På årets mässa under Göteborg Horse Show k...

mms_img41969 (MMS)

På årets mässa under Göteborg Horse Show kan man hitta benskydd i regnbågens alla färger. :-)


På väg från Kungsbacka mot Göteborg och Sc...

mms_img17963 (MMS)

På väg från Kungsbacka mot Göteborg och Scandinavium. Horse Show nästa...


Har precis hämtat Edvina Alexander och Cat...

mms_img67799 (MMS)

Har precis hämtat Edvina Alexander och Catherine Haddad på Landvetter. Familjen Adeline Cornelissen fick följa med i bil nummer 2. :-)


Gammal, men rolig video...

50 hintar om att det är Tyskland och nazismen de egentligen pratar om. Ändå fattar hon inte vinken...

Del 1


Del 2


Stellas föl (Meredith Michaels-Beerbaum)Hittade en film på Meredith Michaels-Beerbaums sto Stella´s föl. Vad tror ni? Är det en ny blivande stjärna vi ser?

Hoppas på att vinna...

Ett täcke från horsewear... :)


Jag vill inte…

Jag vill inte sätta världen i brand
Bara tända en liten låga i ditt hjärta
Jag vill inte släppa din hand
För att det skulle ge mig smärta
Jag vill inte hålla dig för hårt
Men inte heller låta dig gå
Det skulle vara alldeles för svårt
Eftersom jag älskar dig så


Day 19- Nicknames you have; why do you have them


Day 19- Nicknames you have; why do you have them

Har haft många smeknamn, så jag väljer bara att ta upp det namn som sticker ut mest.

Kallades Mona-Lisa med det hemlighetsfulla leendet av en lärare på högstadiet. Kan ha något att göra med att jag hade långt mörkt hår och hellre lät andra tala än att jag gjorde det själv.

"Tala är silver, tiga är guld"

 

Day 18- Plans/dreams/goals you have


Day 18- Plans/dreams/goals you have

Alla har väl vi våra drömmar, sen är ju frågan hur många av dem som vi kan uppfylla. Men jag tror man måste våga att drömma och sikta högt.
Men vilka drömmar har då jag???
Ibland blir jag osäker på vad jag själv vill, men jag drömmar har jag alltid haft även om de till viss del har förändrat sig. När jag var liten önskade jag mig en egen häst och sen fick jag egen häst. Då hade jag allt jag kunde drömma om.
Drömde om att få jobba med djur - bli veterinär, men gav upp då mina betyg inte räckte hela vägen. Istället fick jag chansen att åka till Tyskland och arbeta som professionell hästskötare. Inte riktigt veterinär, men jobba med djur fick jag göra i allafall.
Jag drömde om att bli polis, sökte och råkade ut för sjukdomar och operationer i samband med fystestet. Så de planerna blev uppskjutna. Kom istället in på kriminologprogrammet, där jag nästan kan bli polis. En civil sådan i allafall, så jag är ett steg närmare min dröm bara jag klarar av min utbildning.
Hittade min bok om mitt liv, som jag skrev och ritade i när jag gick i 3:an och där skrev jag att jag inte skulle ha någon man och inga bråkiga barn. Det stämmer ju också. Har varken man eller bråkiga barn. Den drömmen har jag väl ändrats en del. Och båda finns väl på listan över vad jag skulle vilja ha. Men i dagsläget så prioriteras min utbildning. Även om det kan ändras.
En annan dröm jag har är att få köpa den där lilla gulliga gården med stall. Hade väl hoppats att jag skulle ha pluggat klart och ha det vid det här laget, men det är så... Planer ändras och får ibland skjutas upp i framtiden.


Therion - The Rise of Sodom and Gomorra

Vet egentligen inte varför jag gillar den här låten. Men den har lite mystiska undertoner, som gör det lite spännande. Min klasskamrat J.P. introducerade mig för den här gruppen. Riktigt bra... :)


Fredagkväll och jag myser i soffan. Brasan...

mms_img38390 (MMS)

Fredagkväll och jag myser i soffan. Brasan brinner i spisen och på tv är det just nu Let's dance. Kvällen kunde definitivt ha varit sämre. :-)


Izor leker...

