I väg och jobba

Nu ska jag iväg och jobba ett extra pass. Mår dock inte riktigt bra idag, utan har ont i huvudet och fryser. Tror att det är migrän, som spökar. Men det är bara att bita i det sura äpplet och ge sig i väg i allafall. Hoppas bara tabletten kan hålla huvudvärken på den här nivån, så jag inte måste åka hem tidigare...

Shame and Pride - Varför ska engelska vara så svårt?

Hämtade hem den nya kursboken, som kommit med posten. Även den här boken är på engelska. Varför känns det inte, som om jag blir bättre trots all kurslitteratur jag läser på engelska. Trots att jag bott i ett annat land och i stort sätt bara pratat engelska i nästan 4 månader. Jag pratar regelbundet engelska med Julia via Skype.
Men när jag öppnar den där engelska kurslitteraturen eller läser de där artiklarna, så känns det fortfarande lika svårt som det var innan... Fattar inte hur jag ska göra för att bli bättre och öka läsförståelsen.
Några bra tips?

Vad tycker ni?
Är det skamligt att vara dålig på engelska, eller ska man vara stolt över att man kan erkänna det?


Shame And Pride


Till stallet

Nu är det dags att åka till stallet. Ska ju iväg och jobba på Kvantum senare, så det är väl bäst att ha varit där och fixat redan på dagen... Ska passa på att luncha dem samtidigt.

En solresa skulle sitta fintHittade en sida där man kan anmäla sig till att bli resereporter. Det hade ju verkligen inte suttit helt fel. Nu när man håller på med dykcertet och allt... Men det är väl bara att drömma vidare och hålla både tår och tummar. Bilden är lånad från solresors hemsida... www.solresor.seHittade några bilder från Tyskland i somras... Längtar tillbaka!


Följ min blogg. =)

Ett enklare sätt att följa dina favoritbloggar. Lägg till dem på Bloglovin.

bloglovin


Kursstart för psykologin

Första dagen på den nya psykologikursen. Vet inte riktigt vad jag ska tycka... Men det är kanske är så att efter de första 3/4 delarna på det första året, så har jag blivit lite skeptisk. Inte till programmet, för det trivs jag helt underbart med. Men alla olika tomtar till lärare, som har dykt upp redan under första året. Hur ska det här sluta? Den här föreläsaren var lättroad i allafall... Men det är som sagt alldeles för tidigt att bilda sig en uppfattning. Jag hoppas verkligen kursen kommer leva upp till mina förväntningar, för i såfall kommer det här sista kvartalet på första året dansa fram... Hmm, är nog skeptisk till att det skulle vara så. Men önska kan man väl få.

Nu ska jag ta och lägga mig. Bläddra igenom någon av kurslitteraturen. Borde kunna få mig att somna tidigare än igår i allafall. Kurslitteratur brukar ha den effekten... Sövande.

Designen fortskrider

Vet inte om jag får till designen riktigt. Ser skapligt ut på mini-pc:n men frågan är hur det ser ut på en större skärm... Mycket pyssel var det med det här.

Ser ni konstigt, så hojta till så ska jag försöka fixa till det. =)

Ny dag

Var uppe före tuppen, med andra ord redan klockan 5. Lite kämpigt med tanke på att jag fortfarande var vaken vid 01.30 i natt. Hade så svårt att slappna av för att kunna somna. Konstigt med tanke på att de sista veckorna har jag varit dödstrött redan vid 9 tiden på kvällen.

Nu sitter jag på universitetet och försöker fördriva tiden tills föreläsningen börjar 10.15, så hela 2 timmar kvar... Hoppas det är en riktigt bra föreläsning, eftersom den ska hålla på ända till klockan 16. Frågan är om jag orkar stanna kvar hela dagen, eller om jag ska ta det tidigare tåget.

Bloggdesign

Håller på att trixa med bloggens design, vilket innebär att den kommer att se lite knepigt ut ett tag framöver... Men jag måste ge mig en stund nu, för om ganska precis 4 timmar måste jag kliva upp och göra mig redo för att åka till Universitetet igen. *gäsp*

Måndag = Universitetet

Nu är det måndag efter en helg med arbete. Vila vad är det? Får förhoppningsvis några dagar nu i påsk, som det ser ut i allafall.

