En hel vecka...

... har snart gått, sen jag uppdaterade.

Nu är det inte så att inget har hänt, för som vanligt händer massor. Men tyvärr har tiden inte räckt till för att skriva något.
Den här veckan har varit fylld av hästar, som varit här och tränat. Hästar som varit sjuka. Hästar på besök.

Vi hade även George Morris. Olympisk silvermedaljör i OS 1960 på besök. Väldigt känd amerikansk tränare och god vän med Meredith.
I övrigt så var jag och Julia på ett stort hemmaparty igår, med DJ, mat och ett underbart väder.
Julia drog tidigare eftersom hon trodde att Markus skulle rida idag (visade sig att han inte skulle rida något, utan bara la upp planen för dafgen), så jag knallade hem lite senare (har a day off idag). Var inte så långt att gå, så det var helt ok. Janine skulle ha gjort oss sällskap, men eftersom hon började 5 i morse, så var det bäst att låta bli. Ville inte behöva stå i ridingringen med Markus och Meredith efter en hel kväll.
Blev så att jag fick ringa Ali (Alexander), som oxå jobbar här i Beerbaumland och lösa allt med vägbeskrivning osv.

Eventuellt drar vi till Isernhagen (Hannover) på ryttarfest i kväll. De andra är ju där på tävlingar, så det kan bli "funny" att sluta upp med dem. Får se om jag måste köra, eller om någon annan offrar sig. Inte så sugen på att köra 4-filig autobahn (tror det är 4-filer i varje riktning där i alla fall).

Dag 32 - söndag

Tog tid att få hit uppdateringen. Har varit lite mycket.
Janine var riktigt bakis idag. Blev en aning för mycket för henne igår tror jag.
En annan hade ju lyckan att få köra autobahn för första gången i livet. Var också en upplevelse, men jag trodde det skulle vara värre. Finns väl iof värre ställen än där vi körde antar jag.

Den här söndagen var inte riktigt bra...
Inte nog med att Janine mådde som hon förtjänade. Jag kände mig bakis trots att jag var nykter - hade väl med endast 2 timmar sömn att göra.
Så ingen av oss var särskilt sugna på att prata, speciellt inte på förmiddagen. Eftermiddagen var lite bättre, men i stället så fick Merediths Tutsie kolik. Dock inte första gången hon har det.
Janine märkte att det var något konstigt med henne. Vanligtvis brukar alla hästarna "Upstairs" väsnas allmänt minst 30 min före fodringstid, men Tutsie gjorde inte det. Så någon gång mellan 16.30-17 kom jag förbi hennes stall och fick börja att promenera henne medan de andra hästarna fick mat. Hela vägen upp och tillbaka, fram och tillbaka. Provad ställa in henne i boxen eftersom vi inte var helt säker på att det var kolik. Direkt började hon kratsa och vilja lägga sig. Med andra ord. Koliken hade blivit värre. Ut med henne igen och promenera henne. Men så länge du promenerade henne, så fanns inga symptom mer än att hon inte var lika glupsk som hon vanligtvis är.
Veterinären var "på andra sidan jordklotet" eller nåt. No way att han skulle kunna komma,fick  så Janine ge henne medicin i venen mot kolik. Mer promenad och in i boxen och då var hon ok.
Vid 18.30 tiden sket hon, så allt verkade ok... Birga kunde åka hem igen i stället för att åka till special kliniken för kolikhästar. Den ligger 3 timmar bort och den vanliga kiliniken 1,5 timme bort. J och jag satt i stallet till 9, då Beerbaums kom hem från showen tillsammans med Wenz.
Efter att vi lastat av hästar, städat lastbilen så kollade Markus på henne och hon verkade ok.
Tillbaka ut i stallet efter 10 och kollade. Allt OK. J gick även ut en gång till, allt OK.

Men när Anu kom hem vid 2 på natten hade hon fått ett riktigt kolikanfall och bara låg och kickade mot magen. Anu fick upp både häst och Markus. I ilfart kördes hon till närmsta kliniken. Specialkliniken kunde inte nås eftersom autobahn var avstängd. Nu gick allt bra, men hon fick stanna där till på tisdagen. Läskigt värre...


3 vänner, 3 nationaliteter

Mer kommer senare när vi är hemma från Bremen igen! =)

Blev inte så att jag orkade uppdatera någon när jag kom hem. Får göra det nu i stället.
Vi hade en oerhört lyckad kväll igår. Det var tur att jag inte hoppade av det hela.
Började kvällen med en vad vi tänkt, "snabb" Barbeque. Men när vi skulle grilla, så kom någon på att hon gjorde slut på grillkolen dagen innan. Utan grillkol ingen barbeque, så det var bara för mig och Julia att kasta sig in i bilen och åka till Thedinghausen. Väl där sprang vi in på NP och yrade runt där en bra stund innan vi insåg att det inte fanns någon grillkol så långt ögat kunde nå. Ut till bilen igen och vidare till premiärbesöket på Lidl i Tyskland. Fanns grillkol där, men bara hela bitar. Men man tager vad man haver.