Izor är en riktig charmknutte och bustroll. Här roar han sig med att slänga borsten upp och ner. :)
Jag vill hålla dig hårt

Jag vill hålla dig hårt i min famn
smeka dig ömt och viska ditt namn
ligga och vila lätt på ditt bröst
ligga intill dig och höra din röst
förstår du vad jag säger
så förstår du mig
förstår du att jag vill veta
om jag är älskad av dig
Jag är med och tävlar


Unghästen = rodeohäst

Vad var det som hände? När blev egentligen unghästen en rodeohäst?

Det har tydligen hänt nu i allafall. Han har hela tiden kickat en del, men det har eskalerat och igår stod han hela tiden emot skänkeln och tänkte sparka. Tänkte att jag skulle galoppera uppför en liten backe med honom. Istället för att gå framåt, så bockade han och sparkade bakut hela tiden.

Kan ha att göra med att vädret var riktigt dåligt. Blåste och snöade rejält - en klass 2 varning utfärdad. Men det har varit såhär till och från ett tag nu. Börjar fundera om det är något annat. Har han ont någonstans? Eller är det något annat fel?
Vill inte ge upp, men igår kändes det riktigt surt. Ställer man krav, så sätter han sig på tvären. Så enkelt är det. Nu vill jag ha sommar, så man kan rida på ridbana igen.


Svenne Rubins - Dom Gör Så Rysligt Fint På Tomten

Blev övertalad att lyssna på den här låten i lördags när jag ändå bara slöade hela dagen. Hade en helt underbart trevlig dag. <3
Vi pratade mycket om det där hur det fungerar med grannar och annat. Många gånger så är det väldigt träffande som de sjunger om i låten. Är det en granne på en gata eller by, som börjar klippa gräset så sprider det sig som en löpeld och alla ska plötsligt ut och klippa gräset. Samma sak när det ska krattas på våren. Alla grannarna stöter man på i full färd med att kratta och köra bort skräp. :)


Izor har gjort ett pass på travbanan, som ...

mms_img46587 (MMS)

Izor har gjort ett pass på travbanan, som plogats på täkten. :-)


Izor är nyfiken på vad jag pysslar med... :-)

mms_img46586 (MMS)

Izor är nyfiken på vad jag pysslar med... :-)


Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why


Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Har grubblat på den här i många dagar och jag vet inte vem jag skulle vilja byta liv med för en dag. Är inte så där jättesugen på att vara känd och det är väl främst det man tänker på om man nu ändå skulle byta li med någon.
Så hur det än är, så får jag väl försöka välja en känd person eller flera i det här fallet.

Hade velat byta dag med den Egyptiska drottningen, Nefertiti.


Skulle jag byta till en känd ryttare, så skulle jag vilja vara Meredith Michaels-Beerbaum för en dag. Tycker hon rider på ett oerhört trevligt sätt. På bilden till vänster rider hon den mindre kända hästen Kismet. Har ridit henne många gånger och hon är en av mina absoluta favoriter.
Hästen till höger är min absoluta favorit. U-too eller Tootsie som hon även kallas. Hon är en drömhäst i mina ögon. Saknar henne otroligt sen min tid i Tyskland.
  


Ska jag inte snöa in på historiska personer eller hästmänniskor, så skulle jag nog vilja byta med Celine Dion för 1 dag. Hon har en röst som är gudomlig och som jag gärna skulle vilja ha.


Jag vill hålla av dig

Jag vill hålla av dig
utan att hålla fast dig.
Jag vill ha dig
utan att äga dig.
Jag vill älska dig
Utan att göra om dig.
Jag vill vara nära dig
utan att kväva dig.
Jag vill ge dig kärlek
utan att ställa krav eller villkor
Jag vill ge upp mig
jämte dig.
Utan att gå före, utan att sacka efter.
Jag vill vara din människa på jorden.(Lånad från http://www.dagensdikter.se/jag-vill-halla-av-dig)

Day 16- Another picture of yourself


Day 16- Another picture of yourself

Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that playDay 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
1. Conquering America - BWO
2. She Wolf - Shakira
3. Bad - Michael Jackson
4. Håll Mitt Hjärta - Björn Skifs
5. Till I Collapse - Eminem, Nate Dogg
6. W.T.P. - Eminem
7. November Rain - Guns N´ Roses
8. We Are The Champions - Queen
9. We Are The World - Michael Jackson
10. The Ketchup Song (Aserejé) - Las Ketchup


Väldigt blandad musiklista (1-10), men det representerar tyvärr inte alls den musik som finns i spellistan....