Jag är på universitetet måndag-tisdag, torsdag och sen har vi inga föreläsningar under hela påsk. Ska in och jobba istället, men det ser än så länge bara ut som en dag. Kunde ha suttit fint med i allafall en dag till.SVAR:
Maria - Tack för erbjudandet. Håller på att trixa lite med en ny design, men fixar jag det inte så får du rycka in... Återkommer. =)

Ny kurslitteratur

Har fått hem 3 av kursböckerna... Behöver jag säga mer än att 2 av 3 är på engelska. Kommer ytterligare en på engelska. HJÄLP!!!


Bloggdesign

Känns som om det borde vara dags att göra något åt bloggdesignen. Göra den lite mer personlig kanske... Synd bara att jag inte är så hemma på det där, men ett försök borde man kanske kunna försöka sig på.

Nu ska jag åka till hästarna, innan det är dags att åka till jobbet.

Gårdagens middag

Lagade något helt underbart gott igår om jag får säga det själv...

Lax med mangosallad och röd quinoa... Det kommer att lagas fler gånger. Det är ett som är säkert. Har ett helt gäng med nya recept, som ska betas av ett efter ett. =)

Grillad lax med mango, lime, chili och koriander

Tävlar om fint pris... =)


Hemtenta

Sitter och finslipar på min hemtenta i Vetenskaplig Teori och Metod, som ska vara inne senast klockan 12. Så nu gäller det att rappa på lite... =)

Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete


Lång dag

Nu är det äntligen dax att sova. Det har varit en lång dag med blandade känslor, som glädje, sorg, förvirring, nervositet, spänning och besvikelse.

Jag hoppas bara att allt ordnar upp sig så bra det bara kan...Dykkurs 2 tillfället

Igår kväll var andra gången vi hade dykkurs och det var första gången för oss att prova tuber. Det var så häftigt. Helt otroligt att man kan andas under vatten. Vi fick prova att simma ner till den djupaste delen och flyta runt där och känna sig helt viktlös är smått makalöst. Är bara en massa granna fiskar, som saknades. ;)

Fick även prova på att fylla masken med vatten och sen tömma den under vatten, ta ur och sätt i regularet under vatten osv...

Sen hur snygg man är på en skala från 1-10. Det kan ju diskuteras. Totalt åtsmitande våtdräkt på, mask, tuber. Man gjorde det bra om man hittade sin kompis på ett enkelt sätt... I våtdräkt ser alla nästan lika ut, speciellt om våtdräkten i fråga hade luva på. Det kan väl inte vara annat än en fullt pott? ;)

Vinsten från Hippson

Var nyligen med i en tävling hos Hippson och igår fick jag hem dem i brevlådan. Vinsten blev boken; Att bli med föl och filmen Rörelse utan gränser. Det kommer bli bra att ha lite att roa sig med under påsk, när jag inte ska plugga/jobba/rida. =)
Det konstiga är att det verkar, som om den enda gång jag har flyt med tävlingar är när det har något med hästar att göra. Har tidigare vunnit en keps hos Hippson, ett täcke hos en annan ridsportstidning och en betäckning. Tyvärr blev det inget föl på min häst, men det är ju som det är.Kissen på veterinärbesök

Var till veterinären med Mysan idag eftersom hon inte äter. Vanligtvis är hon kräsen, men den sista tiden har hon knappt ätit något alls.
Det visade sig att hon har en förstoppning i tarmen, som troligtvis är en massa hår. Så två gånger om dagen, så ska hon ges paraffinolja med spruta i munnen och sen ska vi på återbesök om ca 2 veckor. Bara hoppas proppen i tarmen släppt då. Vi tog även njurvärde på henne och det visade sig vara lite högt, men det kan bero på att hon ätit och druckit för dålig den sista tiden. Men vi ska köpa njurfoder till henne och prova det ett tag framöver... Så ska vi ta nya prover på nästa veterinärbesök.

