Dag 11 - söndag

Idag har jag "a day off", med andra ord så är jag ledig. Passade på att sova ut idag, vaknade i vilket fall som helst klockan 9. Sitter nu och surfar lite på internet, men nåt är skumt med internetet för tillfället eftersom man tappar kontakten hela tiden.
Solen skiner ute, men det är bara ca 19 grader ute. Hade hoppats på mer så manen jag ska om en liten stund dra iväg med bilen, antingen till Achim elller till Thedinghausen eller både och. Tänkte passa på att utforska omgivningarna lite.

Dag 10 - fortfarande lördag

Sitter på mitt rum och myser i mörkret. Är väldigt trött, så jag borde väl sova snart. Lite ovan med att kliva upp så tidigt, så ofta. Det som är bra att jag har ledig dag i morgon, det dåliga är att det är söndag. Hade gärna tagit en tur med tåget till Bremen, men jag har ingen riktig koll på var tågstationen ligger i Bremen och man kan väl inte räkna med att anslutningen till Bremen är lika bra, som på vardagarna. Får nog bli en tur nästa gång jag är ledig. Tänker nog undersöka Achim och Thedinghausen lite bättre i morgon. Får passa på...

Jag och Julia var för övrigt tidigare idag till något som liknade systembolaget, men mer lagertypen. och pantade alla flaskor vid hade i bilen. Det blev 17.95 euro. En halv förmögenhet, som hamnade i glasflaskan i köket. Julia är dock skyldig den 10 euro, så det blir mer pengar där. Vi har dock inte bestämt vad vi ska göra för pengarna. Nåt roligt eller bara till nödvändiga prylar, som dasspapper, diskmedel osv.

Constance, den nya hästen gjorde två felfria rundor på tävlingarna idag, men Rusty sprang förbi vattenhindret den busen.

Jag och Julia har konstaterat idag att vi inte gillar Sean. Han är en bitsk pålle, men stora tänder där fram. Han hugger som en kobra efter en, men håller man en hand över nosryggen så står han som ett ljus... Men tar man bort den, så... Han fick tag på en bit av min tröja idag, är glad att det bara var tröjan. Under nattchecken hann han dessutom stoppa Julias hand i munnen och ta en tugga. Gick dock bra med henne, hon blev nog mest rädd. Sean har i allafall respekt med Ninna. Alltid något.
Tydligen är det någon kille som jobbade i stallet för flera år sen som använde grepen och annat för att flytta på honom och efter det blev han bitsk. Känsliga damer och herrar det här...

Dag 10 - lördag

Var uppe med tuppen i morse, som vanligt då. Det senaste som hänt var dock att Barbara blev väckt av mobilen som ringde strax efter 5 på morgon. En man presenterade sig och frågade om hon kunde gå och ta emot en häst nere i stallet. En häst som anländer före 6 på morgonen, som hon dessutom inte hade någon aning om... Tidigt värre måste jag säga.
Markus hade en rätt bra dag igår på tävlingarna. Tror det var med Starlett han fick en 2:a och en 4:e placering, även Quick Qurly fick placeringar.
För Holger gick det också bra. Två vinster i unghästklasserna. Han hade ju vara med en häst.

Annat som hänt idag är att tre av Holgers hästar är sålda och blev upphämtade med en lastbil, även våran "ponny" C.I.A ska åka. Någon yrt idag. C.I.A var klar och redo att lastas när de sa att de inte skulle ha honom med, så han fick gå ut i hagen och äta gräs i stället.

Argentina har fått ett nytt namn, hon är numera ABBA (med samma stavning som gruppen).
Alla hästar har skött sig riktigt bra idag. Corofina var inte lika galen som hon brukar under promenaderna. Argentina eller ABBA var väldigt lugn och cool.
Var väl bara Merediths Felix som fick ett litet firspel idag, men det kunde ha varit värre.

