Vad händer i ryttarvärlden???

Michael Morrissey utreds av Internationella Ridsportförbundet (FEI) och USA Ridsportförbundet (USEF) för påstådd misshandel av hästen han rider.

 

På videon nedan ser man att Michael slog sin häst upp till 13 gånger när han rider mot ett hinder i en CSI ** tävling den 27 februari. Morrissey deltog i en USEF World Equestrian Games när hästen - Crelido - vägrar på ett hinder, vilket leder till kraftiga åtgärder.

American showjumper Michael Morrisey

 

FEI och USEF kommer att samordna sina nuvarande rättsliga förfaranden för att säkerställa en rättvis process för ryttare.
Filmen med Michael Morrissey kan ses nedan. Varning för känsliga personer!

 


Sista helgen i april

Jobbade idag på Kvantum. Var in i det ista tveksamt om jag skulle kunna jobba. Här fått en akut inflammation på inre korsbandet. Fråga mig inte hur jag har lyckats med det för det vet jag inte själv, men läkaren trodde att det är en gammal skada som gått upp. Så nu är det smärtstillande och antiinflammatoriskt som gäller en tid framöver. Kändes bättre idag än igår i allafall, men det kan ju ha något med tabletterna att göra. ;)
Har i vilket fall, som helst träningsförbud ett tag framöver och sen ska jag försöka börja träna upp musklerna runt knäet lite försiktigt i maskin, men utan vikter. Blir jag inte bättre, så ska jag få böja rehabträna. Funderar på att tjata till mig det redan nu. Skulle behöva lite hjälp med ryggen på samma gång... Fråga kan man ju alltid. Undrar bara när jag ska hinna med det...


Måste säga att jag är väldigt less på mitt internet, som inte kommer överens med vissa sidor på internet. Bland annat blogg.se. Det som händer är att internet lägger av och startar om sidan. Hittar den inte, startar om osv. Har inte kunnat läsa eller överhuvudtaget gått in på någon av blogg.se´s hemsidor. Väldigt frustrerande då jag inte heller kan gå in och göra några inlägg på min egen blogg... :S

Till dig som frågade om kriminologprogrammet: Jag kommer att lägga upp ett inlägg här inom de närmaste dagarna om programmet, så håll ögonen öppna. =)

Att jag aldig lär mig...?!?!

Då sitter jag här, som vanligt får jag väl säga och kämpar med hemtentan in i det sista. Började ju i god tid, men det kör ändå ihop sig vid slutet. Hatar när jag gör så här!!! När ska jag lära mig... Har iof varit mycket annat som kommit emellan den sista tiden. Med vännen som är allvarligt sjuk och lite annat smått och gott som hänt. Även om det ser lite ljusare ut, så vet man ju aldrig om det håller hela vägen. Det är ju bara att hoppas att allt ska flyta på i rätt riktning nu.

Föreläsning om kroppsspråk

Var idag på en väldigt intressant föreläsning om kroppsspråk... Att så många olika ställningar med händer, ben, ansikte och för den delen hela kroppen kan ha hade jag nog aldrig tänkt på. Inte riktigt på det här sättet i allafalll. Har visserligen tidigare haft föreläsningar om kroppsspråk, men vår föreläsare belyste lite fler sidor av det jag har hört om förrut. Nu gäller det bara att kunna identifiera alla olika typer som finns...

Är våren här på riktigt nu?

Har varit så fint väder de senaste dagarna. Det är så synd att behöva sitta inomhus när solen skiner och det för en gångs skull är skapligt varmt ute.

Var faktiskt upp till hästen och tog fram ett tunnare täcke. Det täcke hon haft ut den senaste tiden har känts lite för varmt, men det blev det ändring på nu. Jag hoppas bara att vädret står sig nu... =)

Hon har det här täcket ute just nu, men halsen är bortplockad.

