22 dagar kvar

Nu har nedräkningen verkligen börjat på allvar. I morgon är det bara 3 veckor tills jag åker till Tyskland.
Amanda var och provred för andra gången och det jag rätt bra. Skönt att hon verkar vara så lugn med hästar. Det gör mig mycket lugnare med. Hon lyssnar och känns uppmärksam.


Är dock väldigt mycket jag ska hinna innan jag åker.
 • Mimma ska skos
 • Mimma ska behandlas med kiropraktor
 • Clajm ska komma http://www.clajm.se/
 • Jag måste till Hööks
 • Nya kläder/skor inhandlas
 • Packa... Inte glömma att packa
 • Fixa kameran och laddningsbara batterier
 • Fixa en mobil som jag kan ha tyskt kontantkort i.

Nåt mer måste det väl vara. Har säkert 1000 saker till som ska göras, så är det någon som har lite att göra?


Röda örhängen

Har gjort dessa örhängen i flera färger. Röda, rosa, blå osv.
Fler gamla bilder

Tycker det här är härliga bilder. Ljuset gör att hästens päls får en otrolig lyster. Alldeles kopparfärgad.
Hippson´s framsida

Hittade en lite rolig tidning när jag och Myran handlade frukost/fika på Uppsala station. Lite roligt att hitta sin blivande chef på tidningens framsida och det bara av en slump. Var ju tvungen att köpa den såklart. ;) Nu är det bara 24 dagar kvar innan jag åker. Dags att börja fundera på vad man ska ta med sig...?Framsida på tidningen hippson

Kinder Egg

För alla som har missat den nya Kinder Egg reklamen på tv. Lite roligt är att dirigenten i reklamen är Nils-Gunnar Burlin, som jag haft som klarinettinstruktör. Och en av statisterna som spelar fiol  i orkestern är kompis med mig. Heja Christer (du kan se honom snabbt vid åtminstone 3 tillfällen!) Att spela in 35 sekunders reklamfilm tog från kl 10 -23 innan råmaterialet var klart.
Måste tacka alla underbara människor, som jag träffat under de här 15 åren som jag varit aktiv i RUM. Jag kommer att sakna er. Fick en fin medalj idag. Tack så mycket för silver kompisen, nu finns det något att satsa på för att få en guld någon gång i framtiden. Var helt oväntat att jag skulle bli ihåg kommen. Brukar bli lite bortglömd emellan åt. Jag blev så rörd av det. Tack än en gång. Saknar er redan.
Vad skulle jag gjort utan er?!?!

Bild på RUM kompisen lägger jag upp en annan dag när jag hunnit smälta det.


Fler gamla bilder

Hittade fler gamla bilder på mina föräldrars dator. Försöker föra över de bilder och dokument till den bärbara datorn, som jag vill ha med mig när jag åker till Tyskland. Datorn är ju nästan mitt liv, om inte annat så kommer det nog vara min kontakt med omvärlden. Eller rättare sagt med dem, som jag lämnar där hemma.


Äldre smycken

Hittade en bild på ett av de tidigare smycken jag gjort.Nedräkningen fortsätter... 29 dagar kvar

Ja, vad har hänt de senaste dagarna....


 • Det har varit Värlscupfinal i Las Vegas i både dressyr och hoppning. Tyvärr gick det mindre bra för svenskarna.
  Minna TeldeDon Charly fick bryta pga att hästen var halt. Tydligen ska det inte vara något allvarligt i allafall.

 • Jan Brink, som gjorde sin sista start med Briar kom till finalen. Briar kände av den laddade stämning och lekte unghäst, eller som Brink sa: -Han sprattlade (tyvärr såg jag inte någon av dressyrritterna själv. Jobbade ju som vanligt.)

 • Helena Lundbäck och Madick fick i den första hoppningen i två nedslag. I den hoppningen gick det mycket bättre. Resultatet blev en felfri ritt och en sjätte plats. Totalt avancerade Helena och Madick från 30:e plats efter första dagen till 18:e med summan 18 straffpoäng trots bara två nedslag.
  I den tredje hoppningen fick Helena Lundbäck och Madick på nytt ihop en fullträff via en felfri ritt och avancerade till elfte plats.  I finalen bröt Helena Lundbäck efter flera rivningar. Madick var trött och räckte inte riktigt till.
  Hon slutade på 21:a plats i VC-finalen

 • Någon som det gick betydligt bättre för var:  Tyskan Meredith Michaels-BeerbaumShutterfly som ledde noll straffpoäng efter två segrar och var storfavorit till slutsegern.  Även sista finalrundan var felfri och dem vann världscupfinalen för 3:e gången, 2 segrar i rad nu.