Dag 30 - midsommar i TysklandSvenskt midsommarfirande i Tyskland? Vi firade i allafall någon typ av midsommar här nere igår. Vädret var ungefär som en typisk svensk midsommar. Lite sol och regn om vart annat.
Vi passade på att duka lite fint (med gul och blått), eller inte vi... Snarare Julia dukade medan hon höll koll på grillen. Janine och jag passade på att åka in till Thedinghausen och köpa något att grilla. Blev mat i massor.
Kött, korvar, sallad, pommes och majskolvar. Blev så mycket mat att vi även ska grilla på midsommardagen. I övrigt så funkade Youtube bra till att visa svenska midsommartraditioner med dans kring midsommarstången. Små grodorna gick verkligen hem hos Julia - kan numera både texten och rörelserna. ;)I övrigt det som hänt under dagen var att det var nån typ av öppet hus här. Misstänker att det var special inbjudna för det var bara äldre som var där och fick guidad tur i omgivningarna. Gissar på att det annars måste vara många flickors dröm att få besöka sina idoler. Nu var iof varken Markus, Meredith, Checkmate eller Shutterfly hemma, så de stora dragplåstren fanns inte på plats eftersom de är på tävlingar.  Finns ju lite att titta på i allafall...
Var lite distraherande att försöka linda benen när en massa folk stod och tittade på en och pratade tyska. Blev inte det snyggaste jag gjort, så jag hoppas att ingen av dem hade större vana av att linda hästben. *asg*

Dag 29 "a day off"

Har haft en ledig dag. Tänkte pasa på att sova ut då de andra skulle vara tvugna att börja klockan 06, eftersom ett helt gäng med hästar skulle på tävling. Carneval, Constance, Constantin, Sean och Rusty.
Bara för att man har ledig dag vaknar man tidigt. Vaknade andra gången när klockan var 7.10. Snacka om att dt går fort att vänja sig med att kliva upp tidigt på morgonen. Går nog ännu fortare att vänja sig av med det... ;)

Blev lite av en slapp dag idag. Gick runt i sovkäder tills Janine kom klockan 10.30 och ville att vi skulle åka till Verden under lunchen. Varför inte?!
Nu ska ingen tro att jag var så lat att jag somnade om efter klockan 7.10. Hade en massa annat att göra. Passade på att städa lite, dammsuga och tvätta. Både 1, 2 och 3 maskiner... Så nu har jag rena kläder, nya lakan och fräscha handdukar. Kan man kräva mer? ;)

Under lunchen åkte Julia, Janine och jag till Verden. Barbara hann inte tillbaka till huset tills 11.30, så hon får följa med oss en annan gång. Tar 15-20 min att åka dit och man vill ju ha lite tid på sig där också.
Jag hade inte tänkt handla något, men det blev ett par ridbyxor och ett par sporrar med tillhörande remmar. Var dock i behov av båda, så det var inget onödigt köp. Är även i behov av nya handskar, men det ska jag fråga Ninna om hon har några att sponsra mig med.
Vi passade på att även äta lunch i samma veva. Åt på Subway. Nu blir Maria stolt över att jag gjort det för första gången. Har lyckats undvika det tills nu. Det där med mackor och en massa sås är inte riktigt min grej. Inte för att det inte var gott, men det är inte min grej helt enkelt....

Janine och jag hade tänkt dra till Weserpark på eftermiddagen, men det blev ändrade planer. Constance (Annie)  skulle komma hem från tävlingarna idag och någon måste ta emot henne. Ville inte lämna Julia ensam med henne, eftersom Natti är på konsert i kväll. Så ingen Weserpark. Få se om vi hinner i morgon i stället.
Är dock lite mindre glad just nu. Annie var "crazy" i transporten och var som en jojo, så när lämmen var nere kastade hon sig ut och jag vägrade släppa henne. Det som hände var att klump jag glömt att sätta på mig handskar och repet brände mig rätt ordentligt på händerna. Högerhand är rätt illa tilltygad nu, så snälla Janine fick leta fram kylbalsam för hästar på sitt rum. Så nu har jag 1 cm tjockt lager med kylgelé och gladpack över det. Plus att jag fick superstarka värktabletter. Hoppas jag är bättre i morgon. Satt över 1 timme med handen i kallvatten. Underbart skönt.

Pratade med Sofia en stund på kvällen via Skype. Trevligt värre....
Förresten så besannades mina misstankar innan jag åkte om att Andreas och Helena ska ha barn. Hörde det idag att de fått tid den 29:e oktober. Vad var det jag sa... *asg*  Sa det redan i början av maj eller om det var ännu tidigare....
1-0 till mig. ;)
Roligt att höra nyheter hemifrån ibland, även om jag inte längtar hem det minsta...

Dag 28 =)

Fick en GPA jacka av Janine idag. Mycket snällt av henne.
Vi hade mer pannkakslagning idag. Trevligt...

Just nu är jag alldeles för trött för att skriva mer. Mer kommer i morgon, då jag har ledig dag. =)

Dag 27...