Efter fallet i snön

Mimma mår bra. Tack till er som frågat. Hon har dock bara fått vila och gå i hagen några dagar nu, så jag ska försöka hinna ta en liten lugn skrittsväng idag. Kan bara föreställa mig vad ont i kroppen hon ska ha haft efter att ha kämpat så fruktansvärt i hagen för att försöka ta sig upp...
Vill ni veta mer om fallet, så klicka på länken.


Under påsklovet, så ska jag försöka hinna åka och skriva provet för grönt kort. Strulade med något när jag för X antal år sen skulle få ut den, men jag har ju inget behov av ett grönt kort för tillfället. Har ju ingen häst att tävla med, då Mimma fyller hela 27 år i år. Är väl inte aktuellt att köpa någon just nu heller. Det får vänta lite tills jag hunnit plugga klart, troligtvis. Men man ska inte säga för mycket, man kan aldrig veta vad som ska hända...

Hitta motivation...

Känner mig helt slutkörd. Hade tenta igår i psykologi igen... Tror jag börjar bli lite less på alla dessa tentor, som "konstigt" nog dyker upp i både tid och otid. Men nu är det ingen idé att fundera på om man klarat den eller inte. Det dröjer trots allt några veckor innan vi får besked om det.

Nu är det bara att ta nya tag till motivationsseminariet med opponeringsuppgiften, som blir på torsdag och på fredag ska uppgiften i vetenskapteori in. Ska försöka hinna skriva klart den idag (eller i allafall det mesta). Men det var det där med motivationen. Känns lite grann, som om jag kör på hela tiden. Fast jag gör det med handbromsen, som har fastnat i bromsläge. Dags att åka på reparation, men kan man ändra på det?
Funderar på vad jag gett mig in på, när jag dessutom har sökt universitetskurser för sommaren. Mamma Mia?!?!

Motivationstips uppskattas gärna...


Vindrutetorkar problem

Har under över en månadstid haft problem med att vindrutetorkare på förarsidan inte fungerat och igår var jag in med bilen. Armen som styr torkarna var av. Jippie!!! Det lilla felet kostade mig över 2000 kronor, bara för att någon fuling försökt stjäla min filt, som låg på bilrutan för att det inte skulle bli frost och is.
Dessutom upptäckte de ett fel, som inte var ett fel i slutändan. Det var att om man inte satte tillbaka sakerna på rätt plats och stängde motorhuven, så fungerade inte torkarna. Snacka om att de fick klia sig mycket i skallen innan de kom på det... Så här ni en Golf, så vet ni det i allafall... =)


Okristlig tid att kliva upp

Känns som om att det är en helt okristlig tid att kliva upp. 6 på morgonen på en lördag känns inte fullt normalt, men jag börjar att jobba om en timme och sen ska jag åka och titta till Mimma vännen efter igår. Blir absolut ingen ridning med tanke på hur hon slut hon var igår...

Snö = problem

Idag hade det kunnat sluta riktigt illa...
För andra gången den här vintern har min älskade häst fastnat i liggande ställning i snön. Första gången rullade hon fast och fick benen uppe på en snödriva och resten av kroppen på den plogade ytan. Tack och lov upptäckte Roland det direkt, så dem kunde hjälpa henne lös.