Stretch Collection Regntäcke 30g, Rygg- och bogparti i 4-vägs stretch., Jacson
" Vattentätt andastäcke. Rygg och bogparti i 1000 denier fyrvägsstretch, underdelen i 600 denier oxford nylon. Elastiska bensnören. Korta kryssgjordar med dold resår och spänne med gummistopp. Snabbspännen framtill. Bogsprund. Svansflärp. Fästanordning för hals. Kvalitet 1680 denier nylon. Innerfoder nylon i utkanten, övrigt cooldry för att snabbt transportera ut fukt. Mycket höga värden på andasfunktion och vattentäthet. Andasfunktion MVP 3000gr/m2/24h Vattentäthet Wp/Ht 300 mm H2O. Färg svart/ljusbrun "

 


Slut på friden

Nu var det första dagen på universitetet efter påskveckans ledighet från föreläsningar. En riktig mjukstart till föreläsning med Belfrage (2010), eftersom vi redan hade hört denna föreläsning. Men den fristående kursen behövde hämta igen den... Så nu är det bara att köra vidare med den "älskade", snarare hatade hemtentan. Men det är bara att genomlida och sen ta nya tag på kommande uppgifter.

Hoppas bara vårt motivationsarbete går igenom granskningen nu bara... Har nu krypit i säng med Backman, Lukas, Spotify, artikeln och en liten gnutta motivation för att förhoppningsvis bli av med tentan redan i kväll.

Livet som groom lockar...

Ingen som har en nys om ett vettigt groom jobb utomlands. Har fått några erbjudanden, men inget är riktigt vad jag är ute efter. Vill inte hamna i fällan med dålig lön, dåliga avtal och att få göra saker som inte skulle ingå i jobbet. Inte helt lätt med andra ord...
Har ju jobbet på Kvantum, men en sommar utomlands drar lite i resetarmen... ;)

Har inte haft tid för att blogga...

Så det har blivit några fattiga dagar utan inlägg. Det blir så när man har jobbat, pluggat och dessutom hunnit haft ont i huvudet. Inte bra alls, men jobba bör man och man vill få några pengar. Plugga måste man för att klara tentorna och förhoppningsvis kunna få ett jobb med lite bättre lön längre fram...
Livet är tufft ibland och nu är det verkligen dax att jag hoppar i kläderna för att snart åka till jobbet. Skulle verkligen vilja stanna hemma och vara ute i solen och rida, men tyvärr så blir det inget av det. Jobbet kallar...

Jag skulle kunna behöva...

Skulle behöva en ny extern hårddisk. Den jag har är nästan full och den är dessutom inte portabel. Jag har sedan tidigare en Iomega, så den här skulle inte vara helt fel alls.
Länk till hårddisken

Tisdagens ridning

Försökte jobba igenom Mimma lite, eftersom hon har blivit så stel i nacke och sidor under vintern. Är ju kanske inte så konstigt med tanke på att det inte har funnits någonstans att rida på hela vintern, utan det har inte blivit någon ordentlig ridning på 4 månader. Så tråkigt.

Red lite på ridbanan, men vågade bara skritta eftersom det fortfarande inte är bart där inne och underlaget var omväxlande mjuk snö/is och sand. Kunde i allafall rida lite volter och jobba henne på böjd spår, så hon känns lite bättre. Men det kommer mycket mer jobb för att få henne lite smidig.

Hann inte upp till Jessica igår heller. Inte alls bra... =/


God morgon!

Hoppas ni sovit gott!
Vaknade av att min mobil ringde och inte ens den vanliga. Hann dock inte svara, men vill dem något så får de väl prova igen. Kändes som om ögonen skulle ha varit helt fulla med grus... Kan inte säga att man har sovit så bra de senaste nätterna, men jag hoppas verkligen att det har blir en förändring till det positiva nu...