Har precis tittat på den svenska filmen Cops eller hur den nu stavas. Fares, som gjort den i allafall. Vi har många filmer här i huset, men tråkigt nog, så är man i Tyskland... Och vad är det man gör i Tyskland med alla filmer? Jo, man buggar dem óch oftast finns bara två språk textningar att välja på. Tyska och Italienska eller nåt liknande. Samma sak med tv programmen...

Struntar hellre i att titta på tv.
Sitter och väntar på att vi ska ha nattcheck, så jag kan natta sen... Men om Markus kommer tillbaka från tävlingarna då, så kommer det väl inte bli sova förrän vid 22.30 och upp vid klockan 6.

Dag 9 - ingen rast, ingen ro...

Janine packade tillsammans med Anu den stora hästlastbilen igår och nu i natt begav de sig till Wiesbaden för att tävla. Ja, inte Janine då men hon hade tre hästar med sig åt Meredith. Ni kan själva se på kartan vart hon befinner sig till¨på måndag. Punkt A är där vi normalt befinner oss och punkt B är Wiesbaden. Bara att hålla tummarna att det går bra.Även Markus ska i väg och tävla, men han åker idag vid tre. Vet inte om han åker före hästarna, men det lutar starkt åt det. Men hästarna ska bara tävle i Bremens område, så det är ju inte långt att åka. Blir väl Quick Curly och Starlett, som ska starta. Ni som följt med vet att det är Starlett jag har ridit.

Tyvärr är väl stämningen fortfarande sådär. De andra påstår att problemet heter Janine, men det är fortfarande trist stämning här.
Försökte vara trevlig med Natalie i morse och frågade hur det stod till. Hon väste och frågade varför jag undrade och sa att hon inte tyckte om att man frågade. Försökte ju bara vara vänlig och starta en konversation med henne. I vilket fall som helst tyckte hon att det var en tråkig dag (hänger nog ihop med att hon inte fått rida på några dagar).

Jag och Julia (tjejen från Polen) kommer väldigt bra överens och även Barbara  är väldigt trevlig. Är nog Barbara som jag vet mest om vid det här laget.

Ninna är väldigt duktig på det hon gör, men man har inte haft så mycket med henne att göra än .

Dag 8 - En vecka är avklarad i Thedinghausen

Började som vanligt klockan 6.30, men man behövde som vanligt inte så lång tid på sig innan. Klockan ringde 5.55. Härligt värre. ;)

Idag hade Julia ledig dag, så hon passade väl på att sova länge. Passade för övrigt på att tvätta igår kväll, så jag har inte kunnat plocka in kläderna i garderoben än eftersom de fortfarande är fuktiga. Har stoppat in maskin två nu. Stackars Julia som väntade på maskinen efter Janine och jag som inte visste om det. Ska knacka på hos henne när min maskin är klar, så hon hinner få lite rena kläder till i morgon. Jag lovar.... mina kläder har varit i maskinen en timme och de är fortfarande inte klara. Kan det finnas mycket segare maskin än så?

Har haft fullt upp i stallet idag:
Började med att mocka ut de två halmboxarna i "mitt" stall åt C.I.A och åt Constance (som är den nya hästen - eftersom vi har en Constantin i stallet så går han under namnet "Nice Horse". Oerhört uppfinningsrikt, men det är en beskrivning på att han är trevlig i stallet åtminstone.)
Fortsatte efter halmboxarna att mocka ut åt Corofina " The crazy lady" och åt Argentina.Har promenerat först Corofina och ni som tror att promenera häst är väl inget jobb, har väldigt fel. 5-600 kilo häst som är rädd för allt, dansar runt och står på bakbenen emellan åt är inget man klarar utan att hela tiden vara på sin vakt. Inte slappna av för en sekund.

