Verkligen slö på att uppdatera...

Har så dåligt samvete för att jag inte uppdatera lika ofta som jag skulle vilja.
Hade a free day igår.
Mer kommer...

Denis Lynch (irländsk ryttare, boende i Tyskland)

Name: Denis Lynch
Age:
32
Marital Status: Married, one daughter four years old.
Where were you born (village/town & county): Tipperary Town, County Tipperary, Ireland.

Where do you live now (village/town & county): Münster, Germany
Do you have brothers and sisters? One brother, one sister
Are you youngest/ oldest? Second oldest
Best Show Jumping achievements so far: Winning Grands Prix at Doha, La Baule, Rome, Hamburg, Dresden, and my fourth place in Monte Carlo.


Why did you pick Show Jumping? How did you get into it?

I wanted to be a steeplechase jockey originally. I rode point-to-point and it developed from there.
What's your first memory of horses? Bareback riding.
How did you learn to ride? By myself.
Number of Horses Owned? My owner has five that I ride.
Favourite Horse ever ridden? Lantinus
Horse you would love to own: Oki Doki
Do you do participate in any other sports? No
Best piece of advice about riding/show jumping given? John Whitaker gave me the best advice when I was going into a jump-off. I asked him what I should do.  He said: "Try to leave the jumps up."
What's your worst habit? I sometimes try too hard.
What's your favorite band? U2
Do you have a nickname you are willing to share? Sometimes people call me Lynchie.OLYMPIC BIOGRAPHY IRELAND

D E N I S LY N C H , S H O W J U M P I N G


Describe yourself in five words: Very ambitious.
What was your first job? Riding horses point-to-point
Who do you most admire and why? John Whitaker, for all that he has achieved, and for the sort of person he is.
What advice would you give people new to the sport? Try your best and never give up
What's your greatest fear? Losing
What's your greatest ambition apart from winning the Olympics? To stay healthy

Do you like Chinese food? Never really had any.


Dag 61

Just nu pågår en två veckors show i Gera, där vi har 5 hästar med. Nina och Janine är där som groomar från oss.
Rusty (Rastelle)
Sean (Connery)
Pablo (hingsten)
Annie (Constance)
CC (Charming Coco)

Även Holger Wenz har 5 eller 6 hästar med på showen. Hans groom hade inte lika stor tur. Barbara är helt själv att sköta alla dessa, men hon får nog en del hjälp från N & J. Hoppas det i alla fall....
Ursi är på semester och kommer tillbaka på onsdag, så Holger´s Arnaldo och Marpi står i vårat stall just nu...

Nu när Markus har varit borta så mycket har jag ridit både Calle och Starlett varje dag sedan måndag förra veckan (eller om det var redan från helgen innan. Är nog troligare att det var så.)

Vi har haft ganska lugna dagar den gågna veckan, så jag har haft tid att hjälpa Anu. Har fått isa både Petey (Shutterfly) och Joey (Checkmate). Har även promenerat Tootsie vid två tillfällen.
Men det största förtroendet jag fått är att jag fått promenera Shutterfly. Vanligtvis gör alltid Anu det själv, men jag fick en hel del ensam tid med honom. Först en liten promenad och sen gräsätande.Just nu är Markus hemma måndag-tisdag, men jag har i vilket fall fått rida Starlett. Väldigt speciellt att rida Markus hästar när han själv rider brevid.

På kvällen efter att vi avslutat vårat arbetspass gick vi upp till huset och våra planer om att åka till Weserpark var spolierade eftersom veterinären, som skulle röntga Constantins hov/kota inte kunde behaga att dyka upp innan vi avslutat arbetspass. Så det var bara att vänta och en knalla ner till stallet igen.
Contantin, vår känsliga bjässe hade absolut ingen lust att ställa hoven på en planka. Han ställde sig på bakbenen och protesterade vilt, så när Markus kom fick han använda en brems på honom medan jag höll honom med ett kedjegrimskaft. Gick bra till slut, efter lite jobb.


Free day - onsdag

Hade en helt underbart slapp dag. Vaknade visserligen upp klockan 6 när de andra gick ut till stallet, men somnade sen om.
Nästa uppvaknande skedde när "the cleaning lady" började stöka i köket och sen dammsuga hallen. Kan säga att trevligare morgon finns, men man kan inte klaga på att vi får huset städat. =)

Lite senare under dagen åkte jag till Verden och besökte hästaffären vi har rabatt på. Hade beställning på två hönät till Holger´s hästar. Jag behövde även köpa nya ridskor. Mina gamla är inte särskilt hela längre. Lufthål på översidan av skorna. *skratt*
Provade flera olika skor och jag hittade till slut ett par skor, som passade bra och dessutom inte var alltför dyra.
Men på väg till kassan så ser jag dem. Skorna i mina drömmar! Hittade ett par andra skor på en hylla, som såg hlt underbart sköna ut. Provade dem och de var helt underbart sköna, så jag bytte snabbt ut det första paret mot det andra.