Är så trött på det här grå vädret. Hur ska man kunna skrapa ihop lite energi och hopp när vädret är på det här sättet. Ska sen ut och rida lite på eftermiddagen och sen i kväll ska jag åka och dyka. Är lite jobbigt då det känns som om jag har blivit lite förkyld, så jag hoppas det känns bättre under dagen.

Påskhelgen är över för den här gången

Då var det vardag igen då... Fortfarande påsklov, men ändå. Eller påsklov och påsklov. Jag kan väl inte direkt säga att jag har påsklov eftersom jag har massvis att göra ändå, men inga föreläsningar i Sundsvall i allafall.

Pratade nyss med Fia och tydligen har det gått ut rikslarm (vad det nu betyder) efter en ny lever till vår sjuka vän. Tror att sökområdet efter en ny lever har utökats till fler länder från att enbart ha gällt Norden. Det är bara att hoppas på att några goda nyheter inkommer.

Dagens planering består av att plugga lite, åka och rida, sen eventuellt en sväng ut till Jessica. Hoppas jag hinner allt det nu... Låter inte så mycket, men det räcker definitivt.

Jobbet nästa

Nu ska jag bara dra på mig kläderna och pysa till jobbet...

Uppkliven...

Har lyckats släpa mig ur sängen. Kan inte säga att man har sovit särskilt gott i natt... Svårt att låta bli att fundera på hur det är med H. =´(


Men nu är jag uppe i allafall och det är dags att hoppa in i duschen. Ska iväg och jobba ett 11 timmars pass idag, så det blir att mina föräldrar åker och sköter om hästen idag tror jag.

Men i morgon då satsar jag på att rida då jag är ledig hela långa dagen... =)

 


Allvarlig havandeskapsförgiftning

Fick ganska nyss ett telefonsamtal från min arbetskamrat ES, som talade om att vår vän H fått en allvarlig havandeskapsförgiftning. Jag hade redan hört om det från Fia, men tydligen hade det nu blivit så allvarligt att hon flyttats till Huddingsjukhus. Tydligen har både lever och njurar slagits ut. Det är så pass allvarligt att H står först på donationslistan i hela Norden. Det har varit så pass allvarligt under dagen att man inte ens varit säker på om hon skulle överleva.

Jag kan bara uppmana alla att ta ställning genom att anmäla sig till donationsregistret. Om du väljer att inte anmäla dig, så tänk igenom det hela i alla fall.
Anmälan till donationsregistret gör du här: Donationsregistret.


Havandeskapsförgiftning

Hellp Hemolys, Elevated Liver enzymes Low Platelets (sönderfall av röda blodkroppar; förhöjda levervärden; lågt antal trombocyter). Sjukdomssyndrom som förekommer tillsammans med preeklampsi.

En ovanlig men allvarlig form av havandeskapsförgiftning. Organ som lever, njurar och lungor kan svikta, och blodets förmåga att koagulera minskar. Oftast krävs intensivvård på sjukhus och ibland omedelbar förlossning. Om man har haft HELLP-syndromet kan man behöva intensivvård även efter förlossningen. Omkring 20 procent av de som har svår havandeskapsförgiftning drabbas av HELLP.

En annan allvarlig komplikation till havandeskapsförgiftning kallas eklampsi. Det är ett mycket ovanligt tillstånd då man får krampanfall. Oftast drabbas de som har tecken på havandeskapsförgiftning, men tillståndet kan också inträffa plötsligt utan förvarning. Vid både HELLP och eklampsi ökar också risken för att moderkakan ska lossna i förtid.

 

Om man har haft havandeskapsförgiftning mycket tidigt i graviditeten ökar risken att man ska bli sjuk igen vid nästa graviditet. Man kan då även drabbas av följder till sjukdomen, som till exempel kramper, problem med moderkakan, HELLP eller att barnet inte växer i normal takt.

