Månljus...


Månen gömde sig bakom skogen igår kväll...


Godnatt världen

Är klar med första delen av psykologiuppgiften, så nu kan jag luta mig tillbaka för en liten stund. Har tyvärr ingen tv just nu, men jag tänkte ta och titta på säsong 6 av Beverly Hills 90210... (Tur att man har datorn i alla fall.) Skönt att få slappna av en stund och inte behöva koncentrera sig så mycket.

M, du skulle nästan kunna vara stolt över mig om du visste vad jag gjort i kväll. Blir lite väl sent att prata med dig när du kommer att vara på väg hem från jobbet... Får helt enkelt hålla lite till på "nyheten".


"Nothing else matters"

En gammal låt av Metallica, men som gick mycket på den tyska radion. Jag gillar den starkt...
So close no matter how far
Couldnt be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I dont just say
And nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Never cared for what they do
Never cared for what they know
But I know

So close no matter how far
Couldnt be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters

Never cared for what they do
Never cared for what they know
But I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I dont just say
And nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Never cared for what they say
Never cared for games they play
Never cared for what they do
Never cared for what they know
And I know

So close no matter how far
Couldnt be much more from the heart
Forever trusting who we are
No nothing else matters

FÖRSVUNNEN: Jojje kan vara stulen...?!?!
Jojje försvann från Vallvik utanför Söderhamn, i fredagskväll. Precis innan han försvann sågs en guldfärgad jeep, stanna till för att sedan rivstarta precis utan för tomten, detta gör att vi tror att Jojje kan vara stulen. Så snälla hjälp oss att hålla ögonen öppna efter honom. Jojje är en är en röd Engelsk Cockerspaniel på 6år.

Han har börjat bli lite grå runt nosen och hade ett grönt tyghalsband samt fästinghalsband på sig när han försvann. Snälla håll ögonen öppna och sprid gärna ut detta så vi kan hjälpa Jojjes familj att få tillbaka honom. Har ni några upplysningar så lämna en kommentar eller skicka ett mail på bastet_00@hotmail.com


Var är geniknölarna när man behöver dem?

Undrar var mina geniknölar tagit vägen. Känns just nu som om man har fötts utan dem. Försöker plugga psykologi, men jag har uppenbarliga koncentrationssvårigheter. Finns betydligt mer lockande saker än att försöka förstå psykologin. Så är det någon som känner sig motiverad att hjälpa mig med psykologin, så är ni välkomna att höra av sig. All hjälp mottages med stor glädje...

Var så sjukt trött...

Sov riktigt länge idag. Vaknade viserligen vid både 5.30 och vid 7.30, men sen blev det inte att jag klev upp förrän klockan var 9.30. Var inte igår som man låg så länge i sängen. Är lite ovant att kliva upp runt 5 nätan varje morgon för att gnugga sina geniknölar (om de finns där någonstans, har inte hittat dem än. *lol* Och att jobba på helgerna tar på sin kraft. Jobba? Hmm, är verkligen dags att åka till jobbet nu. Väääldigt lockande måste jag säga.

Tillökning väntas i början av nästa år...

Nu är det officiellt!!!

Meredith och Markus väntar en baby - 22/09/2009


Uppmuntrande nyheter från familjen Beerbaum: Meredith och Markus väntar sitt första barn! Tillsammans med maken Markus ser Meredith fram emot nästa generation: "Jag mår bra. Markus och jag är båda naturligtvis mycket lycklig!
Babyn ska komma till världen i början av 2010.

Hur länge Meredith kan fortsätta sitta i sadeln har de lämnat dörren öppnen för: "Just nu jag mår jag ganska väl och så länge jag mår bra ska rida."

Både Shutterfly och Checkmate kan nu se fram mot en längre paus samtidigt som Meredith.
Sportligt måste Meredith bedöma om det är möjligt att vara tillbaka i stallet till Världscupfinalen i Genève som går i slutet av april 2010.
(Info: Texten och bilder är hämtade från Merediths tyska fansite...)