Pannkakslagning i kväll med Barbara, Janine och Julia...
Underbart trevligt. Vi är ett riktigt sammansvätsat gäng just nu. =)


Dag 26 - shopping

Så här ser det normalt ut efter en shoppingtur i Weserpark.
Vi kan behöva en storlek större bil... =)


Dag 26 - fortfarande vaken

Det här måste nästan vara ett vakenhetsrekord för mig här i Thedinghausen. Vaknade ju vid 5 i morse och är fortfarande inte särskilt trött. Jag måste i vilket fall som helst snart sova. Klockan ringer 5.55 och jag har lovat att vara väckarklocka i morgonbitti. Ska väcka Julia vid 06.05, så vi hinner äta snabb frukost och Barbara önkade väckning klockan 06.15. Ska försöka komma ihåg det nu.

Har varit en spännande dag idag. Markus fick hem en ny häst, den 13:e i stallet. Blev med andra ord lite omflyttningar i stallet. Calle, vår vite springare har flyttat in i "mitt" stall, med andra ord i det lilla stallet i Corofinas gamla box.¨
Den nya hästen fick flytta in i Calles gamla box.

Blev en lite dramatisk eftermiddag med den nya hästen. Den nya hästen, som har ett väldigt krångligt namn (tänker inte ens försöka uttala det, än mindre skriva det) har fått smeknamnet Pablo. Den nya pållen är en spännande hingst. Vet inte vad jag ska säga om honom. Han är jättefin, ser dock lite ut som en kallblodstravare, men riktigt grov nacke.
Att Annie rymde ur boxen var bara problem ur liten synvinkel, den nya hingsten är väldigt "horny" av sig. Kan delvis beror på att det står två ston i hans stall och att CC (Charming Coco) brunstar. Julia försökte borsta honom, medan han var bunden och jag höll honom. Vi gav snabbt upp. Han var alldeles för upphetsad för det och får delvis utlösning. Trevligt värre.


I stället skulle Nathalie försöka borsta honom i "grooming boxen". Det slutade med dramatik då han i uppphetsat tillstånd hoppade på henne. Nu gick allt bra, men det kunde ha gått riktigt illa. Jag missade det hela då jag var ute och hämtade Annie i hagen.
Det hela slutade med att Markus fick komma och ta honom med hjälp av Ninna. De fick på hela utrustningen och tydligen var Markus väldigt nöjd med ridningen, så denna pålle blir visst kvar. I jämförelse med suriga/bitiga Sean, så är Sean en ängel. Hoppas han har lugnat ner sig till i morgon.

Annat som hänt är att ABBA har blivit halt under helgen som gått. Markus och Ninna är inte så glada just nu, eftersom Nathalie som ridit henne borde ha känt om hästen blivit halt. Dessutom har jag inte skött henne mycket de dagar jag varit uppe hos Meredith i hennes stall, så idag när jag var där upptäckte jag att hon skrämt henne. Världens goaste, mysigaste häst blev riktigt skräckslagen då Birga höjde händerna utanför boxen. Får försöka få tillbaka förtrondet från henne.

Andra nyheter: På onsdag ska jag inte vara i Markus stall utan i Merediths i stället. Det hela gör mig en aning skräckslagen eftersom hon är en väldigt speciell person och allt måste bli perfekt... Ska jobba i stället för Janine, som har i allafall halva dagen ledig. Hon kommer troligen tillbaka till stallet efter lunch, så i morgon måste jag lära mig en massa nytt.

Dessutom har Ninna tagit upp med Nathalie att det bara är en chef i stallet, så vi får se om det är någon förändringar. Trivs i övrigt jättebra med allt här.

KOM IHÅG: Penna och papper

Dag 26 - måndag morgon

Är vaken sedan en halvtimme tillbaka eller nåt liknande. Blev stucken på hakan av en liten geting på morgnkvisten. Tur att det inte var i munnen eller nåt sånt. Hade en geting på rummet igår kväll, som jag tog ut. Kunde inte förstå vart den kom från, eftersom jag haft både dörr och fönster stängt.
Nu när jag blev stucken av en ettrig geting började jag undersöka saken, passade samtidigt på att städa lite vid 5.30 på morgonen.
Vet fortfarande inte var getingen kommer i från, men det ligger ett gäng döda getingar på golvet under huvudändan på sängen. Tycker dessutom att jag har ett misstänkt surr från getingar. Måste be någon av de andra att komma in och lyssna, med andra ord så tror jag att det finns ett getingnäste här. Kanske inte direkt i mitt rum, men i väggen. Får se vad vi hittar, så får jag prata med Birga om det. Har ingen lust att byta rum nu...

Söndagkväll i Thedinghausen

Julia och jag tog oss en kvällspromenad efter nattningen av hästarna.
Ytterligare ett filmklipp...

... på mig och Constantin (Cookie).


Dag 25 - söndag

Red Markus gigantiska häst Constantin under förmiddagen.
Solen sken och fåglarna kvittrade. Helt underbart skönt!

Markus och Constantin in action.

Ridning av groomarna...

