I goda vänners lag... =)


Babyboom?!?!

Det verkar råda babyboim här i vårt avlånga land. Vart jag än tittar ser jag gravidmagar eller föräldrar med små nyfödda bebisar.
Tittar jag mig omkring i vänskapskretsen eller närmsta omgivningen så ser det ungefär lika ut. Bara i år har flera bebisar tittat ut och fler är på väg.
Anna & Walle fick en flicka (Ida) i början av februari
Tremänningen Erika fick en pojke (Nils) i förra veckan

Nästa ut är min systerson Kristian och sambo, som ska få sitt andra barn om mindre än 1 månad.
I juni ska min arbetskamrat Linda ha sitt 3:e barn.
Secruritasvakten Johan ska bli pappa.
2 till bekanta ska tydligen också vara gravida, dock inte tillsammans. ;)

Så vad jag kan komma på nu, så är det i alla fall 7 stycken som ska ha barn inom det första halvåret år 2011. Undrar om det kommer att fotsätta såhär året ut?! :)


Min drömprins?!

Jakten fortsätter på min mannen i mina drömmar. ;)

Jag har några kriterier

1. Han måste le mycket

2. Han måste få mig att skratta

3. Han måste värdesätta närhet lika högt som mig

4. Han vill ha barn

5. Han gillar min matlagning

6. Han använder inte droger (nikotin och alkohol kan jag kanske göra ett undantag för)

7. Han klagar inte på allt och alla
8. Han äger inga vapen

9. Han ser inte ner på mig

10. HAN ÄLSKAR MIG! ;)

Förutom att han inte kan ge mig barn, så har Izor allt jag söker! :)
Han äger inga vapen, tar inga droger, han får mig att skratta, han gillar närhet, han klagar aldrig och han älskar min matlagning. Koka lite vatten och häll över hans mat och han är lycklig. ;)


Kärlek?!

mms_img72594 (MMS)

Kärlek?! Någon har klottrat det här på tågets ryggstöd. :-( Det fick mig att fundera på hur lite man egentligen visste om kärlek som tonåring. Man hade bara en underbar pirrande känsla i kroppen och man hoppades att han någon gång skulle titta åt mitt håll. Sen den känslan när han blev tillsammans med någon annan. En skärande smärta i hjärtat. Nu är allt mycket svårare. Alla känslor man hade som yngre finns fortfarande kvar, men nu är det så många fler beslut att ta. Allt är så mycket allvarligare och det går inte att ta allting så lätt längre. Allt man gör kan få konsekvenser på både kortare och längre sikt. Men samtidigt är förälskelse och kärlek underbara känslor bara man kan hantera dem. Jag tror banne mig att jag är kär i kärleken. ;-)


Sadel: Husar till salu
Eskadron

Är så sugen på de här eskadronfärger. De känns som somriga på något sätt. :)Sjukt trött

Kan inte förstå var min energi tagit vägen. Tycker jag är trött 24/7... Jag vaknar och är trött, pluggar och är trött, stallet och är trött. Att försöka titta på något på tv på kvällarna är i stort sett lönlöst för jag hinner oftast inte se ens en halvtimme innan jag somnat. Tur att tv:n stänger av sig själv, så man inte vaknar av att den står och låter.

Undrar vad man kan göra för att bli piggare???
Izor: 4 år!!! <3

Idag fyller lillkillen hela 4 år.

Tyvärr har han tappat en framsko, men det blir åtgärdat i morgon. Nu ska det bli ordentlig träning för honom framöver. Då han är så högrest i nacken och väldigt känslig, så kommer jag fortsätta att tömköra/tömlongera honom för att försöka få honom att arbeta mer med ryggen. Jag kommer även att börja rida honom med gramantygel för att få honom att ta lite mer stöd i handen.


Bloggtävling

Ett nytt  träns till Izor skulle sitta fint. =)Var med i tävlingen du med. Klicka här för att komma dit. :)


Bloggtävling - Vinn ett Equiline schabrak med huva!!Vill du delta i tävlingen så klicka här!