JAG ÖNSKAR DEM ALL LYCKA! HOPPAS PÅ ATT JAG SNART KAN ÅKA OCH HÄLSA PÅ ALLA I STALL BEERBAUM!
Jag saknar Tyskland mer än vad jag någonsin trodde att jag skulle göra!
3 månader kan förändra mycket...

Börjar bli nådigt irriterad...

Nu har någon kille ringt flera gånger på vårt hemnummer och frågat efter mig, varpå denne lägger på innan jag hinner ta över luren.
Är det en telefonförsäljare som jag trodde första gången. Men varför i såfall lägger han på.
Är det någon som vill prata med mig? Men varför lägger han på då?
Vem kan det annars vara?
Om det är någon som vill prata med mig som inte är telefonförsäljare, varför ringer denne person på hemnumret och inte på mobilen då? Lämnar alltid ut mitt mobilnummer och det för det mesta bara till dem jag känner, så vederbörande kan då inte vara någon jag känner, eller?
Är så trött på det här. Kan personen i fråga kläcka ur sig vad han vill, så jag slipper irritera mig och fundera på vem det är. Kom inte med förslag på att jag ska kolla numret nu, för det går inte eftersom han ringer från ett hemligt nummer.


Hittade en intressant sida...

http://www.fildelningsskuld.se/


En gammal dam i höstsolen...

Lite tråkiga bilder, men jag måste leka lite med den nya kameran och dessutom photoshop...Ett stycke kissekatt njuter i solen...


Das geht ab... Tysk radiohit

Den här låten var en riktig sommarplåga i tyska radion. Det blev lite av en favorit för mig och Tiia. Kan iof bero på att det var den enda tyska låt som vi lärde oss texten på.
Passa på och spana in vilken tv kändis som gör ett gästspel i den här musikvideon... =)Nya kameran - Nikon D40

Passar på att slänga in lite bilder på den nya kameran.Har än så länge 2 objektiv till den.
Ett Nikkor 18-55 mm
Ett Sigma DC 55-200 mm


Är lite sugen att köpa ett makro objektiv, men kanske är det något annat typ av objektiv man borde ha innan. *klurar*

Ute och lekte med vovvar och den nya kameran

Har numera en digital system kamera - Nikon D40. Hade egentligen tänkt mig den större modellen av Nikon, men att börja med den lilla är egentligen inte en så dum idée. Nu har man chans för att se hur mycket man kommer använda en systemkamera. Just nu är den flitigt använd, men det är ju lite nymodigheten också. Alla korten är tagna i färg från början, men jag passar på att leka och prova mig fram lite i phothoshop. Så det kommer säkerligen upp en massa blandade och kanske konstiga kort på bloggen...Izor busar på stigen.


Handske 'Ladies Swarovski'

Fick sådana här handskar när jag jobbade i Tyskland. Har det svarta paret. Det är kanonsköna och greppet man får med dem är underbart... =)

Roeckl

Ny ridhandske med Swarovski kristaller!

Hoppsadel, Meredith D Limtied edition - Prestige

Meredith D Limited Edition från Prestige Prestige har producerat en numrerad specialserie av sin Meredith D sadel! Det finns bara i 999 exemplar i hela världen! Om du vill ha en chans att äga en av dessa exklusiva sadlar bör du beställa en snarast. Detaljer som skiljer specialutgåvan från en vanlig Meredith D är: - Specialutvalt kalvskinn av mycket hög kvalitet. - Inlägg i kåpan vilket gör att kåpan inte veckar sig och ändrar benets position. - Snygga detaljer i stål på kåpan och bakvalvet. Information Färg: Tabacco Storlek: 17" Läder: Kalvskinn


Träns Meredith High Line

-

Prestige


Prestige Meredith Highline 3 in 1

Highline tränset finns nu i en 3 i 1 variant. En achen, en pullar och en remontnosgrimma.
Träns från Prestige med coola detaljer i läder, stål och komposit.