Innan lunch, så hann jag även göra i ordning C.I.A och longera honom i ridhuset. C.I.A är fortfarande unghäst, bara 4 år, men tydligen har han superkapacitet trots att han bara är så liten. Den tidigare ägaren körde hårt med honom med en heltimmes ridande varje dag. Han behöver aktiveras med andra ord.
Longeringen gick finfint. Han travade och galopperade så snällt så, sen tog Marcus över och red honom en stund först inne och sedan ute på ridbanan.
Själv hinner man inte titta något utan fortsatte med att snabbt göra i ordning Argentina åt Marcus. Den lilla nervösa damen behöver lugnande hon, men tydligen blir hon kvar här i max 10 dagar till. Hon är tydligen såld åt någon.
Efter lunch fortsatte vi med C.I.A skulle gå i skrittmaskinen (walkern), Elba likaså.
Corofina och Argentina på promenad. Självklart mockas boxarna ur varje gång man tur ut en häst från boxen och hästarna som alltid står med lindor ska av med dem och de ska lindas om.

Nu har man precis plockat ur och upplyst Julia om att tvättmaskinen är tom. Sitter och äter youghurt och fruktsoppa nu. Blir bara en slappa kväll i kväll, medan Janine får packa den stora hästbussen eftersom de ska åka på tävlingar i kväll eller om det var i morgon. Kommer inte ihåg...

Dag 7 - fortfarande i Thedinghausen

Vissa trodde inte jag skulle stanna i Tyskland för ens en vecka, men den veckan är avklarad nu. Anlände till Bremen förra torsdagen och idag är det onsdag.
Senaste rapport angående råttjakten vi hade igår. Råttan hade satt i sig råttgift och Jesper förbarmade sig ver råttans lidande och avlivade den på snabbast möjliga sätt. Skulle infoga bilder på en sådan råtta igår, men dem bilderna kommer idag i stället.Vi har för övrigt varit riktigt duktiga idag. Efter avslutat dagsverk i stallet fortsatte jag och Julia till affären där det inhandlades mer frukt och lasange. Lever i stort sett på nudlar, lasang.e, frukt och yoghurt. Den tyska yoghurten är fantastiskt god. Har hittat min favorit, jordgubb. Skulle Barbara att jag skrivit det så skulle hon nästan avlida. Internskämt om det som har smak av jordgubbar.

I vilket fall som helst fortsatte jag min galna städräd jag startade igår. Idag fick jag dock hjälp...
Barbara, Julia och jag satte igång med att frosta av frysen (var i verkligen inte igår det kunde ha gjorts). Fick hjälp av Janine när hon ätit klart.... Hon försvann dock så fort hon hade möjlighet till det. Jag måste besöka toa och sen... borta.
När vi ändå var i gång med avfrostning av frysen så passade vi på att slänga mat och märka mat med namn. Efter frysarna, som vi har två stycken av så fortsatte vi med kylskåpen - även det två stycken, varav det ena stank fruktansvärt trots att det inte var mycket i det. Bara dryck (hmm, alkoholhaltig sådan). Var också någon gammal kvarleva från svunna tider. Alkoholen gick samma väg som den sura mjölken, den mögliga juice osv... Direkt ner i slasken.
Efter att även ha gått igenom alla köksskåp och hyllor, så hade vi hela 3 fulla sopsäckar med X antal kilo skräp.
Städräden fortsatte i och med Barbaras röjning i sitt rum. Där blev det en stor låda med skräp, som skulle gå samma väg som sopsäckarna. Inte undra på att vi har så mycket spindlar inne...
Städningen fortsatte inne i tvättstugan, där vi fick ihop 4 kassar med pantflaskor. Bilens baksäte är fullt med pantflaskor numera, så det blir väl till att åka och panta i morgon.
Enda sättet för oss att förflytta all skit var att hämta en skottkärra och vi pratar om det jättelika modellen. Nu är det i vilket fall som helst rent och snyggt i köket. Vi ska ta tag i all tvätt och gamla sängkläder som skräpar i tvättstugan, men det blir en annan dag (vilket år som helst ).
Har även idag klarat av att göra ordning en häst från grunden åt Marcus, även denna gång "galna" Argentina. Flyter på riktigt bra nu tycker jag... Kom även en ny häst till stallet. Marcus ska visst hjälpa någon med den, så jag antar att eftersom den står i "mitt" stall blir det jag så får ta hand om den. Hette Constance tror jag.

