Visste du att en kyss förlänger livet?

När du kysser någon:

  • så stiger kärlekshormonet oxytocin
  • njutningsämnet dopamin utsöndras i stora mängder
  • stresshormonet kortisol faller
  • 278 bakteriekolonier utväxlas med din partner

kyssar.jpg

Så gott folk.... Fortsätt kyssas. ;)


Födelsedagsmiddag för mamma

Syrrorna på mammas sida var här tillsammans med ett av syskonbarnen. Blev en som vanigt god middag. Satt perfekt. Blev Voal-a-vent med championer och kyckling till förrätt, stek med en underbar sås till huvudrätt och tårta med jordgubbar och kiwi alt. äppelkaka med russin till efterrätt. Smaskigt värre. =)

Du har kanske rätt ändå?!?!

Men jag hoppas verkligen inte att du har det. Är rätt för att du kommer ha rätt ändå. Vet dock inte riktigt hur det kan bli så, men som sagt. Jag får ta en dag i taget och se vad det är som händer...

Tar en pause från pluggandet

Pluggar just nu så ögonen nästan blöder. Njaa, kanske inte riktigt så illa men nästan. Ska ha webtenta (under fredagen) på boken Förståelse, beskrivning och förklaring, som är en introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete. Låter oerhört spännande, va?
Det är precis så spännande som det låter, med andra ord. Risk för att somna. Lyckades dock hålla mig vaken hela vägen hit på tåget. Så jag måste säga att jag fick en hel del gjort. Lite stolt över mig själv. ;)
Måste dock hinna läsa klart hela boken i kväll och dessutom förbereda mig till morgondagens psykologiseminarium, eftersom jag ska med Johanna på New Moon i morgon. Blir sen kvar i Sundsvall över natten, så hur mycket pluggande det blir återstår ju att se. =)


Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete


Ska snart ha 2 föreläsningar i psykologi, så det känns som den här dagen blir rätt tung. 


Tänkvärt...

"Det ges en ebb och flod i människors öden. Begagnad leder floden fram till lyckan. Försummad strandar livets hela resa på grund och blinda klippor och elände. Högt vatten ha vi nu och flyta lätt. Men passa vi ej på och följa strömmen så kan vår hela laddning gå förlorad."

Stressad så det heter duga...

Blev många dagar sen jag hade tid att göra ett inlägg här. Har egentligen inte tid nu heller. Sitter och pluggar psykologi. Child development är det som gäller just nu.

Child Development
Efter lunch ät tanken att jag snabbt ska åka till hästen och fixa i ordningen där, för klockan 15.30 börjar jag jobba. Jobbade igår också, så där försvann hela dagen. Var helt slut när jag kom hem, så jag slocknade först med boken i ansiktet. Var sociala och tittade på nya Robinson och sen stupade jag i säng. Måste ha somnat inom mindre än 5 min, för jag har inget minne efter att jag lagt mig mer än att katten krafsade på dörren direkt efter det...


Slappat lite...

Har tagit det rätt lugnt idag. Har just nu inte så mycket att plugga på, så jag tog lite välförtjänt(?) slapp idag. Nu ska jag ta och åka till stallt för att rida med Jennie innan det blir mörkt. Måst komma ihåg att leta fram Mimmas reflexer till Amanda, som kommer och rider/sköter om Mimma stumpan onsdag-fredag då jag är hästvakt åt två andra pållar i samma stall... Skönt och snällt av Amanda att komma och pyssla om min häst, så hon inte blir bortglömd då. =)

Vinterväder...

Snövädret fortsatte, så nu ligger det ett vitt täcke med snö på backen. Det är ju bara tösnö, så jag antar och hoppas att den försvinner under morgonen i morgon. Vill verkligen kunna ta den där ridturen, som vi hade planerat i morgon.
Åkte i allafall och tog in "odjuren" när jag kom hem med tåget vid strax efter kl 16. De var helt överlyckliga att få komma in, men Mimma gumman är så rätt att halka så hon trippade försiktigt fram.

När jag kom hem möttes jag utanför huset av en frysen och överlycklig kisse. Han brukar alltid gå på den andra sidan huset, men nu var det ju blött och äckligt ute. Sen skulle jag släppa ut honom på baksida bara för att nästan trampa på ett lik, ett muslik... Smaskigt. =S

Härligt!!!