Så här kan det se ut när Markus och Meredith inte är hemma och det är i stället groomarna som rider på utebanan.
Sean och Julia; Leo och Janine

Barbara från Holger stall med Marpi

Tidigare under veckan som snart gått...

Jag, Julia och Janine passade på att baka lite. Blev Harry Potter muffins (hittar ingen bild på dem nu) och en Harry Potter chokladkaka. Lite gemensamt tidsfördriv.
Dag 24 - lördag

Lördag kväll klockan är strax efter 22 och det är dags att gå och lägga sig. Har ganska nyss kommit in från "nattchecken", som jag gjort tillsammans med Janine i Merediths stall.
Japp, ni läste rätt. Jag har de tre senaste dagarna befunnit mig större delen av dagarna i det övre stallet tillsammans me Janine. Eftersom Markus och Meredith är borta på tävlingar, så har vi det ganska lungt i Markus stall medans Janine är ensam med 5 hästar. Har blivit så att eftersom vi har 7 hästar kvar nere hos oss, så har jag tagit 1 häst nere i Markus stall och sedan 2 uppe hos Meredith. Med andra ord har vi då haft 3 hästar var att arbeta.

Jag har dock haft det skönaste (lataste) jobbet av alla, tror jag. =)  På gott och ont. Promenerade en häst eller som igår då jag inte behövde mocka några boxar på morgonen utan bara hjälpa till att göra i ordning en av våra hästar inför tävlingen. Holger Wenz lånade Starlett av Markus.

Vet inte varför Janine försöker lära mig allt foder åt deras pållar, men det är en hel massa. Kommer inte klara av att lära mig det... Iof ska jag väl ner tillbaka när Markus är hemma igen, så jag ska väl inte behöva lära mig det. Fast det är rätt intressant. Visste knappt att det fanns så mycket olika sorter, som man kunde ge hästarna.
2 bronkithästar, som ska ha bronkitmedicin.
Sen är det för magen, energi och en massa annat. 2 av hästarna (i alla fall den ena)  har haft mycket kolik, så hon måste få sin mat med en massa vatten, så det tar tid att äta.
Tutsie och Leo ska ha sina hönät, med supermå hål och just ja, glöm inte att Tutsie inte får ha vattenkopp utan ska ha vattenhink i stället. Rörigt, är totalt förvirrad.
Sen är det inte heller det lättaste när hästarna heter en sak och har 2 olika smeknamn, som inte alls liknar det namn de egentligen heter.
Tutsie är smeknamnet på U2. Kismet kallas för Betsie eller Kissie. Checkmate är Joe, osv.

Har upptäckt att alla Merediths hästar är en aning speciella. Inte kanske Felix, men har är iof 25 eller nåt och ägs av Shutterflys sponsor. Jo, han är visst också en aning speciell. När du läpper ut honom i paddocken, så måste du vara supersnabb av med grimman eftersom han blir glad av att vara ute och bockar så fort han känner att grimman ska av.
Japp, här bär inga av hästarna grimmor i hagarna.

Det som annars hänt idag är att vi fått besök av ett irländsk tävlingsteam, som ska åka vidare härifrån i morgon bitti vid 7.30 eller så. Mycket trevliga människor. Missade när de kom, men träffade dem under nattchecken då de behövde hjälp med vägen till Autobahn. Tror vi lyckades förklara rätt.

Även i kväll (se längre ner i inlägget) hade vi en helkväll i köket, dock utan mat idag. Det som hände var att vi hade samling framför TV:n för att se Meredith förhoppningsvis vinna i Frankrike. Men det gick inget vidare för henne. Rev sista hindret, men hade snabbaste tiden. Hjälpte inte, utan den enda ryttaren utan tidsfel och utan rivningar vann. Janine som tidigare jobbat hos Denis Lynch tippade på att han skulle vinna, men han red alldeles för långsamt så han drog på sig 2 tidsfel. Så vinsten denna kväll gick till Fransmannen med den roligaste stilen av dem alla. 

 
Fredag kväll

Hade jag, Julia och Janine riktigt trevligt tillsammans. Vi åkte till Thedinghausen och handlade ingredienser till, köttbullar med Toscanasås och mozzarellaost gjord i ugn.
 


Till det sallad, färsk bröd och Potatiskroketter (inte runda utan stavar). Dukade snyggt och hande rosor på bordet och levande ljus. Jättemysigt, blev en helkväll vid bordet.
Tidigt midsommarfirande, med de svenska färgerna. (Vi funderar på att fira svensk midsommar här nästa vecka, men Janine är inte hemma då. Så det blev lite svenskt med gul och blått nu i stället.)

 

Internetet har varit ur funktion...

... men nu ska det förhoppningsvis fungera igen. Vi har misstankar om att det är det dåliga vädret som varit här, som slagit ut det.
Men just nu är det i allafall 14 grader varmt och inga tunga regnmoln på himlen. Hoppas det håller i sig nu.