Är man gravid och tidigare har haft havandeskapsförgiftning får man därför träffa en läkare på mödravårdscentralen i ett tidigt skede. Tillsammans kan man planera regelbundna kontroller och diskutera om man ska pröva en förebyggande behandling. Om man ändå drabbas igen kommer havandeskapsförgiftningen ofta senare i graviditeten och sjukdomsprocessen är långsammare. Vanligtvis blir man alltså inte lika allvarligt sjuk som man var under sin första graviditet.


Tummeliten 4 in x 5 in Baby is Sleeping Pillow, 5 in x 7 in Lullabye & Goodnight Pillow, 9 in Baby Bear, 3 in x 1.5 in x 5 in Bootie Picture Holder

Kurslitteratur...

Jag gillar verkligen Bokus hemsida då jag köper kurslitteratur. Inte nog med att de har det mesta, man kan dessutom sälja sina begagnade böcker där. Har tidigare lagt upp ett helt gäng med böcker och det dessutom gratis. Kan det vara bättre? Begagnatsidan hittar du här.


Jag borde verkligen fortsätta med mitt pluggande nu... Speciellt med tank på att jag kommer att jobba precis hela dagen i morgon.

Lev livet medan du kan...

quotetypographylifequotestextfrase-5df3a53bf4497e75b9fbd4be277c51bd_h
Så lev varje dag, som om den vore den sista...

Var går gränsen?!?! - Sticker ut hakan

Varning för mycket starka bilder i filmen!

Var går gränsen innan vi når det som räknas som misshandel? Hur många gånger får vi slå till en häst med spöet? Var får vi slå med handen? Får vi överhuvudtaget slå hästen? Hur kommer det sig att det i varje affär, som säljer hästsaker också säljer spön? Det känns på något sätt, som en dubbelmoral. Spöet ska vara ett hjälpmedel... För vadå? Att komma åt hästen genom att peta på den för att förstärka skänkeln skulle jag vilja säga. Att peta på den för att få den att jobba på bättre med sitt bakben. 
 
Men tänker alla på det sättet? Hur tror någon att man kan få framgång genom att slå sitt djur? Handlar inte framgång om att det ska finnas förtroende, ett samband mellan djuret och dess ledare? Trivs inte djuret med sin ledare kommer inte framgången heller. Det är det, som skiljer ett proffs mot en amatör, som vill bli och tror att han/hon ska bli något. Till skillnad från proffset, som blivit någon!

Stå upp mot misshandel av djur!!! Var går gränsen? Finns några tydliga regler för det?

Hemma igen...

Är nu hemma igen efter en händelserik förmiddag. Jag mitt yra jag lyckades först tappa bort mitt körkort och betalkort, så det var bara att vända efter att ha hunnit halvvägs in mot stan. Suck... Att jag aldrig ska lära mig att komma ihåg var jag stoppar saker och ting. Var helt säker på att jag plockade ur sakerna från ridkläderna igår och lämnade det i bilen, men inte då...

Hittade inte kortet hemma. Hade lite pengar i allafall eller rättare sagt, sparbössan. ;)
Fia följde sen med mig upp till stallet där vi vände upp och ner på saker och ting, men inget kort där heller. Var bara att inse att den var borta och förhoppningsvis dyka upp där hemma. Alltid något positivt... Jag hittade min klocka i bilen.

Planen var att fika på Wayne´s coffee, men inte tänkte vi på att det skulle vara stängt på påskdagen. Fick bli en sväng på Tewe´s konditori istället. Det funkade ju det med... =)
Var vi hamnade sen, låter vi nog vara osagt. *skratt*
Det var verkligen jätteroligt att träffa Fia igen. Var ju verkligen inte igår, som vi träffades. Hoppas bara det inte dröjer lika länge till nästa gång nu...

 


God morgon - påskdagen

Vaknade upp till en oerhört grå och disig dag. Ingenting av gårdagens soliga väder syns till. Har just nu absolut ingen större lust till att kliva utanför dörren, så jag har valt att sitta kvar i sängen ett tag till med täcket uppdraget över benen. Så skönt.