Ska försöka lägga upp en bild på dem senare...


Väldigt mörk bild, men det är en bild i alla fall...

Tiden räcker inte till...

och dessutom har jag varit för trött för att orka skriv något här.. Så jag har inte, tro det eller ej fastnat på IKEA eller någon annanstans heller för den delen.

Här kommer rapporten från min förra lediga dag. Tisdag förra veckan.

Janine hade beslut sig för att åka hem till sina föräldrar på en liten semester. Hon har slutat jobba för Meredith och jobbar numera för Markus, så mellan jobben passade hon på att ta några dagars ledighet.
I viket fall som helst var den underbara planen att vi skulle åka härifrån klockan 7 på morgonen (och det gör man frivilligt på sin lediga dag?) och sen skulle jag skjutsa henne till Bremen tågtation.... Men planer är till för att ändras.

Är det inte så?

Frukost intogs på MCDonalds. Var inte särskilt hungrig, så det blev endast en smörgås och en kopp varm choklad för min del medan Janine slog på stor med både bacon, äggröra och en massa annat....
Efter det tog vi bilen via autobahn till Bremen, krånglade oss genom centrala Bremen till tågstationen då J kom på den oerhört smarta idéen. Vi åker till Münster först och hämtar hem hennes saker från hennes första jobb.
Vi fick med andra ord krångla oss ut från Bremen igen och ut på autobahn. Nu i motsatt riktning.

Efter mycket om och men (vägarbeten osv) tog vi oss till Münster. Tyvärr är även detta en väldigt stor stad och vi åkte runt i staden total förvirrade. Hamnade fel, gågata....
Efter flertal felåkningar, och vi var mer och mer vilse efter felaktiga vägvisningar. Slutade att vi fick fråga en taxichaufför om vägvisning. Lyckades efter en timme eller så att hitta rätt väg och vi var äntligen nästan framme hos Denis Lynch!


    
  

.

Efter trippen till Münster, så åkte vi tillbaka till Bremen och där var tanken att J skulle ta tåget till Göttingen.
Men problemet var att klockan blev så mycket att hon valde att följa med mig tillbaka till Thedinghausen efter att hon köpt biljetter till tåget dagen efter. Men den här gången inte från Bremen utan från Achim. Tack och lov. Känner inget sug efter att köra i Bremen på ett bra tag.
Efter en hel dag var vi tillbaka vid 19.30-20 tiden. Helt slut... Vilken free day. =) 

Dag 44...

Här i Thedinghausen är vädret kanonfint. Vilket gör att det är väldigt jobbigt att rida och arbeta. De stackars hästarna blir så angripna av broms att de bara rusar runt i paddockarna om vi släpper ut dem. Allt detta gjorde att vi valde att börja arbeta 1 timme tidigare än vanligt, 5.30 med andra ord.
Så jag longerade min första häst (Starlett) i ridhuset klockan 7 på morgonen, red Calle klockan 8. Redan klockan 8 var det så varmt att svetten lackade både om jag och hästen.
Sen handjobbade jag Sean ca 30 min...
Vi var klara att gå på lunch klockan 11, så idag blir lunchen lång. =)

Klockan är nu strax efter halv 6 och vi har 31 grader ute. Håller på att avlida av värmeslag. Man ska inte klaga på värmen, så det tänker jag inte göra. Men jag hade inte gråtit blod om det var 5 grader svalare ute...

Nu ska vi dra till IKEA! =)

Dag 43...

Tänk vad tiden går snabbt. Det här är min 43:e dag på den här resan. Kan knappt tro det, men jag har väl ca 60 dagar kvar i allafall. Om jag väljer att åka hem den 6 september. Låter datumet vara öppet ett tag till...
Innan sommaren är slut kanske man är less och bara vill åka hem härifrån...

Jag och Tiia har varit på promenad utanför grindarna idag. Hästarna vaccinerades i tisdags kväll, så det är bara en häst som rids just nu.
Jag tog Calle och Tiia tog CC för en promenad. Visste inte riktigt vilken väg vi skulle ta för Ninna var en aning förvirrande när hon skulle beskriva vägen. Höger, nej vänster, nej höger... Vi chansade på vänster, men det blev  fel. Fast när Janine och jag tog en joggingtur efter jobbet, så visade det sig att vi hade varit rätt i allafall. Men nu vet jag det till nästa gång.