Dag 20 - tisdag

Termometern måste ha varit fel eller efter sin tid eller något. För nog för att det var kallt i morse, men det måste ha varit några grader varmare än 1 i alla fall. Men vädret är sådär. Var ute och gick med ABBA i morse, när det började ösregnade. Skyndade in och fortsatte promenaden i ridhuset i stället. Mycket trevligare. Lite tråkigt, för det finns inget speciellt att titta på där inne, men hellre det är att bli dränkt som en katt...

Efter ABBA, blev det att göra i ordning hästar åt Markus. Rusty, Calle, Amy, Sean and Annie, och det bara före lunch.
Veterinären var också här och tittade på hästarna. Constantin fick lugnande, för de skulle kolla något med nervändarna eller nåt. Pratade tyska och engelska, så jag är inte helt säker. Men lugn blev han i allafall... Han blev lite "sleepy", fick även svårt att hålla tätt.

Uppe med tuppen...

Då var man uppe och äter frukost med Julia... Vaknade dock 5.30 av att någon smällde i dörren. Antar att det var Janine som gick ut i stallet då. Hon är ju ensam nu när Anu åkt på tävlingarna.
Bara 1 grad ute nu på morgonen. *burr*

Dag 19 - Fortfarande måndag

Hade egentligen tänkt att åka in med tåget från Achim till Bremen, men det blev i stället så att när Barbara väl vaknat bestämde oss för att åka till Weserpark. Men först hjälpte jag henne att städa ur hästlastbilen. Enda problemet att nyckeln till rampen var totalt försvunnen. Slutade med att vi fick baxa ner en säkert 40-50 kilo tung låda full med hästsaker från 1,5 meters höjd eller så. Efter en hel del bökande kom den väl ner. Ett riktigt åbäke.

Sen måste vi ju få ner det gigantiska tävlingsskåpet. Inte en chans att vi skulle kunna få ner det på samma sätt. Då kom Barbara på att samma nyckel användes till bensintanken och då hittad vi nyckeln i sidofacket på passagerardörren. Problemet med skåpet var dock när vi skulle få ner det att det välte väl nere. Vår vanliga tur, men tack och lov blev det inga skador på det.

Janine var på mindre bra humör idag. Hon gick på mig flera gånger om att jag måste säga till om jag ska ha bilen. Som om jag varit någonstans med bilen idag? Allt handlade om att hon ville ha bilen klockan 19 och att vi måste vara tillbaka tills då. Är ju inte ofta någon frågar mig om det heller. Känner att jag inte riktigt orkar bry mig. Är inte varje dag, som någon tar bilen. Den står rätt ofta här utanför.

På väg till Weserpark lyckades Barbara rätt fint. Hon skulle svänga vänster i en korsning och alla bilarna hade ställt sig i en och samma fil (med andra ord, mitt i). Hon svängde ut till vänster, men inte tillräckligt så våran backspegel skrapade i en annan bil, Hände inget med den andra bilen, så det var lugnt. *pust*

Dramatiken fortsatte: Väl ute på Weserpark, så stod vi och pratade om vart Barbara kunde gå för att få sin "bonuslön" växlad. Plötsligt kom en man med beigejacka springande. Personalen skrek att vi skulle stoppa honom. Jag sträckte ut armen och känner jacktyget mellan fingrarna, men får aldrig tag i honom. Både Barbara och jag hängde efter honom ut på pakeringen, men han är snabbare än oss och springer iväg över stora vägen. Inte ens chans att jag skulle följa efter honom där. Han hade tydligen stulit något från Media Markt, men vad det var såg vi aldig eftersom han hade det i handen under jackan.

Barbara passade på att shoppa idag. Blev både "The Sims 3", Harry Potter Box, datamus och presentkort till sin bror.
Handade ingenting där för egen del. När vi ändå var på Weserpark passade vi på att handla på vår favoritaffär "REAL". Finns precis allt där.
Lyckades även ta oss hem helskinnade tillsammans med bilen. Kom hem 19.05, så Janine kunde väl inte klaga på det.

Förresten så är Corofina hämtad dag. Hon skulle visst till Polen, som avelssto eller nåt. Hennes framben är inte bra. Har ju någon lags senskada. Tydligen hade det inte gått att linda henne bak eftersom hon fick vansinnesutbrott, så det hade fått gå i allafall. Så från att ha haft 3 hästar - 4 hästar - 3 hästar igen i "mitt" stall, så är det nu bara 2 kvar. Annie och ABBA..

Nu har jag pratat med Sofia via Skype, så nu är det dags att sova. Hörde för en stund sen när Beerbaums åkte med hästtranssporten.

UPPDATERING!

Flera av de gama inläggen har fått lite nya bilder...


Måndag (a day off)

Har ledig dag idag. Tänkte passa på att sova riktigt länge, men vad gör man när man är ledig?
Jo man vaknar vid 6 på morgonen utan klocka, så klart. Varför kan man aldrig vara så där hurtig när man ska upp och jobba för?
Övervägde tanken att fortsätta min och Julias nya morgonritual. Gemensam frukost... =)
Hörde dock att det regnade rejält och med tanke på att det brukar vara svinkallt ute i hallen, så övergav jag den tanken ganska fort. Låg kvar i sängen till 8-tiden i stället.