Den här gången, så hade Mimma hamnat i djupsnön med kroppen. Troligen har hon gått på den upptrampade stigen och klivit utanför och ramlat omkull i snön. Det verklar dessutom, som hon legat där ett bra tag och kämpat. Hon var alldeles blöt av regn och svett på halsen och på huvudet när jag och pappa kom efter att Maria ringt mig i panik.
Ögonen var panikslagna och hon visade ögonvitorna. Eftersom hon var så slut låg hon bara helt utsträcket, utan att kunna göra något. Av stressen av hade hon till och med skitit i liggande ställning.
Maria fick hämta fleecetäcke för att kunna täcka henne med om vi inte skulle få upp henne med handkraft. Många tankar hann snurra i mitt huvud vill jag lova. Hur skulle vi kunna få dit en traktor. Hur mycket skulle vi behöva skotta runt henne. Har hon brytit något? Osv.
När Maria sprang efter utrustningen, så kopplade vi ett grimskaft i grimman. Olle och jag drog, pappa stod i djupsnön och sköt på henne över korset. När hon kände att det rörde på sig, så tog Mimma gumman i med sina sista krafter och lyckades ta sig upp på benen. Hon var så utpumpa att benen knappt bar henne.
Tack och lov hade täckena hållit henne torr och varm. Mycket bra täcken!!! Nästa täcke jag ska köpa blir ett från Horze.
Så nu är lillgumman ompysslad, fått hö och varm betfor. Rena torra täcken och paddar. Tror jag aldrig sett henne så fruktansvärt hungrig på hö någon gång. Betforen var inte det minsta intressant...
Tack och lov gick allting bra den här gången, men hon är säkert ledbruten och öm i kroppen i morgon. Nu hoppas vi att problemet är löst med stigen genom att vi satte upp stolpar i djupsnön och och drog tråd och stängde av så att hästarna inte ska kunna ta sig dit på ett tag framöver...


Slalom i Järvsö

Var till Järvsö och åkte slalom med systeryster i lördags. Var helt underbart skoj, med lagomt varmt och en hel del sol. Hade trott att Maria skulle följa med, så att jag hade haft en riktigt bra anledning till att hyra snowboard. Får väl fundera på det till nästa gång istället då... =) 

Lyckades fånga syster på film när vi plöjde ner för backen...


Barns trovärdighet som vittnen

Hade psykologiredovisning om "Barns trovärdighet som vittnen" med gruppen idag. Det var dock en person, som inte kom. Löste sig rätt smidigt i allafall, eller rättare sagt det löste sig väldigt smidigt. Ett stort tack till Nina, som tänkt till och dessutom hade fixat den fina powerpoint presentationen. Tyckte jag skötte mig rätt bra, som skötare av pp. Var iof inte så svårt... *skratt*

Har varit duktig och sökt 3 sommarkurser. Har dessutom sorterat in lite papper i pärmen och nu ska jag strax fortsätta med psykologiplugget. Satt på tåget och pluggade psykologi och var så oerhört koncentrerad att jag nästan inte hann kliva av på stationen jag skulle. Hade varit mindre bra att glömma att hoppa av.


Ska försöka hinna läsa min dykarbok i kväll också, eller om jag blir tvungen att ta det i morgon. Har dessutom hunnit ut till hästarna, så det känns som om jag varit rätt effektiv idag. =)

Uppe med tuppen

Var tidigt uppe och släppte ut hästarna. Gick rätt smidigt i morse, så jag var klar på mindre än 1 timme. Nu ska jag strax åka till jobbet, för första gången på 4 veckor. Har haft 2 lediga helger och en semesterhelg då jag var i Göteborg.

Ska försöka lägga in lite bilder senare ikväll från slalomdagen vi hade igår... =)

Psykologiplugg

Sitter och pluggar psykologi, som vanligt om jag får säga det själv. Eller rättare sagt, nu ligger jag i sängen. Kom på att det kanske var smart att gå och lägga sig om jag ska upp tidigt i morgon igen. Blir väl att jag kliver upp vid 6 för att hinna leta reda på skidkläder, slalomskidor, pjäxor, packa matsäck osv.
I morgon satsar vi på att göra slalombackarna i Järvsö osäkra... Here we come! =)

Idag - en helt vanlig dag

Har varit i Sundsvall på universitet, som vanligt. Nina och jag var duktiga och träffades redan klockan 8 på morgonen för att ha tid att förbereda oss inför seminariet. Duktiga vi... ;)
Slutade redan klockan 12 idag, så jag kom hem redan vid vid 14.30 tiden. Helt underbart.... Jag behöver dessutom inte åka dit i morgon.

Passade på att rida en sväng på Mimma idag.Pigg och glad, som vanligt. Tyvärr är inte höladan lika pigg, utan taket har rasat av genom snötyngden. Ska försöka lägga upp en bild på hur den ser ut.