Dagens planering innefattar en träff med bästa Sofia, som är hemma en sväng från Västerås. Ska bli riktigt trevligt. Var så länge sen vi träffades nu. Det ogillas...

Ont i knäna

Vill verkligen köpa Sprenger Bow Balance stigbyglar. Synd bara att de kostar så mycket som de gör... Ångrar mig att jag inte köpte dem när jag var i Tyskland. Där var de lite billigare än vad de är här i Sverige. Ska se om jag ska åka och hälsa på Julia i Polen. De borde ju kanske kunna vara lite billigare där än vad de är här i Sverige.

Känner av mina knän rätt rejält nu när man skrittar så mycket hela tiden pga vädret. Har känt av knäna tidigare, men jag kände inte av dem så mycket när jag var i Tyskland och det trots att jag mot slutet red 3-4 hästar per dag. Kan kanske även ha att göra med att jag red i hoppsadlar där och här hemma i Sverige rider jag alltid i dressyrsadlar. Men jag har ju inget att förlora på att prova byta stigbyglar. Sen att jag är tokig i Prestige Meredith sadlar, men det är inte direkt något jag har råd att köpa nu. Den dag jag blir rik kanske. Inte för att det kommer att hända, men hoppas kan man ju alltid. =)Bilden är lånad från Filippas ridsport

Sprenger Bow Balance

Optimalt balanserad stigbygel med System-4 och bredare stigbygelplatta för extra komfort och balans.Ger dig svikt i varje steg hästen tar vilket skonar dina leder och ligament Det absolut senaste inom stigbyglar från tyska kvalitetsmedvetna Sprenger.


Behind Blue Eyes

Jag vet att den här låten är uttjatad på radion, men texten är verkligen värd att lyssna ordentligt på en gång till...


No one knows what it's like
To be the bad man
To be the sad man
Behind blue eyes
And no one knows
What it's like to be hated
To be fated to telling only lies

[Chorus:]
But my dreams they aren't as empty
As my conscience seems to be
I have hours, only lonely
My love is vengeance
That's never free

No one knows what its like
To feel these feelings
Like i do, and i blame you!
No one bites back as hard
On their anger
None of my pain and woe
Can show through

[Chorus]

Discover l.i.m.p. say it [x4]
No one knows what its like
To be mistreated, to be defeated
Behind blue eyes
No one knows how to say
That they're sorry and don't worry
I'm not telling lies

[Chorus]

No one knows what its like
To be the bad man, to be the sad man
Behind blue eyes.

Välkommen alla nya läsare...

Verkligen roligt att se att så många har hittat till min blogg. Planen har aldrig varit att få många läsare till min blogg, så bloggadressen har inte tidigare varit "offentlig". Var lite på prov, som jag släppte adressen till offentligheten och resultatet lät inte vänta på sig. Både besökare och antal kommentarer sköt i höjden... =)

Som svar till Sandra som frågade, så kan jag säga att jag inte tjänar några pengar alls på att blogga. Utan bloggandet har jag gjort mest för mig själv och för mina vänner här hemma i Sverige under de månader då jag jobbade som hästskötare i Tyskland. Smidigt sätt att hålla folk uppdaterade om det som händer... =)

Putsning av pållen

Har tänkt väldigt länge att jag ska snygga till manen på min häst. Har dock varit så kallt och mörkt under hela vintern att det inte har blivit av. Men idag var det dags.

Tunnade ut och kortade av den, så nu är den ganska snygg. Ser dock ut som om jag kommer behöva jämna till den lite när den lagt sig som den ska. Manen blir alltid lite knepigt när jag kortat av den och den här gången blev det så mycket som mer än 1 dm. Hade inte tänkt på att den hade blivit så vildvuxen, som verkligen var. Skulle behöva putsa till henne med rakapparaten också, men pälsen har inte växt så mycket sen förra gången. Är nog mer än 2 månader sen jag rakade henne förra gången... I vanliga fall växer pälsen ut på 2 veckor, men inte den här gången, så jag måste säga att det är verkligen skönt.

