Kriminologprogrammet

Beskrivning av  Kriminologprogram

Kriminologprogrammet riktar sig till dig som vill arbeta med praktiskt tillämpat kriminologiskt arbete som utvärderingsarbete, analyser och riskbedömningar för våld. I utbildningen ligger fokus på att utveckla förmågan att hantera de komplexa frågeställningar som förekommer vid kriminologiskt arbete, där faktorer som psykisk ohälsa, missbruk och kriminalitet förekommer.

Programmet är treårigt och syftar till att ge kunskaper om brottslighet, dess uppkomst samt hur denna kan förhindras. Huvudområdet är kriminologi som tillsammans med andra samhällsvetenskapliga och beteendevetenskapliga ämnen skall ge grundläggande kunskaper för att kunna arbeta i det kriminologiska fältet.

Utbildningen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska kunskaperna ges inom flera olika ämnesområden som; kriminologi, psykologi, sociologi, statsvetenskap och rättsvetenskap. De praktiska momenten, som är en del av den tillämpade kriminologin, är förlagda till olika kriminologiska verksamhetsområden.

Utbildningen är i sig unik och bedrivs nationellt endast vid Mittuniversitetet. I utbildningen förekommer internationella samarbeten i olika former.

Utbildningen ger akademisk kompetens motsvarande en kandidatexamen i kriminologi och ger vidare behörighet till fortsatta studier i ämnet för att uppnå magisterexamen.

Ansökan och behörighet





Grundläggande behörighet.

samt Sh A, Ma A, En A

Lägsta antagningspoäng senaste antagningen


Antagningstyp Poäng Antagna Kvalificerade
Gymnasium 17.40 41 1303
Folkhögskola 4.00 1 49
Högskoleprov 1.00 28 615
Totalt
Antal platser: 60

* Totalt för alla antagningsgrupper då man även kan söka in via andra antagningsgrupper än de som visas ovan.
** Personer som är kvalificerade genom flera antagningsgrupper
räknas bara en gång
70* 1379**
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0