Vi hade examinationsseminariumet idag, efter en lång väntan för min del. Det var det bästa seminariumet som vi haft i kriminologi, för första gången fick man verkligen tänka till och dikutera fall från verkliga livet. Mer sånt önskas.
Hela vår grupp, med andra ord alla som var där blev GODKÄNDA!!! Nu är det bara att hoppas på att man får ett positivt tentaresultat också.

Väntar, väntar och väntar...

Sitter på universitet och har gjort det sen före klockan 8 på morgonen. Tog 6.10 tåget hit i morse, men vi får inte hämta examinationsuppgiften förrän klockan 11.20. Hade jag tagit nästa tåg hade det varit framme 11.30 och sen tar det ju några minuter att gå, så det var inget att ens fundera på. Hade ju kunnat ta ett senare tåg och klivit av vid centralstationen, men jag hade så ont i ett knä igår. Vågar inte fresta på ödet och kanske få ett knä, som strejkar i helgen då jag har både utsläpp av hästarna och jobb på Kvantum...
Just nu känns knäet hyfsat, men jag har inte gjort mycket med det i dag. Har tagit det lilla lugna.
Undrar om jag ska sätta mig och läsa psykologi eller den rättpsykiatriska vården?!?!?!

 Atkinson And Hilgard's Introduction To Psychology Den rättspsykiatriska vården

Fast jag borde kanske läsa mer i boken, som vi ska ha på examinationsseminariumet senare idag?
Människan, brottet, följderna : kriminalitet och kriminalvård i Sverige

Människan, brottet, följderna : kriminalitet och kriminalvård i Sverige 


Hösten har övergått till vinter

Igår snöade det hemma för första gången den här hösten, så nu får man officiellt kalla det vinter antar jag. Är smått otroligt att vi redan är inne i november. 5:e november till och med... Har nog inte riktigt förstått det än.

Årets första snö la sig aldrig på backen, så inget vitt fick man se förutom flingorna i luften. Men det kommer väl alldeles säkert. Det brukar det göra förr eller senare. Har än inte upplevt en hel vinter utan snö.
Men det får gärna vänta några dagar till. Har inte hunnit fått på hästen några broddskor än. Förhoppningsvis får jag på dem under början av nästa vecka.

Mimma njuter i höstsolen


Maria och jag byggde hölådor åt våra hästar för några veckor sen, men Dart bara petade ut höet utanför hela tiden, så då passade jag på att göra dem lite högre när min knäppa häst bara rejsade i hagen och lekte unghäst. Hon hade absout ingen som helst lust att gå in när det var så fint väder ute..Julsmycken

3 olika par örhängen med tomtar och ett tomtehalsband på läderband. Ska göra fler varianter på halsbandet, så det kommer upp vid ett annat tillfälle.


Härligt höstväder

Var så soligt och härligt höstväder ute idag. Kunde inte ha varit så mycket bättre än såhär.


Var ute och red Mimma i fin vädret, men jag fick hålla på i över en timme och på tredje försökt innan jag fick ta in henne. Hon njöt tydligen lika mycket som mig av vädret. Vi tog oss i alla fall en liten ridtur, fick bli lilla rundan. Men idag travade vi för första gången på mer än 3 veckor. Benet har fortfarande den där knölen, men vi får ju ingen hjälp av veterinären och hon har inte ont. Så det är bara att prova sig fram. Hon är definitivt inte halt och studsade fram. I nedförsbacken vid Solbacka kom en bil med släp, som skramlade. Normalt reagerar hon inte det minsta på något sånt, men nu exploderade hon och bara studsade runt. Är det den här hästen som ska föreställa en 26-åring?

Nästa veckans schema...


Tentaplugg...

Ska plugga till nästa veckas tentor. Har ju två stycken och ett examinationsseminarium... =S

Idag när solen lyser, så måste man befinna sig inne i stort sett hela dagen. Mindre skoj.

Halloween igår...

Blev lite halloweenfirande igår, men det blev aldrig någon utgång som planerat. Men vi hade kul ändå... =)


RSS 2.0