Här bor vi - Thedinghausen

Det första fönstret tillhör köket. Nästa rum är mitt. som jag redan hunnit dragit ner rullgardinen för.

Thedinghausen - dag 6

Då var det 6:e dagen här i Thedinghausen och stämningen mellan Janine och Natalie är inte bra nu heller, tyvärr. Kunde ha varit ännu bättre här om det inte var ovänner, men "That´s the way it is".

Vaknade i morse av ett riktigt oväsen, Tor for över himlen med sina 8-benta hästar och slog med hammaren till både höger och vänster. Det var med andra ord ett riktigt åskväder.
Funderar på om det är åska jag hör på långt håll nu, men inte riktigt säker.

Började i stallet klockan.... Håll i er nu, 06.30. Ska sluta klaga på när man börjar jobba klockan 7.30 på Kvantum. Här behöver man visserligen inte många minuter från sängen till stallet. Man behöver inte kliva upp och duscha innan jobbet för man kommer vara så sluskig ändå efter dagens slut. Inget smink (brukar iof inte orka sätta på det i vanliga fall heller), frukost kan du ta på stående fot i köket (om du nu orkar ta något annat än en banan) medan du går ca 30 meter från vårat hus till stallet. Stallet är inte vårat utan då kommer du in i Merediths, men allting sitter ihop så du behöver inte gå ut något mer. Kläderna är ju inte heller så noga, jeans eller ridbyxor, stallskor, tröja och ev en jacka.

Såg för övrigt lite fler djur här i krokarna....
Hörde ett konstigt läte i morse (http://wildlifegarden.se/fagelsidor/fasan.html  - Håll muspekaren över sång, så förstår ni nog att man reagerade en aning. Hade ingen aning om att fasaner lät på detta vis.) Satt en vacker Fasan på hagstaketet, när jag rastade Corofina. Som den känliga dam som hon är så fick hon spatt och struttade mest runt i stället för att skritta lugnt runt. *suck*

Tupp


Andra djur var äckliga, gigantiska, långbenta tyska spindlar. Jag som tyckte de svenska långbenta spindlarna var äckliga, men de här var betydligt värre. Efter att sett ett mistänkt likt spindelnät under skrivbordet i mitt rum, så gick jag lös med dammsugaren. När jag tittade lite nogrannare på spindelnätet eller dammtrådarna som det också kunde vara, så såg jag dem. Två gigantiska spindlar. Blev tvungen att fortsätta min spindelräd i hela rummet, hallen, badrummet och köket. Vad de andra har på sina rum är deras problem, men jag gissar att det kan finnas ett gäng inne hos Barbara. Hon har så pass stökigt att de hittar nog både en och två ställen att boätta sig på.

Andra "trevliga" djur, som jag har sett idag är en stor stallråtta. Nu kunde Manne eller katterna gärna få vara här.... Men  jag kan tänka mig att till och med dem blir äcklade av råttor i storleksklassen 10-15 cm stora + svans och det ska tydligen vara den lilla versionen av råtta. Jag är absolut inte rädd för råttor, men det äcklar mig en aning. Den här råttan verkade väldigt slö, så det kan hända att den ätit av råttgiftet och ligger död i morgon där vi såg den idag.

(Info: Brunråtta - Kroppslängden är mellan 11-29 cm, ej räknat svansens längd på 9-23 cm (dock kortare än kroppen). Brunråttan är gråbrun på ryggen, ljusare på sidorna och gråvit på magen. Öronen är kortare och hårigare än hos svartråttan.

Brunråttan är ofta smittspridare och kan bära både Salmonella- och Leptospira-bakterier (däribland sådana som framkallar Weils sjukdom) och trikiner. Den lever gärna i kloaker och källare och kommer ibland in i hus via avlopp.)


Lite sötare djur är Anu´s vovve Bobby och Ninna´s två vovvar.