I morgon blir det en tur till Järvsö för att åka lite slalom. Härliga tider. Har egentligen inte tid, men ibland så får man ta sig tid ändå. =)

Dykkurs

Var på introduktionen idag när det gäller dykkursen. Så nu har jag provat ut en mask, så förhoppningsvis ska vi få skor, simfenor, mask och snorkel tills nästa onsdag. Då är det vattenkänning för första gången. Ska bli riktigt spännande...
Billigt och bra? Tveksamt, men nu har vi pratat om det här så länge att vi inte gärna kan skjuta på det...

Dykcertifikat
Dykning är en av de mest fantastiska sysselsättningar du kan ägna dig åt på vår planet! Du svävar omkring viktlös och upptäcker en helt ny värld. Du möter varelser du aldrig sett annat än på bild och du känner historiens vingslag när du utforskar ett äldre skeppsvrak. Avkopplande men samtidigt väldigt spännande. En oslagbar kombination!
  • Efter avslutad kurs blir man certifierad Open Water Diver

Upplevelsen
Grundkursen Open Water Diver ger dig ett internationellt dykcertifikat - ett körkort för dykning. Du blir tränad för dykning till ett maxdjup av 18 meter. Dykcertifikat behöver du för att få följa med på utfärder och resor både i Sverige och utomlands. Om du skulle behöva hyra dykutrustning behöver du också visa att du är utbildad.


Första steget mot dykcert.

I morgon ska vi hämta kursböcker och prova ut dykutrustning. Nästa onsdag börjar sedan dykkursen . Frågan är vad jag gett mig in på... När ska jag hinna läsa fler böcker än kurslitteraturen???

GBG Horse show i efterhand...

Kan det verkligen stämma att arenan är stängd? Stängd för vadå?Dressyrtävlingen pågår ju för fullt!!!
 

Den berömda Rolex klockan som syns på de världscuptävlingar. Och här trampar många fina hästar när de ska in och ut från arenan...
 

Vackra blommor kantar dressyrringen under tävlingen...

Och här nedan ser ni ett kort på mig i den oerhört snygga outfiten, som gällde för årets show. Rosa libressnyckelband runt halsen för badgen var kanske inte direkt någon höjdare. Vi syntes i allafall... Står här som protokollspringare under dressyren...
 

Har uppdaterat med bilder

Har lagt in lite bilder på en del av de saker jag köpte på Eurohorse mässan under GBG Horse show.
Till inlägget

Ridtur i solen

Var ut med Mimma vännen på en ridtur. Tråkigt bara att det ska vara så fruktansvärt djup snö överallt. Står jag i snön räcker snön mig upp till midjan, så det gäller att hålla sig på de plogade vägarna. En galopp ute på täkten i snön är definitivt inget att ens fundera på...

Mimma var riktigt fin in munnen idag med även om hon var väldigt stel i nacke och rygg. Ville inte alls jobba på några längre stunder. Mimma jobbar man bäst på volter för att få henne mjuk och följsam. Men det är ju så mycket snö, så det finns inte en endaste liten volt man kan arbeta henne på. Men nu är vi inne i mars och våren borde snart vara i antågande även om det är -10 grader ute just nu.

Har konstaterat idag att min häst troligen skulle göra allt för mig. Gå både genom eld och vatten om jag skulle be henne...

GBG Horse show: Visste du...