Day 14- A picture of you and your familyDay 14- A picture of you and your family

Day 13- A picture of your roomDay 13- A picture of your room

Är tyvärr lite mörkt att ta ett kort nu, så jag får nog be att återkomma med det. :)

Day 12- Why did you start blogging?Day 12- Why did you start blogging?

Varför jag började blogga var en bra fråga. Delvis var det för att jag har många av mina vänner på andra delar i landet, men i första hand skapade jag bloggen enbart för min egen skull. Var inte meningen att bloggen skulle delas med andra och den var från början lösenordsskyddad och dessutom under ett annat namn.
När jag beslutade mig för att åka till Tyskland för att arbeta med hästar, så sköt antalet besökare igång. Men det var inte heller för deras skull jag skrev utan för att själv skapa mig minnen av Tyskland och för att kunna dela med mig till min familj och mina absolut närmaste vänner hemma i Sverige.


Universitetet: Partnervåld

Vårens kurs i kriminologi har börjat med partnervåld. Är helt otroligt intressant att läsa om partnervåld, men samtidigt är det skrämmande.

Att det finns ett stor mörkertal när det gäller mäns våld mot kvinnor är ganska lätt att inse. Långt ifrån alla kvinnor anmäler att man blivit utsatt för våld, trots detta är det ett allvarligt och utbrett samhällsproblem och våld finns inom alla samhällsklasser, åldrar och religioner.

Mäns våld mot kvinnor omfattar alla former av fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Det förekommer i alla samhällsklasser och i alla åldersgrupper. Det är inte några särskilda kvinnor som drabbas och det går inte att i förväg se vilka män som är förövare. Våldet kan utövas av en närstående till kvinnan men också av bekanta eller okända män.


FN:s definition

Enligt FN är våld mot kvinnor: ”varje könsrelaterad våldshandling som resulterar i fysisk, sexuell eller psykisk skada eller lidande för kvinnor, samt hot om sådana handlingar, tvång eller godtyckligt frihetsberövande, vare sig det sker i det offentliga eller privata livet”.

Våld mot kvinnor är en kränkning av den kroppsliga integriteten och kvinnors grundläggande friheter och rättigheter. Det är också en brottslig handling.

Fysiskt våld

Fysisk misshandel kan se mycket olika ut. Det kan vara allt ifrån örfilar, knuffar och drag i håret till stryptag, knivhugg och mordförsök.

Det som utmärker våld i en nära relation är att det ofta upprepas och ständigt finns som ett hot. Att bli nypt eller knuffad kanske inte upplevs som smärtsamt eller kränkande om det sker vid ett tillfälle, men om det sker dagligen och på ett hotfullt eller förnedrande sätt kan det liknas vid tortyr.


Psykiskt våld

Precis som fysiskt våld kan psykisk misshandel se olika ut. Det kan handla om att bli hotad och skrämd med fysiskt våld eller att bli förnedrad och tvingad till kränkande handlingar.

Att ständigt bli kränkt med ord är också psykisk misshandel. Till exempel att bli kallad hora, ful, oduglig eller dum i huvudet om och om igen. Den typen av psykisk misshandel kan vara svår att se eller sätta ord på. Att jämt bli kritiserad och ifrågasatt av sin partner kan göra att man bryts ner och tappar självförtroendet.

Psykiskt våld kan vara att bli isolerad från omvärlden av sin partner. Att man inte får utöva sina intressen, röra sig fritt utanför hemmet eller umgås med släkt och vänner. Eller att man blir förlöjligad, blottad eller förtalad inför andra av sin partner.

