Dag 8 - En vecka är avklarad i Thedinghausen

Började som vanligt klockan 6.30, men man behövde som vanligt inte så lång tid på sig innan. Klockan ringde 5.55. Härligt värre. ;)

Idag hade Julia ledig dag, så hon passade väl på att sova länge. Passade för övrigt på att tvätta igår kväll, så jag har inte kunnat plocka in kläderna i garderoben än eftersom de fortfarande är fuktiga. Har stoppat in maskin två nu. Stackars Julia som väntade på maskinen efter Janine och jag som inte visste om det. Ska knacka på hos henne när min maskin är klar, så hon hinner få lite rena kläder till i morgon. Jag lovar.... mina kläder har varit i maskinen en timme och de är fortfarande inte klara. Kan det finnas mycket segare maskin än så?

Har haft fullt upp i stallet idag:
Började med att mocka ut de två halmboxarna i "mitt" stall åt C.I.A och åt Constance (som är den nya hästen - eftersom vi har en Constantin i stallet så går han under namnet "Nice Horse". Oerhört uppfinningsrikt, men det är en beskrivning på att han är trevlig i stallet åtminstone.)
Fortsatte efter halmboxarna att mocka ut åt Corofina " The crazy lady" och åt Argentina.



Har promenerat först Corofina och ni som tror att promenera häst är väl inget jobb, har väldigt fel. 5-600 kilo häst som är rädd för allt, dansar runt och står på bakbenen emellan åt är inget man klarar utan att hela tiden vara på sin vakt. Inte slappna av för en sekund.

Innan lunch, så hann jag även göra i ordning C.I.A och longera honom i ridhuset. C.I.A är fortfarande unghäst, bara 4 år, men tydligen har han superkapacitet trots att han bara är så liten. Den tidigare ägaren körde hårt med honom med en heltimmes ridande varje dag. Han behöver aktiveras med andra ord.
Longeringen gick finfint. Han travade och galopperade så snällt så, sen tog Marcus över och red honom en stund först inne och sedan ute på ridbanan.
Själv hinner man inte titta något utan fortsatte med att snabbt göra i ordning Argentina åt Marcus. Den lilla nervösa damen behöver lugnande hon, men tydligen blir hon kvar här i max 10 dagar till. Hon är tydligen såld åt någon.
Efter lunch fortsatte vi med C.I.A skulle gå i skrittmaskinen (walkern), Elba likaså.
Corofina och Argentina på promenad. Självklart mockas boxarna ur varje gång man tur ut en häst från boxen och hästarna som alltid står med lindor ska av med dem och de ska lindas om.

Nu har man precis plockat ur och upplyst Julia om att tvättmaskinen är tom. Sitter och äter youghurt och fruktsoppa nu. Blir bara en slappa kväll i kväll, medan Janine får packa den stora hästbussen eftersom de ska åka på tävlingar i kväll eller om det var i morgon. Kommer inte ihåg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0