  • Att anlända med flyg till Landvetter 45 minuter innan sin hoppklass ska börja. Det är att ha is i magen. Bara att hoppas på att flyget är i tid, trafiken fungerar som den ska och att man har en hästskötare som rider fram hästen åt sig. Och att man dessutom har en snäll funktionär som hjälper till med bagage och accreditering.
  • Att underlaget i arenan vattnas och kontrolleras noga så att det ska vara perfekt underlag till tävlingarna. Detta uppskattas dock inte av alla. Honzas hästar gillade inte detta något vidare. Lägga sig ner och rulla i det gick väl bra, men ligga kvar en längre stund ogillas. Liggunderlag är visst efterfrågade...
  • Att dressyrryttarna endast får ha med en häst till tävlingarna i GBG. Det är dock några ryttare som har svårt att räkna till ett. Adelina Cornelissen hade dock ordnat detta genom att hyra in hästen ett par mil från arenan. Det löste sig dock så väl att hon fick flytta sin andra häst till arenan.
  • En av de finska hoppryttarns häst gick inget vidare bra på underlaget i arenan och denne hade önskemål om att det naturliga underlaget som finns i GBG skulle bytas ut mot underlag av konstmaterial som används på andra internationella inomhustävlingar.
  • Att vattningen av underlaget i arenan tar 1 timme och detta görs efter att Olli har harvat banan i 1 timme och sen arbetat med det ett par timmar för hand. Detta görs varje dag efter att dagens aktiviteter är slut! Dessutom ska framridningsbanan hållas i bra skick.
  • Att Abdullah Al Sharbatly verkligen vill komma tillbaka nästa år. Efter vinsten under årets Horse Show, så var han alldeles lyrisk. Han bad om att få en inbjudan till nästa år igen... Hoppas att han var lika lyrisk efter att han sov över när han hade avresedag. Sova över = Missa flyget?!?! Han är helt klart den ryttare som haft mest bagage (som i allafall inte skickades med lastbilen) så här långt vad jag vet.

Undrar om jag glömt något nu....


Fynden på GBG Horse show

Köpte ett par Tretornstövlar. Vet inte riktigt om jag gillar dem eller om jag ska sälja dem.

Ett rutigt pessoa vintertäcke. Tror det kommer passa perfekt till mina transportskydd.

Paddar till benen. Perfekt att ha istället för att behöva linda.


2 par ridbyxor.

Ett pannband med Swarovskikristaller på.

En svart martingal från Pessoa.


En stallbok för norr

Stallboken 2010_250pxEtt par nya boots

Mer bilder kommer...

God morgon!

Vaknade upp till en ny dag med strålande solsken utanför fönstrert. Helt otroligt att man har kunnat se solen de 3 senaste dagarn. Det var verkligen på tiden att den skulle dyka upp. Verkar dock som om vädret ska vara lite sämre i morgon, så man får passa på att rida i solskenet.

Red Mimma igår. Lite stel i nacke och i sidorna, men hon gick rätt bra ändå. Inte alls lika stark och dragig som hon har varit det senaste halvåret. Kan bero på att jag försökte rida lite annorlunda än vanligt med mycket mer ben och väldigt lite hand. Hon behöver alltid ha en hel del ben även om hon är väldigt pigg, men jag gjorde lite annorlunda än jag brukar. Ska se om det håller i sig idag också...

Nu ska jag sätta mig med min psykologi igen. Usch och fy...

Göteborg Horse show är över...

Tänk vad en vecka på GBG Horse show kan gå fort... Det kändes som om veckan enbart bestod av tisdag - måndag. Men snacka om att man var rejält trött när man satte sig på tåget.
Det tar på krafterna, trots att jag egentligen inte tycker jag har gjort så jättemycket. Men att umgås och trängas med sjukt mycket folk hela dagarna är roligt, men samtidigt oerhört tröttande. Nu är det tyvärr ett helt år till nästa gång...

Jag kan efter tävlingarna konstatera att Adelina Cornelissens pappa var en av de trevligaste det här året och han inte var den stolte fadern, men den glade fadern åtminstone till den nyaste dressyrstjärnan vi har just nu.
Adelina vann båda dressyrklasserna överlägset framför 2:an... Vilken ryttare!!!
Anky och Painted Black som jag trodde mycket på innan tävlingarna gjorde innan kanoninsats.

Under lördagen så fick även Meredith & Markus Michaels-Beerbaum sin första dotter. Karsten var den första att skvallra om nyheten för mig. Så jag sänder mina största och varmaste lyckönskningar till dem...

Lyckades göra lite fynd på mässan... Ska försöka lägga upp ett inlägg med lite bilder, så fort jag har tagit några.

RSS 2.0