Svalorna och gråsparvarna med ungar som bor i stallet är ockå väldigt söta, emn väldigt, väldigt många.

Mer som hänt idag är att jag varit även i Merediths stall och jobbat. Har tagit i hand om hennes häst Felix, en snäll häst men en liten rund köttbulle. Han ser ut som en förväxt ponny eller nåt. Helt underbart söt.


Tysk ryttarprofil

Holger Wenz har sina hästar i Michaels & Beerbaums stall...
Holger Wenz ägde tidigare Rendam, som tävlar på internationell nivå idag.


Dag 5 - Underbart väder

Idag är det den 5:e dagen på den här resan.
Husfolket kom som sagt var hem igår kväll. Träffade dock bara Marcus igår. Fick chans att hälsa och presentera mig för Meredith.

Idag var rutinerna något helt annat än vad som varit när Michaels-Beerbaums var borta, för nu skulle nästan alla hästar jobbas igenom och Ninna (förste groomen i Marcus stall) tog komandot på ett mycket bra sätt.

Har mockat, borstat hästar, borstat fler hästar, hjälpt till med sadling. Det här går som på ett löpande band.

Häst ur boxen.
Häst borstas
Häst ska kratsas ur hovarna på
Häst ska borstas i man och svans (Marcus är en hejare på att hitta minsta lilla halmstrå eller spånflinga som finns kvar)
Häst ska på frambenen ha paddar (självklart Eskadron - Ludgers märke) & lindor (Eskadron).
Häst ska ha Eskadron skydd bak.
Häst ska ha schabrak, gelpadd och självklart en sadel (Prestige - Meredíth)
Häst ska ha träns, men det sätter Marcus ofta på själv. (Om han inte sagt till innan vad han ska ha)

Har haft underbart väder idag, ca 25 grader varmt. Var dock lite kallt i morse. Måste meddela att klockan är 19.30 och man kan fortfarande gå i shorts och t-shirt ute. =)
Ska tvätta benlindor åt Barbara tillsammans med mina skydd, men maskinerna är upptagna. Hoppas på att de ska hinna torka till nattningen av hästarna, så jag kan stoppa in vår tvätt. Ska även försöka tvätta mina kläder i vår maskin. Behöver rena ridbyxor och rena stallstrumpor.
Precis hemkommen från McDonalds med Janine. Har kört för första gången på de tyska vägarna. Gick riktigt bra. Vi har en stallbil, som är en Ford (ser ut som en skalbagge ungefär). Den är dock ganska risig, men den funkar ju så det är huvudsaken. =)

Nu ska jag gå och vara lite social i köket med Janine och Barbara.
(Natalie är ute med Åsi någonstans)

Stallets bil ser ut så här fast den är grön
Stallbilen, men våran är grön i stället för svart...

Söndag - kyrkans dag

Sämjan mellan två av de andra tjejerna är sådär. För tillfället pratar de inte med varandra, utan undviker varandra. Iof ska Chanine? Janine? (osäker på hur hon stavar) inte hjälpa oss med våra hästar utan hon håller till i det andra stallet, som är i en annan del av byggnaden.
Ska ev följa med henne på en sväng med bilen senare i kväll. Tydligen kommer hon inte överens med någon här och hon hänger väl löst på jobbet också, men det är inte mitt problem.

Har varit ute och promenerat Elba och Argentina på morgonen. Börjar väl komma in i rutinerna lite smått, även om man känner sig som en nybörjare till och från. Allt ska göra exakt på det sätt dem tycker, men man lär väl sig allt eftersom.
Rummet luktar inte alls lika skumt längre, tack och lov.
Sitter i köket och umgås med Barbara just nu. Har med hjälp av henne fått det trådlösa internetet inkopplat. *skönt*