Även Barbara har ledig dag idag, men det beror på att hon kom hem från tävlingarna i natt. Hörde inte ett ljud från hennes rum förrän efter 12 någon gång då jag varit duktig nog att ta fram "Staubsauger", Vacuumcleaner eller som man normalt kallar den, Dammsugaren (hon vaknade inte ens då jag gjorde en ny spindelräd i mitt rum.).
Japp, spindlarna har hittat tillbaka till rummet... En jättelik satt i taket.


Dagens lunch: Curry och Ananas med ris...

V.3... sammanfattning för de dagar jag varit offline

Vet inte om jag kom ihåg att berätta om att Nathalie åkte av Elba. I alla fall så är Elba en mycket känslig dam, som kan säga ifrån med råge. Elba tröttnade på Nat´s händer och rste sig rätt upp. Nu pratar vi inte lite, utan hon reste sig så högt hon bara kunde utan att slå över. Elba är inte någon liten dam heller, så det fick följde att Nathalie åkte av henne. Blev inget mer rida på henne efter det, utan de longerade henne slut i ridhuset istället.

Red Calle även idag.Calle hade vilodag, så han fick gå ute i paddocken i stället för att bli riden. Longerade CC (Charming Coco) i ridhuset. Skötte sig riktigt bra förutom att hon kickade rätt rejält i början....


Internet här...

...i Thedinghausen har varit offline över hela helgen. Uppdatering kommer.

Hattrick i Strömsholm för Maria och Galliano

Maria Eriksson GP-vinnare på Strömsholm

 Förrra säsongen blev nästan helt spolierad av skador.
Nu är Maria Eriksson och hästen Galliano tillbaka på allvar.
I fredags segrade ekipaget när de nationella Grand Prix-tävlingar i dressyr avgjordes på Strömsholm.

Segerresultatet låg på 70,97 procent och marginalen ner till tvåan Emma Karlsson (67,78 procent) från Hogsta var i det närmaste förkrossande.

Och det var en mycket glad Maria Eriksson som pustade ut efter tävlingarna, då hon konstaterade att förberedelserna inte varit de bästa.

- Dagen innan tävlingarna började var vi ut och red och på vägen tillbaka till stallet fick jag hoppa av och kräkas. Så det har varit rörigt. Men huvudsaken är ju att det går bra på banan, säger hon till Sveriges Radio Gävleborg på nätet.

Tävlingarna på Strömsholm fortsätter under helgen och Maria Eriksson hoppas på nya framgångar.

- Han (Galliano) kändes fin igår, jag får hoppas att det är lika i dag. Vi hoppas hålla samma procentsats.
Dressyrstjärnan Maria Eriksson och hästen Galliano tog ett äkta hattrick under helgens tävlingar i Strömsholm.
Edsbynekipaget vann alla tre Grand Prix-klasser i imponerande stil.
- Jätteroligt, och extra kul att vara stabil över så många dagar, säger Maria.


Efter fredagens sköna start (seger i Grand Prix) blev det bara bättre. På lördagen blev det en ny seger, denna gång i en GP Special där Maria och Galliano fick 70,083 procent.

- Det var skönt att ha en jämn kurva hela tiden. Inte bara gå bra en dag och floppa dagen efter, säger Maria, som trivs bäst i "specialen".

- Den är absolut roligast att rida special. Den är lite längre och mer krävande.

På söndagen avslutades tävlingarna med en GP Kür, en disciplin som paret trivs i. Och även här blev det Hälsingland i topp, än en gång med fina procentsiffror: 72,65.

- Men här behöver jag ett svårare program, det har jag sagt länge men inte tagit tag i det, skrattar Maria.

Strömsholmstävlingen låg också rätt i tiden för större uppgifter. Om en vecka åker Maria och Galliano till Rotterdam för att representera Sverige i en lagtävling där.


(artiklarna är hämtade från http://www.soderhamnskuriren.se/)


Dag 15 - Torsdag (Donnerstag)

Vaknade av att klockan ringde. Ja, nu behagar den att ringa, båda till och med... Grattis jag vann just högsta vinsten eller nåt sånt.
Dagen startade som de andra dagarna startat med mockning av tre Måste säga att vi har det lindrigt här... 3 boxar att mocka. Just nu har vi totalt 12 hästar att sköta i Markus Beerbaums stall efter att C.I.A åkt. Innan var det 13 hästar.
I Merediths tror jag att det är 6 utan Felix. Felix har jag inte sett gjort något annat än varit gräsklippare, så jag är inte helt säker. Shutterfly, Kismet och Checkmate är i allafall tre av dem. De andra har jag bara hört smeknamnen på. Är ju så i vårat stall med. Smeknamnen är det som används.

I Holgers stall tror jag att det står 7 hästar just nu, var väl 10 innan de andra hämtades.