Nu skulle jag bara vilja komma igång och kunna jobba henne på ridbanan igen, men den är fortfarande full med lös snö och is. Tråkigt värre och alla våra skogsvägar och på täkterna är det fortfarande alldeles för mycket snö för att kunna rida på. Vår, jag vill ha vår nu... =)

Stallet nästa

Nu ska jag ta och dra mig till stallet. Solen skiner, så jag hoppas det blir en riktigt trevlig ridtur...

Påskafton

Har äntligen lyckats släpa mig ur sängen, eller rättare sagt det var väl för ca 40 minuter sen. Vet inte om väckarklockan ringde i morse, men det gjorde den säkert... Lider vä fortfarande av sviter efter gårdagens paltkoma. ;)

Dagens planering består av att åka till stallet för att rida lite. Så tråkigt att det nästan bara går att skritta överallt. Efter gårdagens svullande känns det som om en liten joggingtur med de nya skorna är på tapeten. Jag hoppas verkligen de här skorna kan hjälpa mig med mitt problem med onda benhinnor. I annat fall verkar en ortoped vara ett måste. =(

Jag tänkte dessutom hinna avsluta hemtentan i kriminologi. Låter bra, men vi får väl se vad man hinner...

Tävlar om fint pris... =)


Vill ha...

Hittade några böcker på Adlibris, som jag skulle vilja ha. Skulle verkligen behöva lite tips för att lyckas bra med studierna. Är det någon som läst dem?

Böckerna studera smart:
Så lyckas du med tentor och andra prov
Så lyckas du med argumentationen
Så lyckas du med essäer och inlämningsuppgifter
Så lyckas du med uppsatser och rapporterStudera smart: Så lyckas du med tentor och andra prov Studera smart: Så lyckas du med argumentationen Studera smart: Så lyckas du med essäer och inlämningsuppgifter Studera smart:Så lyckas du med uppsatser och rapporter


Paltkoma efter middagen

Den berömda paltkoman har satt sitt fäste i en. Kan inte förstå att det blir såhär varje gång när vi har släkten på middag. Äter alldeles för mycket, så nu är det bara att hoppas våtdräkten går på när vi har nästa dykarträff. Men vad gör man? Är det gott, så är det.

Det nya på vårat påskbord för i år var kyckling. Men jag hann knappt dit för pepparlaxen var gudomlig. Tror jag skulle kunna äta enbart det.

Vad är din favorit på påskbordet?

Låååångfredag

Då är långfredagen här med allt vad det innebär. Städning av hela huset, en massa matlagning tills släkten kommer för att äta påskmiddag. Årets första riktiga svullardag, efter fettisdagen om man nu kan räkna den som en svullardag...?

Har hunnit varit till stallet och ridit med Maria och Darten. Gamtanten är absolut inte nöjd med en lugn ridtur, utan helst ska allt göras i turbofart. Tyvärr är det fortfarande alldeles för mycket snö överallt, så det är bara på några få ställen, som vi kan trava och galoppera. Allt ligger på is kan man väl säga.

Nu är det väl dags att hoppa i lite snyggare kläder innan alla dyker upp. Rosa mjukisar är inte direkt någon riktig höjdare med en massa folk här hemma.

Känns verkligen som om den här fredagen kommer bli riktigt lång....

Påsklov

Nu är det påsklov!!! =)
Hade ett väldigt kort seminarium idag, bara 45 minuter. Härligt liv!
Var ett väldigt intressant seminarium,. Vi fick läsa igenom en sammanfattningen av en vetenskaplig artikel, som inte var godkänd. Man blir lite mörkrädd när man ser de tokiga felsyftningar, som kan finnas. Kommer försöka vara mer nogrann framöver...


RSS 2.0