lite julmusik även idag...

Nu vill jag ha snö

Dagens julmusik, Lt it snow med Twisted Sisters. Ingen traditionell musik idag, men ett desperat försök att få lite snö till jul. ;)

Sjukt söt kisse

Det här får en att önska att man hade en kattunge igen....





Hittade en på en liten hungrig kissekatt också... =)


O´ Tannenbaum - dagens julmusik

Dagens julmusik får bli en tysk julsång. Måste påminna mig om att Tyskland alltid finns kvar, även om jag är här och att livet ibland känns som skit. Jag ångrar inte att jag åkte, men jag ångrar att jag inte tog chansen för flera år sen. Jag önskar dessutom att jag tog chansen, som Tiia och Mari sa. Men jag skulle ha gjort det tidigare när jag hade chansen. Men man borde kanske inte ha rätt att ångra sånt efteråt, utan försöka leva här i nuet i stället.
Jag måste komma till beslut!

 

It´s not ok....



Men vad kan jag göra åt det?


"Det finns två tragedier i livet.
Den ena är att inte få det man önskar.
Den andra är att få det."


Tragedier inträffar.Vad ska man göra? Ge upp? Kasta in handduken?
Nu förstår jag att när ens hjärta krossas, måste man kämpa för att känna att man lever.
För det gör man!
Och smärtan man känner?
Den är en del av livet.
Förvirringen och rädslan?
Den påminner om att det någonstans finns något bättre, som är värt att kämpa för.

I år fick jag allt jag ville ha och önskade mig.
Men på ett sätt förlorade jag ännu mer.

Medan vi kämpar för att få det vi önskar...
Det vi tror kommer att förbättra vårt liv:
pengar, popularitet, berömmelse...
Glömmer vi bort det som verkligen betyder något, som vänner, familj och kärlek.
Saker vi redan hade.

Så är det en tragedi att få det man önskar?
Jag tror det är fel.
Att inte få det man önskar är en tragedi.
Men att få det man önskar?
Det är allt man kan hoppas på.

I år önskade jag mig kärlek, att ge mig hän åt någon annan och väcka ett sårat hjärta.
Min önskan gick i uppfyllelse. Om det är en tragedi att få det, så okej.
För jag ångrar ingenting.
Även om det är en olycklig kärlek. Jag önskar bara att du kunde förstå...

7 december

Musiken rockar oss allt närmare jul.


 

Faxe nästa...

Har lyckats få med mig syster till gymet i kväll och hon tar i sin tur med en gemensam vän till oss.... Som vi har tjatat och nu gör han det tom frivilligt. Kommer garanterat ha rejäl träninsvärk i morgon. Härligt värre. Då kanske Nina blir lite stolt över mig också, så nu är nästa bearbetningsoffer en viss Johanna. Känn dig träffad. =P


Såhär borde jag nog leva fram till jul, men det är det nog bara att drömma om. ;)



Grattis till Markus Beerbaum!!!

Ett stort grattis till Markus BeerbaumLancaster. De fick en tredje placering i Münchentävlingarna igår (5/12-09), endast slagna av landsmannen Marcus Ehning och brittiskan Ellen Whitaker.
Lite kuriosa för mig är att Holger Wenz tidigare häst Rendam fick en 9:e plats i samma klass. Längre ner på listan kan man finna Denis Lynch (10:a), Malin Baryard-Johnsson (11:a).

Holger Wenz med L.B. Carnaval la Silla var bara 39:a i samma klass med 12 fel. Han tillhör ju inte någon av de mest kända tyska ryttarna.

http://eventcontent.hippoonline.de/439/sta_erg/05_ergDEU.htm?style=engarde-munich


Tänd ett ljus och låt det brinna

Julen närmar sig med stormsteg. Idag är det redan andra advent. Så tänd ett ljus och låt det brinna.

 

Tentaångest skrivet i pannan...

Känner mig helt slutkörd. Tentaångest håller mig i ett järngrepp. Det är ett under att det inte står ÅNGEST i pannan på mig med tanke hur det känns just nu. Har klivit upp klockan 5 varje dag den här veckan till nu och dessutom suttit uppe till runt kl. 1-2 på natten. Inte särskilt mycket sömn med andra ord. Vem har kommit på det här med tentor egentligen? Skrev psykologitenta igår, så nu är det bara att hålla tummarna för att man har lyckats skriva godkänt också... Kan inte påstå att tenta kändes särskilt lätt... Jag hatar 8 poängs frågor. Känns som det är svårt att riktigt veta vad de vill ha, men det är bara att bita i det sura äpplet. Så nuy är det bara att ladda om inför fredagens grupptenta.
Nu ska jag dra till stallet och fixa innan jag måste åka och jobba.


Bjuder på lite julmusik såhär i december.
Mariah Carey, All I want for Christmas is you!


Debatt

Sitter och laddar för dagens debatt om Kvotering av kvinnor in i styrelser. Våran grupp ska argumentera emot, men jag slipper förhoppningsvis gå upp på scenen. Är så sagt i alla fall. Känner att jag inte har satt mig in i det så jättemycket. Prioriterar lite andra saker just nu.

Linda och jag har bestämt oss för att träffas och ha "lilla julafton". Ska se när jag kan planera in det bara. Är ju lite mycket som händer runt omkring mig just nu. Hoppas att allt rullar på i den positiva riktning, som det började. Men det kommer väl naturliga dippar. Nä, nu ska jag ta och försöka leta upp min grupp innan Fälldinsalen nästa.

Första tisdagen i december

Klev upp vid 5 i morse för att åka till Sundsvall. Hade lovat Johanna och Nina att plugga med dem nägra timmar fram till klockan 12.
Nu hoppas jag att jag kan svara på frågan om vad construct är i sömnen. =)
Efter vi pluggat klart, så var jag till frissan. Var helt klart behövligt, men jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den nya frisyren. Har i vilket fall klippt lugg. Pratade med mamma och hon tyckte att jag såg likadan ut som när jag var 14 år. Kanske är det. Får leta upp något gammalt skolfoto, så får jag ta och jämföra och se hur stor likhet det är.
Var ut till Kvantum och pratade med Eva när jag kom hem med tåget. Var så roligt att träffa henne. Har inte träffat henne på säkert 6 veckor minst. Fick höra lite skvaller. Är tydligen fler som ska ha smått hos oss, men det dröjer för hennes del. Bara att önska lycka till och hoppas att allt går bra.

Nu ska jag fortsätta plugga pykologi, men jag är helt slut efter att ha klivit upp så tidigt och sen svullade jag pizza när jag kom hem. Pizza på en tidag... Inte bra, men gott var det. :S

Första advent har varit

Och nu närmare vi oss andra advent med stormsteg.


RSS 2.0