Nu svävade jag ut en bit. Har lärt mig en sak och det är att hästen vi kallade "Nice Horse" inte ska gå under det namnet. Vi har numera ändrat smeknamnet på Constance till Annie och hon är ingen "Nice Horse".
Eller att hon inte är det ska jag väl kanske inte säga, men hon skapar en del problem för oss genom att rymma ur boxen. Inte bara en gång, utan två, tre och fyra gånger. De första gångerna kröp hon under kedjan som vi sätter för boxdörrarna. Vi har alltid dörrarna öppna till hästarna här. Väldigt trevligt för hästarna att kunna se och följa med vad som händer.
Idag när jag hade mockat boxen, hämtat halm och skulle fylla på det så passade Annie på att rymma igen! Jag satte skottkärran (modell XL) framför dörren, lämnade 30 cm för att jag skulle kunna komma in i boxen och hon klämde sig ut på dem 30 cm. Blev lite yrt. Var själv i stallet. Hon parkerade sig i hörnet vid Corofinas box. Corofina gillar inte andra hästar, så jag tänkte få henne snabbt därifrån. Problemet var att hon inte hade någon grimma och Annie kan du inte flytta utan grimma. Sköt snabbt igen Corofinas boxdörr medan jag såg till att Annie höll sig kvar i hörnet. Flyttade skottkärran så den täckte hela stallgången på bredden. Skulle hon försöka ta sig därifrån måste hon hoppa eller  springa in i sin box.När det var fixat kunde jag skena till det andra stallet och hämta grimma. Stod fortfarande kvar där i hörnet när jag var tillbaka. Bara grimma var på så var hon sen snäll som ett lamm. Kommer defintivt inte göra något i hennes box framöver utan att ha satt fast henne.

I övrigt har jag även idag ridit Calle. Mycket trevig häst, även om han är lite lat i skritten så du får jobba lite. Traven flyter bara på. Galoppen och är också mycket lugn, den är dock ganska stötig. Imponerad av hur Markus orkar rida 7-8 hästar/dag när han är hemma. Jag har ont i ryggen efter en häst, men det är väl en vanesak antar jag...
Här jobbar vi hästarna i väldigt låg form när vi rider dem.

När Meredith red Shutterfly sist jag såg dem så såg han lite ut som en travare. Fattades bara träningsrockarden efter. Föreställ er travare med rockard i ganska snabbt tempo med långa kliv komma travande och huvudet väldigt lågt. Det är bilden av världens bästa hopphäst just nu.

Vädret här är för övrigt trist, även om jag kan höra fåglarna (Koltrasten) som spelar utanför fönstret. Regn och sol om vart annat idag och en massa blåst. Kanske 12-15 grader ute.


Dagens lunch: Nasi Goreng

Vika hästtäcke snyggt!

För att kunna vika hästtäcken snyggt! Dålig bildkvalité, men förhoppningsvis är jag tydlig nog. Instruktionerna gäller uppifrån och neråt. När du fått in tekniken behöver du bara hjälp av ditt eget knä.

1. För att enklast följa dessa instruktioner. Lägg hästtäcke på golvet, som på bilden!
Vik täcket  vid den röda linjen. Sidorna markerade med gröna markeringar ska ligga mot varandra.


2. Täcket bör nu se ut som på bilden nedan. Röda punkten markerar vikningen på täcket. Gröna punkten visar sidorna som du la mot varandra.3. Röda markeringen visar var du ska göra nästa vikning. Gröna markeringarna mot varandra.4.
  Vänd på täcket, som bilden visar.  Den gröna markeringen visar delen med bogspännena. Den röda bågen föreställer tex en täckeshängare på en boxdörr.  Håll täcket som bilden visar och låt delen med den röda markeringen falla över och skymma delen med bogspännena.


Täcket hänger nu förhoppningsvis snyggt och prydligt! =)

Dag 14 - fortfarande onsdag

Sitter i köket helt själv just nu. Julia, Janine och jag satt tidigare och provade Erdbeer Limes. Nån skum jordgubbsdryck, som innehåller hela 60% bär. Var lite roligt eftersom Julia trodde det var 60% alkohol. Var lite väl tjock att dricka, så vi spädde ut den med Sprite. Blev genast mycket bättre. Smakade juice... =)

Har nattat hästarna för 30 min sen, gick snabbt och vi var väl klara på 15 min eller så. Såg att jag ska rida Calle (Carneval) i morgon med. Nästa helg ska Markus tävla honom tror jag... Roligt att man har fått förtroendet att rida honom när Markus är borta. Gick väldigt bra idag, så det känns riktigt bra.


Julia har också bara en häst att rida i morgon Quick Quirly eller Lily som hon har fått som smeknamn.

Ska försöka lägga upp lite kort på de andra hästarna och tjejerna för den delen. Ska bara ladda över korten från mobilen till datorn. Försökte tidigare idag, men då tappade mobilen kontakten med datorn. Orkade inte starta om den.

Ser att jag har rätt många läsare här numera... Tyvärr är det bara några få som har givit sig tillkänna, så jag får fortsätta fundera på det antar jag.

Dag 14 - Mittwoch

Idag ringde mobilen. Hade ställt båda för säkerhetsskull, men då vaknade jag självklart 5.30 i stället för 5.55. Fast hellre det än 6.35 eller så.