Dag 3 fortfarande - lördag

Har haft en lång dag. Sitter tillsammans med tjejerna i köket och tittar på hästhoppning från Hamburg. Meredith kom på femte plats med ett tidsfel och Bernardo Alves, Brasilien vann på bara 0 fel. Var bara fyra felfria totalt i den tredje rundan. Gick inte särskilt bra för någon i den Beerbaumska familjen, men man kan väl inte ha flyt jämt? Eller?
Har varit på McCafé med tre av de andra tjejerna. Med det menar jag inte McDonalds utan som det låter, Café hos McDonalds. Jag följde med de andra mest för att ha nåt att göra.
Se hela bilden

Julia var ledig hela dagen idag (liksom igår) och lyckades få en parkeringsbot på 45 euro efter att ha ställt sig på handikapplats.
Måste ändra mig om Nathalie. Hon är från Schweiz, inte Tyskland. Pratar tyska gör hon dock. Känner att fler och fler tyska ord kommer tillbaka, som jag helt glömt. Bättre tyska undervisning kunde man nog inte få... Hör aldrig hört så mycket tyska som nu... Upptäckte att jag vet vad både kök, kylskåp och kaka heter.
Världsliga problem finns här också i och med att Janine tror att Barbara tagit hennes tröja. Bara att le och se glad ut...
Är väl dags att kvälla hästarna snart kan jag tänka mig. Jag gör som de andra gör.
Gick riktigt bra med kvällningen. Kom ihåg det mesta, vilka dörrar som skulle låsas och hur. Vilken häst som inte har vattenkopp, utan måste ha påfyllning av vatten. Märks till viss del att stallet är byggt utifrån gamla delarna. Finns inte brunn vid alla ställen där det finns vattenkranar, så det har en tendens att kunna bli en aning blött.
C.I.A har för övrigt varit på rymmen idag. Han hoppade ut från hagen, men missade lite på höjden så han tog med sig en planka ner. Mycket roligt för Nathalie och Janine att jaga häst. *ironisk*
Själv blev jag stående med en häst i gången, som jag höll på att sköta om och dessutom fick jag ta Nathalies häst. Lite snurrigt.Nu gick visst Barbara som sista person att lägga sig. TV:n i köket stängdes just av. Börjar klockan 7 i morgon igen... Nu ska jag sova och lyssna på en ljudbok. Bara jag inte somnar...
P.S. Tro det eller ej. All kexchoklad från Sverige är fortfarande kvar. Spar det till sämre tider. ;)


Dag 3 (lördag)

Började tidigt i morse, 06.45 närmare bestämt.
Mockade "bara" 5 boxar, så det var helt ok. Har dock inte kommit in i det här att man ska länga så otroligt mycket strö. Är det kiss i botten, så tar man ut allt det om är ovanför och runt omkring det också... Har väl att göra med att man inte har tid för att vara så noga.
Har ridit Marcus häst Scarlett på uteridbanan idag. Wow, vilken häst. Har väl en mankhöjd på säkert 175 cm, men är oerhört lätt för skänkel och hand. Var inte helt lätt att rida den, med tanke på att jag vill använda mycket ben. Enklaste sättet för att koppla bort benen var att stå, stå, stå i galoppen. När vi äntligen hade klarat av ridpasset var jag så trött i benen att de bara skakade. Men det gick bättre mot slutet. Kommer behöva lära mig slappna av mer på dessa giganter. Var inte helt lätt måste jag säga. De har ju ett helt annat steg än vad jag är van vid med Mimma, ridskolehästarna eller alla ponnyer man har ridit under åren. Även Mistress ligger i lä jämfört med de här klunsarna.
Har även hunnit promenera Elba på morgonen. Nu har vi i vilket fall som helst lunch i en halvtimme till.

Lunchen var oerhört spännande. Fryst Lasange. Var hyfsat gott. Har 2 olika märken på lasangen, så jag får väl prova den andra någon annan dag. I morgon blir det nog 5 minuters Gulaschsoppa till lunch och en kopp tee med smak av jordgubbar/rabarber.
Ska prova citronte vid något senare tillfälle.
Har känning av skavsår på hälarna. Ridskorna är inte det skönaste på denna jord. Måste se till att plåstra om dem ordentligt.