Pro-Tech Sadelgjord, gel o läder.

-

Prestige

Pro-Tech Sadelgjord, gel o läder - Prestige

Enligt mitt tycke så är den här gjorden väldigt läcker, men en aning för plastig. Med det tänker jag främst på att om man har en häst som slår i kraftigt med hpvarna i den här, så vet jag inte hur den fungerar mot broddarna. Håller den? Fastnar hästen med brodden? Eller händer inget särskilt?
Tänkte även på att ljudet man får när man knackar på den. Den låter rätt mycket och det måste kunna vara väldigt skrämmande om man har en häst som slår i och dessutom är ljudkänslig. Med andra ord inget för Shutterfly. Tror och hoppas på att det kommer att bli en förändring av den här hoppgjorden...

GPA Highlite

 


Säkerhetshjälm i DeLux-modell. Yttermaterial och front i kolfiber gör hjälmen extremt lätt och skyddande. Skärm helt i läder. Fyra ventilationshål i fronten. Levereras i fin hjälmväska. CE EN 1384 godkänd.
Färg: Carbon/brun

 

Har en sådan här ridhjälm, men frågan är om den är värd 16-17000 kronor (som den kostar i Sverige.) 
Skulle själv aldrig betala det priset för en ridhjälm, men den är otroligt skön, snygg och att den är så pass lätt är ett stort plus.
Färgen är lite missvisande på bilden. Den bruna nyansen är mörkare.
Hjälmen hittar du på http://www.lyckasridsport.se/ 

Nedan kan du se Meredith hoppa Shutterfly med samma hjälm! =)


Back in Sweden =/

Jag har inte kunnat lägga upp något inlägg på bloggen, eftersom jag haft problem med inloggningen.

Är numera tillbaka i Sverige igen. Jag måste säga att det var med en viss ångest som jag tackade ja till platsen på kriminologprogrammet på Mittuniversitet i sundsvall. Ännu mer ångestladdat var att tala om för Ninna och Markus att jag skulle åka hem i slutet av augusti. De erbjöd mig att komma tillbaka om jag kände för det, så det känns bra för den delen.

Det som kändes mindre bra var att lämna alla vänner som jag har fått i Tyskland. Barbara, Tiia, Ali och Mari. Ni har varit helt underbara den här tiden jag har fått känna er. Janine hade jag väldigt roligt med tills hon knäppade ur efter Verden´s ryttarparty. Hoppas jag snart kan komma tillbaka och hälsa på. Även Anu kom jag betydligt närmare under de sista veckorna i Thedinghausen eftersom jag under den sista tiden började jobba i Meredith´s stall i stället för Markus. Det var med en lättnade som jag slapp arbeta med Janine. Hon var inte riktigt rättvis den där morgonen. Hon kan inte bara tro att det är glömt, för hon var så fruktansvärt oförskämd mot mig och det att få be henne dra åt helvete var en lättnad, även om jag blev tillsagd av Ninna att göra det. Så hade jag lite skuldkänslor efteråt, men hon förtjänade det som sagt var.

Fick skjuts av Jan-Henning till flyget. Var till viss del glad att det var han. Jag har inte lärt känna honom så bra, så det blev inte ett så känslosamt adjö där på flygplatsen. Värre var på morgonen då jag skulle säga hejdå till alla de andra. Hade lämnat små presenter till alla. Tanken som räknas... Är det inte så?

Nu har jag i alla fall börjat plugga och det känns riktigt bra. Är på sätt och vis skönt att läsa på helfart och inte distans. Man får en helt annan kontakt med klassen, men det är ett helt annat studiesätt…
Så just nu sitter jag här och föröker proppa i mig en massa kriminologiska teorier till tentan nästa fredag...


RSS 2.0