Izors utveckling

Izor - 3 år


Izor - 4 år (riden i ca 3-4 månader)


Lite tunn och omusklad fortfarande, men det kommer med tiden. :)

Söndag - allmän vilodag?

Har aldrig varit den där som sett söndagen, som en vilodag. Jobbar jag inte, så har det alltid varit en massa annat som ska göras. Men nu känner jag att jag verkligen skulle behöva ha den där vilodagen, efter 2 nätter med bristfällig sömn.
Trodde att jag skulle kunna somna jättebra i natt, men jag vet inte vad problemet är. Jag känner mig sjukt stressad och hade en puls som om jag hade varit ute och sprungit en mil helt otränad. Så runt 1 på natten ringer min vän och "räddar" mig från mig själv. Pizza och ett nytt försök att sova, resulterade bara i att jag är sjukt trött nu. Inte många blundar jag lyckades få trots allt, men jag är rätt nöjd just nu i alla fall... Man kunde nog ha det sämre, även om jag inte fått någon lösning på mitt problem, så jag har inte blivit ett dugg klokare än vad jag var härom natten... ;)


Lördag och strålande solsken!

Vaknade väldigt tidigt efter en natt då jag sovit väldigt dåligt. Jag har legat hela natten och vänt och vridit mig i sängen, i ett försök att hitta en bra sovställning och att försöka undkomma alla jobbiga tankar. Inget fungerade, så vid 6.30 var det bara att svinga benen över sängkanten och klä på sig.

Är man uppe tidigt kan man lika gärna åka till stallet på en gång. Kan ju ändå inte rida Izor, då han vaccinerades mot influensa igår. Så jag mockade och grejjade en del istället. Var ner till hästarna och fotade en massa, speciellt på Fakira som var på riktigt bushumör.

Nu är det lite middag som står på agendan och sen blir det väl till att däcka i soffan med en film tror jag... :)

Alla får ligga : strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan

En till bok jag vill läsa.... :)
Alla får ligga : strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan

Hur många har inte gått på myten om att man måste ha deffad tvättbräda på magen eller se ut som en playboymodell för att lyckas med romantiken?

I Alla får ligga får både män och kvinnor verktygen för framgång i det kittlande sociala spel som vi kallar flirt och raggning. Med sina unika kunskaper i ickeverbal kommunikation, social manipulation och påverkan, har Henrik Fexeus här listat 170 konkreta och praktiska tips.

Med mycket humor och glimt i ögat beskriver Henrik flirtens väg till dejt i tre steg: attraktion, relation och förförelse. Boken är helt befriad från slitna raggningsfraser och uppvaktningsknep. Den stora hemligheten är istället inställning och attityd. Och när du väl lärt dig det har du förmågor som inget silikon eller gymkort i världen kan konkurrera med.


Boken finns att beställa hos Bokus

Izor: Vaccinering

Blev så att veterinären dök upp för vaccinering av Izor idag. Var väl inte riktigt planerat att han skulle komma idg. Hade tänkt mig det nästa veckan, men det är ju som det är nu. Blir vila för lillkillen i helgen då. :/
Var inte planerat att det skulle bli så, men vad gör man???

Izor var snäll som ett litet lamm. Min duktiga kille... Tror inte ens att han märkte att han fick en spruta. :)

Kyssa en massa grodor, innan man hittar sin prins...?!?!

Så här länge får du vänta på den rätte

Har du hittat ditt livs kärlek?

Då har du minst fem brustna hjärtan bakom dig.

Men om du hittat rätt vet du det inom en månad.

En kvinna har i genomsnitt kysst 22 män, haft fyra längre relationer och fått hjärtat krossat fem gånger innan hon hittar rätt partner.

En lika genomsnittlig man har kysst 23 kvinnor men bara haft tre längre relationer. Däremot har han drabbats av brustet hjärta vid sex tillfällen.

Undersökningen som Daily Mail rapporterar om har gjorts med 2 000 personer på en dejtingsajt.