Dagen idag har varit bra. Det är dock väldigt trist väder med en massa blåst. Var inte helt lätt att promenera hästar.
Lilla ABBA var mer högt än lågt ibland, men det gick totalt sett ganska bra, men jag känner av armen/axeln nu.
Corofina fick gå ut med Felix även idag. Tanten är så nöjd, men vi fick byta hage på henne eftersom hon bara sprang i den. När vi bytte hage blev hon genast lugnare.

Morgonen fortsatte med att jag red Calle - Cartell, den enda skimmeln i stallet. Upptäckte att han är en underbart trevlig häst att rida: Han är lite högre och kortare än de andra och behöver mer skänkel (perfekt för mina långa ben). Han är lugn och stabil. Travade honom i låg form ca 30-45 min. Gick väldigt bra. Markus och Meredith har åkt på semester, så vi tar alla hästarna just nu.

  

Promenerade även Rusty innan det var dags för lunch och mockade ur några boxar till. Smörjde väl 6 träns och nästan lika många sadelgjordar innan det var dags för lunch.


Dagens stora plus under lunchen. Internet fungerar igen! =)
Det andra stora pluset är att jag hade annan mat än Lasange idag. Börjar bli väldigt trött på Lasange vid det här laget... Dagens lunch. Kyckling i sötsursås med ris... =)


Dag 13 - tillbakablick

Började som vanligt 6.30 på morgon, men det otäcka var att min telefon inte ringde eller om jag lyckats stänga av det eller nåt. Jag vet inte... I vilket fall som helst vaknade jag av att någon smällde i dörren. Tittade hastigt på klockan, först en gång och sen en gång till. 6.35! Kastade mig ur sängen, hoppade i kläderna, sprang med nästan korsade ben till toaletten och snabbt ut till stallet. Allt detta lyckades jag med på 4 minuter. Fortfarande yrvaken var jag i stallet kl 6.39.
Är iof ingen fara, man tar snabbt igen dem minuterna genom att mocka lite snabbare (för mig innebär det att slösa lite mer spån).
Dagen gick sin gilla gång...
Mocka, borsta hästar. Det som dock hände idag var att Corofina, som har problem med sina framben fick gå ut i hagen. Hon är redan så illa i benen att det inte kan bli mycket sämre. Eller klart det kan, men som det är nu så mår hon inte så jättebra. Hon är väldigt tunn och ser mer ut som en gammal travare på 30 år, med lång hals och ledsen uppsyn. Desto gladare blev hon för att få gå ut. De har dessutom bytt boxar och hon verkar trivas bättre i sin nya box än i den gamla.Corofina står längst in i det lilla stallet, sen "Nice Horse" - Constance som hon heter och ABBA (tidigare Argentina).
Markus och Meredith har varit hemma och ridit hästarna själva under tisdag och onsdag, så det blir mycket sadling och tränsning.

På kvällen tog jag, Julia och Barbara bilen ut till Weserpark och shoppade loss. Dock inget mer spännande än mat, men vi hade en väldigt trevlig eftermiddag/kväll.

Dag 11 & 12 - Tillbakablick

Nu är det någon dag sen det var något uppdaterat på bloggen. Det beror inte på skrivkramp eller nåt likande, skulle visserligen kunna skylla på att jag inte haft tiid.... Men det stämmer inte heller.
Problemet har med andra ord inte legat hos mig, utan det har varit av den enkla anledningen att internetet har legat nere här några dagar. Nu ska det dock vara fixat hoppas vi, eftersom en viss internetabstinens uppstått mer hos visa mer än andra.

Sammanfattning av det som hänt de senaste dagarna då...

Söndagen då jag hade ledig dag, fortsatte efter välförtjänt sovmorgon med en tur till Verden, Achim och Thedinghausen. Eftersom det på öndagarna är stängt i affärerna, så åkte jag ner till floden eller vad man ska kalla det i Achim. Temperaturen steg upp till 25-26 grader, så jag passade sätta mig nere på stranden efter vattnet. Provade inte att bada, men njuta i solen var inte helt fel.

Åkte efter det hem och fikade lite. Satt i köket när det plötsligt började blåsa och världens regnskur kom. Glad att jag var inne och ledig. Slapp springa ut till hagarna och hämta in hästarna.

Efter jobbet blev vill alla i stallet bjudna på pizza hos Holger i hans lägenhet. Och vilken lägenhet sen. WOW!
Så imponerande, en gigantisk lägenhet, som var alldeles nybyggd med utsikt över vattnet. Dessutom spelade de live musik där nere, som hördes upp till balkongen där vi satt. Så underbart. Vi passade på att läsa lite hästtidningar medans vi väntade. Stora reportage från Världscupfinalerna som gick i Las Vegas. Hela baksidan täcktes av Jan Brink på Briar, som många vet gjorde sin sista start i finalen.
Måndagen var fortsatt internetlöst. C.I.A  är nu såld och hämtades med lastbilen på min lediga dag.
Inget särskilt hände under måndagen som jag kan komma ihåg så här efteråt.

RSS 2.0