 •  Har inte löst sig med knäpphästen än. En tjej kommer dock och provrider hennne i morgon. Påmin mig om att jag ska ta bort all havre ur foderstaten innan jag åker. Hon är lite smått odräglig just nu. Hon går jättefint på ridbanan i traven, men problemet kommer till galoppfattningarna. Hon bara kör upp huvudet och drar. Kan dock även ha att göra med att jag ridit på fullcheckbettet, men det gick hon jättebra på tidigare. Känns lite sådär med tanke på att jag snart åker. Hon får antagligen gå två ridpass i morgon. Åker nog dit och galopperar av henne på förmiddagen, så kanske hon är lite lugnare när de kommer och provrider. Väntar på besked om L också ska komma och när. Det är ju som sagt var bara 29 dagar kvar innan jag åker till Thedinghausen och det vore bra om den som ska ha henne har hunnit rida henne några gånger innan dess.
 • Var till veterinären med båda kissekatterna för sin årliga vaccination, jippiie. Bara över 700 kronor för det.


 • Någon som vet var man kan köpa vaccumpåsar? Tänkte det skulle göra min packning lite lättare.


  Nu måste jag byta kläder och åka till jobbet. *suck*


Dag 38 (en dag mindre)

Inget spännande har hänt. Olle var här och lagade moppen åt mig, så nu lever "Gamla Bettan" igen. Så är det någon som vill köpa en Ciao Piaggo moped, så är det bara att höra av sig. Kommer sörja henne när hon är såld, men jag kan faktiskt ha en ny bil, en ny moped och en gammal moped. Det är bättre någon annan får nytta av henne.

Har inte hört något från Anu än om någon kan komma och hämta mig från flyget. Kanke inte så konstigt att jag inte hört något eftersom hon är i Las Vegas för Världscup finalen går där. Bara att vänta...

Börjar bli lite gråtmild och sentimental. Tror inte det var förrän flygbiljetterna var bokade som jag verkligen fattade att jag snart åker till Tyskland. Himmel vad mycket som jag ska hinna fixa tills dess. Glad för att Telenor har ett ganska förmånligt utomlandserbjudande. Me like. Ska ringa dem och ta reda på lite mer om internettrafik och lite annat.
Stressad, stressad, stressad.

Pappa kom dessutom in och sa att han ville att jag skulle lära honom smsa, så det skulle bli billigare för mig. Jag ska dessutom få låna hans digitalkamera med mig ner till Tyskland. Älskar mina föräldrar för all hjälp och för att de ställer upp för mig nu när jag ska göra nåt nytt.
Nu gråter jag igen... Ser knappt skärmen. Dax att lägga av det här nu och gå och lägga sig och titta på film i stället... Inget sentimentalt klarar jag av att se just nu.
Älskar vännerna/familjen.... Hur ska jag klara att lämna er för Tyskland?

Dag 39

Idag den 12 april är det 39 dagar kvar tills jag åker till Tyskland. Thedinghausen närmare bestämt. Självklart vet nog inte många var det ligger, men jag kan säga att närmaste större stad är Bremen.
Känns konstigt att det snart bara är en månad kvar tills jag åker. Fick tag på billiga flygbiljetter till Bremen från Skavsta. Bokade dem igår och det visade sig att just igår hade flygbolaget en drive på biljetter. Alla flygskatter och sånt ingick, så resan från hemstaden med tåg till Skavsta och flyg Skavsta-Bremen går på under 1000 kronor. Mycket trevligt med tanke på att flygbiljetterna jag tänkt boka från Arlanda skulle gå på mer än dubbelt och dessutom skulle resan ta ca 7 timmar med flyg i stället som nu, 2,5-3 timmar.

Den nya...

Hämtade hem den "nya" bilen igår eftermiddag.
Lite bilder på den:


Väldigt ovant att köra den. Inte alls som forden, men det blir nog bra.

Smycken

Börjar känna lite inspiration igen.
Bronspärlor på tråd

Nu är det klart...

Fick ett väldigt snabbt besked av chefen idag. Måste vara sensationellt snabbt beslut jag fick och det är jag väldigt tacksam för. Känns som en sten fallit från mitt hjärta, så för alla som inte redan vet. Jag åker till Tyskland i maj och jobbar med hästar. Spännande, men väldigt nervöst.


Flygfoto över mitt framtida hem...

RSS 2.0