Under tisdagen

Markus är med Meredith i årets viktigaste tävlingar. Tävlingarna i Achen, så vi har haft det fullt upp under hela tisdagen. Var inte så stressigt eftersom  vi under förmiddagen var 5 personer i Markus stall mot normalt 3 eller 4. Blev så att vi var 5 eftersom Ninna inte har någon show den här veckan, jag, Nat, Julia (sitt sista arbetspass) och Tiia, som kom hit under måndags eftermiddagen. 

Eftersom Markus var borta longerade jag 2 hästar, red Calle och promenerad ABBA. Hade en riktigt trevlig förmiddag. Vid 15.40 hade jag ordnat med skjuts med Ali åt Barbara (går på semester till på söndag) och åt Julia (åker hem till Polen). Blir inte sig likt efter att Julia åker, men livet går vidare. Vi ska i vilket fall som helst försöka hålla kontakten med varandra.
Känner att det verkligen är ett privilegie att få rida så fina hästar, som Beerbaums rider och tävlar.Jag rider Calle (Cartell).

 


 


Markus Beerbaum och Calle (Cartell)

Hästar kommer och går...

Nikke Aromaa var här i måndags och hämtade Elba. Tyvärr så har Markus väldigt många unga hästar just nu och Elba är inte riktigt färdig för att följa med ut på de tävlingar Markus åker till. Det är tyvärr för stora klasser för henne än så länge. Därför har Nikke tagit hem henne till sig, för han åker på en del mindre shower. Elba måste få en ärlig chans.

Niclas "Nikke" Aromaa (1973)
Född i en familj som hade ridskola i Pori, Finland. Han red innan han kunde prata eller gå. Hela hans uppväxt var kring hästar, att lära sig "horsemanship", ridning och tävlingar.
När Nikke var 16 år bestämde han sig för att arbeta med hästar. Han åkte till Tyskland för att jobba hos sin "master".
Yrjö Suomus som arbetade i Tyskland bla som tränare. Efter Tyskland åkte Nikke till Flyinge, Sverige för att bli elev. Väl där var både Kyra Kyrklund och Peter Eriksson hans lärare och tränare.
1997 startade Nikke sin professionella karriär i Tyskland. 2002 startade han tillsammans med en partner sitt egna företag.
Han har placeringar i ett flertal Tyska nationella hopptävlingar.
Han har även representerat Finland i både Världscupen och i Nationscupen.

2007 var han placerad i World championship för unghästar.

Alla hans mest framgångsrika hästar har han själ tränat sen de var unghästar fram till att de har nått framgångar.
Nikke är väldigt talangfull både som ryttare och tränare.


Ryttarfest

I lördags hamnade vi på ryttarfest i Isernhagen utanför Hannover. Julia, Janine, Ursi och jag tog vår lilla exclusiva bil dit. Väl där mötte vi upp med Holger, Barbara, Ninna och lite annat folk från vårt grannskap. Var helt sjukt mycket folk där. Tyvärr har min mobil gett upp så det blev inga kort därifrån. Hoppas jag ska kunna ta några av Ursi´s kort och publicera dem här sen.
I stort sett var allt ryttarfolk i från den här delen av Tyskland där, inklusive en massa beridare & groomar.
Bla var i stort sett alla Ludger´s groomar där.

Dock hände ett litet missöde. Inte för mig, men ändå... =)
Vi hade bestämt att åka därifrån vid 2 eftersom det var en hel timmes resa dit och självklart så har vi ingen ledig dag utan börjar 6.30 som vanligt. Alla på plats vid bilen klockan 2, utom Janine. Tillbaka till festen. Väl där säger hon att hon åker med Floridan´s groom hem. Ok, hennes val.

Väl på morgonen börjar jag fundera på var hon är, men tänkte att hon kanske fått ta lite sovmorgon för Anu. Det visade sig dock inte vara så. Barbara ringde mig på mobilen, så jag ringde upp henne. Janine svarade. Deras skjuts hade åkt utan dem. Ooops!
Fick rusa in i J´s rum och packa en kasse med stallkläder åt henne, som Markus kunde ta med till henne.
Ingen Markus, ingen Meredith och ingen Karsten i sikte. *panik*
Ställde kassen med kläder utanför Meredith´s bil i hopp att någon skulle se den.
Nu kom dock hon till stallet, men senare än vad vi räknat med. Var så roligt att se hennes reaktion då hon förstod att Janine var på showen.
Nu gick dock allt bra. Ingen var arg förrutom Anu på morgonen, som fick planerna spolierade. Men även hon kunde skratta åt det i efterhand. Tror dock det dröjer innan Janine provar nåt sånt igen. *lol*


Ojoj, inte bra

Har varit riktigt slö, med att göra uppdateringar här. Vet inte vart tiden tar i vägen. Den bara flyger i väg...

RSS 2.0