– Vi vet alla hur svårt det kan vara ha hitta rätt partner men att göra statistik av det blir skrämmande läsning, säger Dean Adams på meeteez.com som beställt undersökningen.

Sex dåliga dejter

Den visar också att kvinnor varit på sex dåliga dejter och fler än en av tio har blivit förföljda av män de dejtat.

Kvinnor blir i genomsnitt överraskade med romantiska resor med tre olika män.

– Vi vet alla hur fantastiskt det är när du träffar någon som det klickar med, säger Dean Adams. Det är bara synd att vi måste gå igenom så mycket för att hitta partnern i våra drömmar.

Före 30

Men hur vet du då att personen du dejtar verkligen är rätt? Det känner man tydligen på sig inom en månad från att man träffats. Dessutom har de flesta träffat sin drömprins eller -prinsessa före 30.


Dumpa honom! : han vill faktiskt inte ha dig

Har hittat en till intressant bok, om jag vill läsa... :)
Dumpa honom! : han vill faktiskt inte ha dig

Av teamet bakom TV-serien Sex and the City!

Män som inte hör av sig, inte är "redo för ett förhållande" eller bara är intresserade av dig när de är berusade - Dumpa dem. De är inte intresserade av dig. Då hade de inte betett sig sådär. Du är värd att bli lycklig med en man som älskar dig och som visar det!

Det är lätt att hitta på ursäkter för en mans uppträdande, och dessutom kan dina väninnor i all välmening invagga dig i tron att han älskar dig. Men i boken Dumpa honom! går Greg Behrendt och Liz Tuccillo till botten med alla bortförklaringar och argument. Bokens budskap är enkelt: Du är värd bättre! Om mannen du är förälskad i inte ger dig den respekt eller uppmärksamhet som han borde så ska du dumpa honom. Du ska inte finna dig i ointresse eller dåligt bemötande! Och du ska sluta bortförklara hans dåliga uppförande. Dumpa honom och spara din energi och din kärlek till en man som förtjänar dig.

Dumpa honom! har länge legat 1:a på de amerikanska bästsäljarlistorna och har hittills sålts i 1,9 miljoner exemplar! Oprah Winfrey har ägnat tre hela program åt boken och dess författare, tidningarna i USA skriver långa artiklar om fenomenet och författarna gästar de stora TV-showerna.


Boken finns att beställa hos Bokus

Dejta eller Dumpa???

Har hittat en bok jag bara måste ha!
Dejta eller dumpa? : snabbtesta ditt ragg


Att dejta eller dumpa, det är frågan, sa inte Hamlet, men det hade han kunnat göra. Det är en fråga vi alla ställer oss när vi befinner oss i dejtingdjungeln. Livet är helt enkelt för kort för att slösas bort på stolpskott.
Lär dig känna igen varningssignalerna och spar dyrbar tid.

Med hjälp av Dejta eller dumpa kan du snabbt och enkelt ta reda på om ditt ragg är något att ha. Är du bara en tröst för att hans gamla flickvän dumpade honom? Vägrar han presentera dig som sin flickvän?
Ringer han aldrig? Blunda inte för tecknen. Ju fortare du sållar bort oseriösa kandidater, desto fortare kommer du att hitta den rätte.

Boken finns att beställa hos Bokus

Vårruset år 2011

Det ser ut att eventuellt bli en färd ner till Västerås och Fia för att springa? Vårruset. Känns som det är verkligen dax att träna, men nu har jag varit förkyld i 10 veckor och tror ni inte att förkylningen tog om idag med halsont... Jag är verkligen dödigt less på att aldrig bli frisk...

Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future


Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future
Vem det skulle kunna vara, tror jag att vi låter vara osagt. Lite måste man allt få hålla på sig själv. ;)


Izor: Tömkörning

Efter att ha varit på Maja träningen med bebis Izor, så har vi fått hemläxa. Han är väldigt känslig i munnen och vill abslut inte ta stöd på bettet, så nu försöker jag hitta ett annat bett. Maja tyckte att vi skulle köra å tjockt som möjligt. Det har dock inte varit någon hitt hos Izor. Han har ju en sån liten mule, så med ett tjockt bett i munnen har han bara stått och gapat. Han gapar mycket med ett tunnare bett också, men med ett tjockt var det extremt.
Nu har jag i allafall valt att prova ett riktigt tjockt 2-delat bett och börjat tömköra honom i hopp om att han ska vänja sig. Funkar inte det bettet ska jag prova ett tjockt eggbett, eller om jag kan hitta ett tjockt 3-delat. Altenativet är att köpa bett-tejp och se om det bir bättre. Jobbigt med att ha en häst med riktigt orolig mun.


Nu har vi i allafall tömkört Izor två dagar och nu får han vila i två dagar. Sen blir det troligen tömkörning 1 dag i helgen (fredag-söndag) och ridning i 2 dagar. Ska bli spännande att se vad som händer.
Under tömkörningen, bara i skritt och trav har han gått väldigt fint. Har använt halsförlängare/gummiband för att få honom att ta stöd och jobba i form. Anledningen till att han inte får galoppera är för att vi inte kan ha tillräckigt stor volt och dessutom är underlaget lurigt när det är snö och is fortfarande.

Under ridningen framöver ska vi prova och se vad som händer med graman. Kommer han att vilja ta stöd i handen???

Har skaffat mig ett projekt och våra planer sträcker oss under många månader framöver. Maja tyckte han var väldigt svårriden, då har hon ändå inte sett honom när han kom hem. Då var han betydligt värre.
Men Jessica (hopptränare) gillade hans typ och tror att det ska kunna bli något vettigt av honom. Jag hoppas hon har rätt... :)


Tillsammans är man mindre ensam?!

Det sägs att om man är tillsammans är man mindre ensam. Men jag vet inte om det är något som är fel hos mig, för ibland känner jag mig aldrig så ensam som när jag har en massa människor runt omkring mig. Har försökt förklara, men de runt mig har svårt att förstå det.
Man får ofta höra att man inte är ensam, utan att de är där. Men ibland räcker inte det för det är ändå något som fattas. En viktig pusselbit. Har hittat många pusselbitar, men de sista har jag inte hittat än. Så jag antar att jag får fortsätta att känna mig ensam i fortsättningen också, men jag lever på hoppet om att den viktiga biten som löser hela pusslet finns inom räckhåll för mig.


Hur känns det att vara älskad?

Varje dag när jag vaknar hoppas jag att det ska bli en bra dag. Vem vill ha mig för den som jag är?!
Jag har alltid varit en svag person, eller ska man kalla mig svag? Jag står fortfarande på mina ben... 


Hur känns det att vara älskad?
Hur känns det när någon säger hur fin du är? Jag vet inte, vet inte hur det ska vara. Jag är så van vid det här. Jag är van vid att vara ensam. Van vid att inte vara älskad. Jag kan inte bryta mig fri från mina egna känslor.
Jag vet inte om jag klarar mig ensam hela tiden. Jag är inte rädd för att dö men jag är rädd för att leva. 
Jag försöker att göra allt rätt, men det blir ändå så fel. Vad jag än gör så är det någonting som jag gjort fel, varje dag. 

Jag är så glad de dagar han säger någonting snällt. De dagar jag finns, de dagar jag syns. Jag får aldrig höra att han älskar mig. Vad gör jag för fel? Jag är glad för de smulor du ger mig, men det trasar sönder mig inifrån. Min bästa vän är den enda som fått höra vissa saker som händer, men hon orkar inte höra mer. Så nu säger jag bara att allt är bra. Jag gör allt för dig, men jag tror inte du förstår vad jag känner.

Jag kan snart inte gråta längre, det finns snart inga tårar kvar.
Jag känner mig så liten och värdelös. Jag vill bara krypa upp i min mammas famn och höra att allt kommer att bli bra som när jag var liten. Jag är dock inte liten längre. Det är mitt eget fel, det som händer.
Vem vill ha mig? Jag är bara trasig... Jag hatar att jag är så svag.


RSS 2.0