Psykisk misshandel kan också vara hot – eller andra destruktiva handlingar – mot barn, husdjur, ägodelar och ekonomi. Det kan även innebära att man blir hindrad att göra saker som att äta, tvätta sig, sova eller att få den sjukvård man behöver.

Sexuellt våld

Sexuellt våld kan vara allt från att tjata sig till sex till våldtäkt. Det kan vara att tvingas till sexuella handlingar man inte har lust med eller att bli sexuellt kränkt på något annat sätt.

I en relation där mannen misshandlar kvinnan fysiskt förekommer ofta även sexuellt våld. Det händer att mannen våldtar kvinnan eller att han vill ha sex direkt efter att han misshandlat henne. Det förekommer även att kvinnan tvingas att titta på porr och i extrema fall ha sex med mannens vänner eller att ha sex mot betalning.

Våld mot kvinnor i nära relationer

I de parrelationer där våld förekommer finns våldet sällan med från början. Dessa relationer börjar precis som de flesta andra med förälskelse. Den kan till och med vara mer passionerad än vanligt eftersom den våldsamme mannen ofta uppvaktar kvinnan intensivt.

Relationen förändras steg för steg. Till en början kan mannens krav och dominans verka oskyldiga och ofarliga. Men med tiden förändras både mannen och kvinnan i takt med att mannens kontroll och våld ökar. Kvinnan anpassar sig och försöker kanske undvika konflikter genom att gå med på mannens krav. Motstånd från hennes sida leder ofta till ökat våld.

Misshandel börjar ofta med psykiskt våld, till exempel kritiska och nedsättande kommentarer, som gör att kvinnan slutar tro på sig själv. Sen kan det fysiska våldet komma som en fortsättning.

Det är vanligt att kvinnan blir isolerad och tappar sina sociala kontakter och slutar göra saker på egen hand när mannen ogillar eller till och med förbjuder henne att träffa släkt och vänner. Kvinnan blir då ännu mer beroende av sin partner. Till slut kan han vara den enda känslomässiga kontakt hon har kvar.

Våldet i siffror!!!

Det finns siffror som uppskattar att våld mot kvinnor leder till att ca 3,5 miljoner kvinnor och flickor dödas varje år.
1/3 av alla kvinnor i världen utsätts någon eller flera gånger i livet för våldtäkt eller annat fysiskt våld.
1/2 av alla mord på kvinnor begås av deras partner.
Kvinnor utsätts ofta för våld i tidig ålder, när de är under 15 år.
100 miljoner
kvinnor och flickor "saknas" då flickfoster aborteras och nyfödda flickor mördas.
Ca 2 miljoner flickor könsstympas årligen.
Ca 500 000 kvinnor och tonårsflickor dör i samband med graviditeter (ofta oönskade).
Ca 2,5 miljoner (-4 miljoner) människor är utsatta för människohandel (bl.a prostitution)


Izor

Var till stalet och skrittade Izor en stund idag. Han har tyvärr ett sår vid sadelgjordsstaden och därför vil jag inte anstränga honom mer än i skritt, så såret får läka lite i fred. Såret gör att följden blir att jag måste sadla lite längre bak än vad jag brukar, så det blev lite konstigt. Fungerade att rida i allafall. Tyvärr var inte Izor alltför samarbetsvillig när jag började ställa lite krav på honom för att få honom att arbeta. Flytta för vänster skänkeln hade han absolut inte lust med, så han svarar med att kicka när jag lägger skänkeln mot hono och ber honom flytta eller överhuvudtaget bara gå fram.

Vänster skänkel ger vänster kick, höger skänkel ger kick med höger back. Dessutom piskar han svansen, som en total galning. Tror vi måste öva mycket på det där med skänkeln för att försöka få honom sluta med de där idéerna. Blir inte särskilt bra ridning, då han bara sparkar när jag ställer lite mer krav. Det är då man ser att hans rödhåriga temperament kommer fram. I övrigt märkar man inte särskilt mycket av det. :)

Day 11- Another picture of you and your friends


Day 11- Another picture of you and your friends


Jag, Babsi & Jola i underbara Tyskland! :)

RSS 2.0