GBG Horse show: Visste du...

  • Att anlända med flyg till Landvetter 45 minuter innan sin hoppklass ska börja. Det är att ha is i magen. Bara att hoppas på att flyget är i tid, trafiken fungerar som den ska och att man har en hästskötare som rider fram hästen åt sig. Och att man dessutom har en snäll funktionär som hjälper till med bagage och accreditering.
  • Att underlaget i arenan vattnas och kontrolleras noga så att det ska vara perfekt underlag till tävlingarna. Detta uppskattas dock inte av alla. Honzas hästar gillade inte detta något vidare. Lägga sig ner och rulla i det gick väl bra, men ligga kvar en längre stund ogillas. Liggunderlag är visst efterfrågade...
  • Att dressyrryttarna endast får ha med en häst till tävlingarna i GBG. Det är dock några ryttare som har svårt att räkna till ett. Adelina Cornelissen hade dock ordnat detta genom att hyra in hästen ett par mil från arenan. Det löste sig dock så väl att hon fick flytta sin andra häst till arenan.
  • En av de finska hoppryttarns häst gick inget vidare bra på underlaget i arenan och denne hade önskemål om att det naturliga underlaget som finns i GBG skulle bytas ut mot underlag av konstmaterial som används på andra internationella inomhustävlingar.
  • Att vattningen av underlaget i arenan tar 1 timme och detta görs efter att Olli har harvat banan i 1 timme och sen arbetat med det ett par timmar för hand. Detta görs varje dag efter att dagens aktiviteter är slut! Dessutom ska framridningsbanan hållas i bra skick.
  • Att Abdullah Al Sharbatly verkligen vill komma tillbaka nästa år. Efter vinsten under årets Horse Show, så var han alldeles lyrisk. Han bad om att få en inbjudan till nästa år igen... Hoppas att han var lika lyrisk efter att han sov över när han hade avresedag. Sova över = Missa flyget?!?! Han är helt klart den ryttare som haft mest bagage (som i allafall inte skickades med lastbilen) så här långt vad jag vet.

Undrar om jag glömt något nu....


Kommentarer
Postat av: Tove

Hej. Hittade din blogg när jag sökte på underlag till Göteborg horse show. Därför tänkte jag fråga, vad är det för underlag? Vilket material är det som läggs på mattan som ligger på isen? :)

Mvh

Tove Themptander

2011-01-31 @ 12:44:26
URL: http://www.themptander.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0