Tyskland dag 2 - fortfarande

Nu har vi fått gå in och duschat. Känner mig som en helt ny människa. =)

Hur ska man sammanfatta dagen på bästa sätt?

•·        Tidig morgon (efter lite sömn). Började 7.

•·        Stort spartanskt rum med lite skum lukt. Instängt? (Skön säng & hyfsad förvaringsplats)

•·        Personalen verkar vara trevlig, men det är en jag inte fått något riktigt grepp om än.

•·        Rörigt kök. Inte direkt som jag skulle vilja ha det.

•·        Badrummet är kanonfräscht. Måste vara nyrustat med heltäckande klinker. =)

•·        De flesta hästarna verkar vara trevliga.

•o   Constantin har dumma idéer, som att resa sig oförklarligt. (me not like.)

•o   Elba gillar inte vatten på stallgången. Favoriten än så länge om man bortser från reaktionen vid vattnet.

•o   C.I.A är ung och orutinerad. Skvätter till för småsaker.

•o   Corofina, en lite smågrinig dam.

•o   Argentina är ytterligare en favorit. Trevlig tjej.

•·        Har promenerat hästar i ca 1 ½ timme. (motion)

•·        Mina tår är lite misskötta igen. Komma ihåg tåseparerarna!

•·        Mockat X antal boxar, X antal ggr...

•·        Packat upp en resväska.

•·        Besökt gigantiskt köpcenter (Weserpark) med de andra 4:a som bor i samma hus, där det enda jag handlade var mat och handdukar.

•·        Pratat mycket engelska, en liten del tyska, en liten del svenska.

•·        Pratat tyska med kassörskan. Kom ihåg! Tasse = kopp, Tasche? = kasse (trist att tyskarna är så dåliga på engelska, det som är bra med det är att jag måste försöka prata tyska).

•·        Sett att orten Achim ligger i närheten av Thedinghausen.

•·        Inhandlat en massa mat, så nu ska jag klara mig på luncherna i alla fall 2 veckor framöver hoppas jag. Bröd och frukt vill jag nog köpa och lite pålägg. Försökte hitta något som liknade Kavli mjukost, men utan framgång. Letade säkert på fel ställe.

•·        Haft nattcheck tillsammans med de andra tjejerna. Ska klara det själv längre fram.

•·        Tycker inte rummet luktar lika skumt längre... eller om det är jag som vant mig vid det.

•·        Sett min första Lidl butik i Tyskland.

•·        Konstaterat att Barbara, Nathalie och Chanine är från Tyskland, Julia från Polen. Bara dem som jag träffat än så länge.


Tyskland dag 2 - arbete

Dagen i stallet började strax före 7. Har hunnit mocka 7 boxar, varav 5 med halm och 2 med spån. Tror dok att jag föredrar halm vid det här laget. Trodde aldrig jag skulle säga något sånt i hela mitt liv, men jag har konstaterat att det är enklare att mocka ur en box full med halm än en box fullproppad med spån. Där ligger tom Maria i lä. ;)

Vill påpeka att de där 7 boxarna var morgonmockningen, sedan har jag hunnit mocka nästan alla 7 en gång till. Var inte mycket att mocka då, men det skulle göras i alla fall.

Har varit på promenad med Elba, ett sto som har ont i vänstra bakhasen. Rejält svullen där, samt spolat henne med kallvatten i en kvart eller så.

Corofina en speciell dam har också fått en kvarts promenad eftersom hon har haft problem med en sena, som dock är på bättringsvägen.

Damerna har fått passa på att beta lite av det gröna. Vill definitivt inte gå in till boxen i stället.

Någon som kan rita mig en karta? Känns nästan som man skulle kunna behöva det. Boxar till höger, till vänster och där mitti. Glömde att det fanns en skrittmaskin, ridhuset och just ja solariumet. Inte till mig, utan till hästarna såklart.

Luktar lite skumt i rummet där jag ska sova, ska se om jag hittar någon dammsugare så jag kan dra en repa. Har dessutom ställt upp fönstret.

Tyska fältharar? Är det sådana där stora harar? För i såfall har jag sett en sådan här också.

I morgon ska här ridas... Börjas på en gång. Slipper rida "The Devil", ska rida Scarlett i stället. Låter spännande. =)  Blir det mycket rida måste mamsen och papsen skicka ner ett par till ridbyxor. De helsvarta helst.

Finns även hästar som heter Argentina, C.I.A  och nån med Curly.... Många namn att lära sig. Finns inga namnskyltar på boxarna i stallet, så man får lära sig allt eftersom. Är ju ett helt gäng till med hästar.

Meredith är fortfarande iväg och tävlar, Marcus har jag inte heller sett till än. Men han kanske är borta och tävlar han med? Fast hästarna är ju hemma? Jaja, han kanske bara är med som moraliskt stöd. Har även hittat en kompis i Bobby. En söt liten vovve som Nathalie passar åt Anu. Skulle gissa på att han har ganska många år på nacken.

Tror vi som jobbar här ska ta en shoppingsväng i kväll eller i morgon. Kan behöva handla en handduk och lite er mat. Har lite nudlar och varma koppen (jordgubb & vanilj *mums*). Nu ska jag ta och slappa lite innan vi ska jobba efter lunchen. Har haft ledigt mellan ca 11.30-14.


Tyskland dag 1

Idag jag resan från Söderhamn mot betydligt sydligare nejder... Bremen närmare bestämt.

Hela dagen blev lite yr, som det alltid blir när man ska iväg någonstans. Kunde dock ha varit betydligt värre än så här. Skjutsade iväg mina föräldrar till bussen eftersom de skulle iväg på finlandsresa med någon av Finlandsbåtarna. Fråga mig inte vilken. I vilket fall skulle de fira att min faster Hjördis fyller jämt nu i maj.

Roligt att hinna träffa henne och min kusin med man innan jag åkte. Dröjer ju ett tag till nästa gång nu.

Tur är att man har snälla vänner. Tack till Sofia för hälpen/sällskapet/skjutsen idag. Var guld värt ska du veta...

Blev sittande tre timmar på Skavsta, men jag säger då hellre att jag är där alldeles för tidigt än att behöva stressa. Stressa blev det ändå innan det var klart. Tydligen var det inga avgångar vid 18 tiden utan att alla avgångar skulle gå vid 21-22 tiden, så självklart fick man köa en bra stund innan man kom igenom säkerhetskontrollen. Självklart pep man, så det blev en extra vända och plocka av sig ytterligare saker...

Flyget var i tid och till och med tidigt när det landade. Väldigt fin grabb, som jobbade i besättningen. Blev flörtad med... Haha, lite skojigt kanske.

I vilket fall som helst fick jag vänta en stund på Birga. Tydligen är det så att Ryanair har en egen terminal på andra sidan flygplats än vad de vanliga flygen har. Birga var i vilket fall som helst väldigt trevlig. Fick en trevlig pratstund på engelska på väg till Thedinghausen.

Möttes av stora pampiga grindar vid uppfarten till gården. Kan kanske behövas för att hålla nyfikna borta?

SÅ nu ligger jag i en stor säng. Fick välja rum, det lilla eller stora. Tog det stora som ser ut att ha utsikt över gården. Tror det är stallet som jag har direkt utanför fönstret. Till min stora förtret kom jag på att jag inte packat ner någon handduk, så det blir till att inskaffa fortast möjligt.

Har än så länge bara träffat Birga, som för övrigt inte bor här på gården. Tydligen är de tre? andra flickorna här i huset dåliga på engelska, så det blir till att hanka sig från på tyska antar jag. Får leka titta och peka tills man kommer in i det.

Nu ska här sovas. Börjar klockan 7 i morgon. *gäspar*


Blått glashänge

Nu är jag lite trist med att bara lägga upp lite egna smycken...
Smycken

Blandat med trä- och metallpärlor på dubbla trådar.RSS 2.0